Τιτέλης Δημήτρης: «ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ»

Τιτέλης Δημήτρης
Ο αρχιτέκτονας της σημαντικής αν και πολύ δύσκολης νίκης του Γυμναστικού στο παιχνίδι με τον Ίκαρο Εδεσσας είναι αναμφισβήτητα ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Τιτέλης. Το σίγουρο είναι ότι στο παιχνίδι αυτό που ο Γυμναστικός κέρδισε με 3-2 σετ, ο Τιτέλης χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα» του, κατάφερε στο τάϊ μπρέϊκ να ανορθώσει την ψυχολογία των αθλητριών και να κατακτήσει έτσι η ομάδα του τη νίκη κάτι που θα βοηθήσει πολύ στη συνέχεια της β΄φάσης. 


-Πώς κρίνεις εσύ από τη δική σου πλευρά κ. Τιτέλη τη νίκη της ομάδας σου με την ομάδα της Εδεσσας;
-Η ομάδα μου είχε πολύ άγχος ίσως επηρεασμένη από την πρεμιέρα αυτής της φάσης και γι αυτό κάναμε πολλά λάθη στην υποδοχή στο 1ο σετ και το χάσαμε. Στο 2ο και στο 3ο σετ κάναμε με ορθολογικό τρόπο αυτά που έπρεπε μέσα στον αγώνα και τα κερδίσαμε. Στο 4ο σετ που χάσαμε έγινε κάτι ανεξήγητο…πάθαμε μπλακ άουτ και όχι μόνο αυτό το παρατήσαμε κιόλας.
Αντίθετα στο τάϊ μπρέϊκ οι αθλήτριές μας έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία σε κρίσιμες φάσεις και παρόλο που οι αντίπαλοι έπαιξαν πολύ καλά εμείς με καίριους πόντους κατακτήσαμε τελικά τη νίκη. Μια νίκη απαραίτητη για τη συνέχεια, μια νίκη ψυχολογικής τόνωσης. Τα συγχαρητήρια τους αξίζουν…

-Πόσο βοήθησε ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο να κατακτηθεί η νίκη;
-Πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την προσέλευση του κόσμου. Η διαπίστωσή μου είναι ότι αυτή η ομάδα, αυτές οι αθλήτριες έχουν με τις εμφανίσεις τους κερδίσει πολύ κόσμο, έχουν γίνει πολλοί φίλοι της ομάδας χάρις και σε αυτά τα κορίτσια, πέρα από γονείς, συγγενείς και γνωστούς. Στον αγώνα με τον Ίκαρο ήταν αυτοί οι φίλαθλοι με τις φωνές και τη συμπαράστασή τους που έδωσαν ψυχολογία στις αθλήτριες της ομάδας και τις βοήθησαν πάρα πολύ να φτάσουν στη νίκη.

-Επειδή ακούστηκαν πριν από το παιχνίδι κάποια σχόλια για τη διαιτησία πώς την είδες εσύ από τη δική σου πλευρά;
-Η διαιτησία δεν μπορώ να πω ότι ήταν αλάνθαστη. Έγιναν κάποια λάθη εις βάρος της ομάδας μου αλλά δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Στα 2 σετ που χάσαμε δεν έγιναν διαιτητικά λάθη. Στα σετ που κερδίσαμε έγιναν κάποια λάθη εις βάρος της ομάδας μας αλλά αφού τα κερδίσαμε λέω ότι οι υποδείξεις των διαιτητών δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Εγώ προσωπικά έδωσα το χέρι στον διαιτητή στο τέλος του αγώνα. Πιστεύω ότι τα λάθη που έγιναν ήταν ανθρώπινα.

-Πού πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα του Γυμναστικού φέτος;
-Μπορεί να υπάρχουν διάφορα προβλήματα στην ομάδα μου όπως και σε όλες τις ομάδες όμως έχουμε ένα πολύ καλό και δεμένο σύνολο. Τα κορίτσια που αποτελούν το ρόστερ της ομάδας έχουν μεγάλη ατομική αξία και αν βελτιώσουμε κάποια σημεία στα οποία ούτως ή άλλως δουλεύουμε πολύ, μπορούμε να κάνουμε το άλμα και να ανέβουμε στην Α2…

Δ.ΤΣ.

Σχόλια