Β’ ΕΠΣΚ: …«μίλησε» ο Παναγιώτης Τσιώνης Αστραπή Κλείτου – ΑΟ Τρανοβάλτου 4-0

«μίλησε» ο Γιώτης Τσιώνης
Με το βαρύ σκορ 4-0 έφυγε η ομάδα του Τρανοβάλτου από το  γήπεδο του Αργίλου, όπου αντιμετώπισε την ομάδα της Αστραπής Κλείτου, το απόγευμα της Κυριακής 16 Μαρτίου 2014. Σε ένα παιχνίδι, που παρότι στάθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα σαν ίσος προς ίσον απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου που διεκδικεί την άνοδο, γνώρισε τη συντριπτική ήττα, γιατί  βρέθηκε απέναντι σε ένα δεινό έμπειρο σκόρερ, τον Παναγιώτη Τσιώνη,
που με τρία προσωπικά γκολ  (χατ-τρικ) από το πρώτο ημίχρονο, το ένα καλύτερο από το άλλο, έβαλε τη σφραγίδα του στην μεγάλη νίκη της ομάδας του.
Το Τρανόβαλτο ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα και στο δίλεπτο 7΄-8΄ δημιούργησε τρεις φάσεις-φωτιά στην εστία των γηπεδούχων. Στο 7΄ ο τερματοφύλακας του Κλείτου έκανε την απόκρουση του αγώνα, όταν σε χτύπημα φάουλ του Τάσου Λάμπρου απογειώθηκε στο δεξί «γάμα» της εστίας του και αποσόβησε σίγουρο γκολ.
Στη συνέχεια της φάσης οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Μάκη Δανάτσα στην περιοχή, με το διαιτητή που ήταν πολύ κοντά στη φάση να δείχνει «παίζετε».
Στο αμέσως επόμενο λεπτό (8΄) άλλο ένα καλοχτυπημένο φάουλ-σέντρα του Τάσου Λάμπρου, έβγαλε μόνο του τον Θωμά Γκουτζιομήτρο απέναντι στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Αθανασιάδη, αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη.
Και μετά …«μίλησε» ο Παναγιώτης Τσιώνης με τρία γκολ μαγεία!
Στο 22΄ σε ένα «τυφλό» γέμισμα-απόκρουση αμυντικού των γηπεδούχων πίσω από τη σέντρα, μπήκε σφήνα ανάμεσα στον τερματοφύλακα και σε αμυντικό των φιλοξενούμενων, πήρε τη μπάλα με το στήθος, έφυγε πολύ πλάγια δεξιά και από εκεί πλάσαρε αριστοτεχνικά με το αριστερό  και έγραψε το 1-0, παρά την προσπάθεια δυο αμυντικών του Τρανοβάλτου να καλύψουν την εστία.
Πέντε λεπτά αργότερα (στο 27΄) ο Τσιώνης βγήκε μόνος του -οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα ότι ξεκίνησε από θέση οφσάιντ- απέναντι  στον τερματοφύλακα Ιωαννίδη  και με εξαιρετική λόμπα πέρασε τη μπάλα από  πάνω του γράφοντας το 2-0 μέσα σε αποθέωση.
Και το τρίτο γκολ ξεκίνησε από αντεπίθεση στο 41΄, όπου ο Τσιώνης κέρδισε και μια κόντρα ανάμεσα σε δυο αμυντικούς και 4-5 μέτρα έξω από την περιοχή και αριστερά έπιασε ένα κεραυνοβόλο ασύλληπτο σουτ  που πήρε ύψος και καρφώθηκε στο αριστερό «παραθυράκι» του εμβρόντητου Ιωαννίδη, γράφοντας το 3-0!
Στο δεύτερο ημίχρονο το Τρανόβαλτο προσπάθησε για κάτι καλό   παίζοντας ψυχωμένα, είχε κατοχή στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά στο 60΄ …δέχτηκε και τέταρτο γκολ, όταν σε γύρισμα-ασίστ του Ανδρέα Γιαννόπουλου, ο Σπύρος Κωστογλίδης από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα του Ιωαννίδη που δεν μπορούσε να αντιδράσει (4-0).

                            
Καλή γενικά η διαιτησία των Πανυτσίδη – Λαζαρίδη – Στρατούδη, που άφησε κάποια παράπονα στους φιλοξενούμενους για τις φάσεις που προαναφέραμε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστραπή Κλείτου: Αθανασιάδης Ν., Καγιόγλου Χ., Τζαλατζίδης Ι., Καχαΐδης Γ., Κυριανάδης Π., Κοντοβάς Δ., Σαββίδης Π., Γιαννόπουλος Ανδρ., Κωστογλίδης Σπ., Τσιώνης Π., Σπρυριδόπουλος Κ.
Αναπληρωματκοί: Παπαδόπουλος, Χαλκίδης Πεϊμανίδης, Ελευθεριάδης.

Α.Ο.  Τρανοβάλτου: Ιωαννίδης Αθ., Ντούσιας Αθ., Νακόπουλος Αθ., Τσαφαράκης Γ., Βητόπουλος Αντ., Γκουτζιομήτρος Θ., Κοζικόπουλος Α., Μέμα Αρ., Καραμήτρος Γ., Λάμπρου Αν., Δανάτσας Θ. Σαν αλλαγή αγωνίστηκαν ακόμη οι Πελέκας, Λάμπρου Χ. και Λεοντούδης.


Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr















Σχόλια