Α’ ΕΠΣΚ Μοιράστηκαν γκολ βαθμούς κι εντυπώσεις

Μακεδονικός Κοζάνης – ΑΕ Κοζάνης 2-2

Δεν ανέδειξε νικητή το κοζανίτικο ντέρμπι, που έγινε στο Βατερό λόγω της τιμωρίας της έδρας του Μακεδονικού. Το τελικό 2-2 σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο αφού έγινε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες, σε αθλητικά πλαίσια, πάνω σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν στη σύνθεσή τους αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές.

 Η βαθμολογική θέση και η αγωνιστική κατάσταση δύο ομάδων σε ένα τοπικό ντέρμπι έρχονται σε δεύτερη μοίρα….. ρόλο παίζει το αγωνιστικό πάθος και η θέληση για νίκη. Αυτά τα δύο στοιχεία στην αναμέτρηση του Βατερού οι δυο μονομάχοι, Μακεδονικός και ΑΕΚ … τα μοιράστηκαν !

Φάσεις και γκολ
Στο 2’ ο Σέχι θα εκτελέσει κόρνερ και με κοντινή προβολή ο Αντωνόπουλος θα ανοίξει το σκορ (1-0).
Στο 7’ αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Σακαλή, φέρνει το ματς στα ίσα 1-1.
Στο 18’ λάθος της άμυνας του Μακεδονικού θα κλέψει ο Σκρέκας αλλά την τελευταία στιγμή πριν πλασάρει το Βαρυτιμίδη, θα χάσει το κοντρόλ και θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ.
Στο 26’ ο Μαμάτσιος θα βρει το Σέχι μέσα στην περιοχή, που θα πιάσει το δυνατό σουτ για να μπλοκάρει ο Καρανάνος.  
Στο 32’ δυνατό σουτ του Μυλωνά, πάνω από τα δοκάρια του Καρανάνου.
Στο 49’ δυνατό φάουλ του Σαριόγλου από 40 μέτρα, περνάει λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 54’ φάουλ σέντρα του Τσαμπούρη, η μπάλα θα φτάσε στον Τσατσόπουλο που από τα όρια της περιοχής θα πιάσει δυνατό σουτ, άουτ.
Στο 65’ σουτ Μπαλίτσα λίγο έξω.
Στο 66’ σέντρα του Μαντού μέσα την περιοχή η μπάλα θα κολλήσει στη λάσπη θα φτάσει στο Σκρέκα, αυτός θα επιχειρήσει να πλασάρει το Βαρυτιμίδη, ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού θα αποκρούσει το ριμπάουντ θα πάρει ο Σακαλής και δε θα δυσκολευτεί να κάνει το 1-2.
Στο 70’ λάθος του Πιλικίδη, ο Σκρέκας θα κλέψει θα πλασάρει το Βαρυτιμίδη αλλά ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού θα αποκρούσει.
Στο 80’ σέντρα του Πελέκα στο δεύτερο δοκάρι, δυνατή κεφαλιά του Αντωνόπουλου και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Σαριόγλου με το χέρι θα την ανακόψει. Πέναλτι και κόκκινη κάρτα στο Σαριόγλου.   Την εσχάτη των ποινών αναλαμβάνει να την εκτελέσει ο Ζαχαριάδης γράφοντας το τελικό 2-2.

Μακεδονικός Κοζάνης (Παπακώστας): Βαρυτιμίδης, Πιλικίδης Στ., Αντωνόπουλος, Μαμάτσιος (64’ Ουρμπάνικ), Πιλικίδης Αργ., Σέχι, Μπέμπης (60’ Ζαχαριάδης), Τσατσόπουλος, Αργυρόπουλος, Τσαμπούρης, Μυλωνάς (74’ Πελέκας).

ΑΕ Κοζάνης (Μαλούτας): Καρανάνος, Ντούκα, Σαλονικίδης, Παπαντωνίου, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Σακαλής, Μαλούτας, Μαντώς (82’ Μαυρόπουλος), Μπαλίτσας (75’ Παναγιωτίδης), Σκρέκας.


Καλή η διαιτησία του κ. Καρατέρπου και των βοηθών του κ.κ. Ξενακίδη και Ιωαννίδη Ν. 

  • Σε ανακοίνωση του ο Μακεδονικός ευχαριστεί τη διοίκηση του Εθνικού Βατερού για την φιλοξενία!




Σχόλια