ΕΠΣ Κοζάνης – Α’ κατηγορία: Αήττητο και πρωτάθλημα! ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΔΑΪΚΟ, «ΑΝΑΣΑΝΑΝ» ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ

       επιμέλεια: Κώστας Νικολαΐδης 
 ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ-ΕΛΙΜΕΙΑ 0-8: Παίζοντας με σύνθεση ανάγκης, εξαιτίας των απουσιών, ο Άρης Μαυροπηγής γνώρισε βαριά ήττα. Πριν από τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη της Καλλιόπης Μπάρμπα, μητέρας του ποδοσφαιριστή, Τάσου,, που απεβίωσε πρόσφατα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 4 γκολ ανά ημίχρονο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάκη Τσικόπουλο, που σημείωσε 4 γκολ. Δύο γκολ πέτυχε ο Δημήτρης Σιδέρης, από ένα Δημήτρης Πασχαλίδης, Περικλής Παπαδόπουλος. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σωτηριάδη (Χονδροματίδης, Ιωαννίδης).


ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: Βαρβαρούσης, Αγγελίδης, Σόσκος, Ευσταθιάδης, Τσιαρτσιανίδης, Παπάζογλου, Λ. Αθανασιάδης, Παναγιωτίδης, Γιουβανίδης (80΄ Β. Καραγεωργίου), Δ. Καραγεωργίου, Δελαπάσχος (63΄ Ανδρονικίδης).
ΕΛΙΜΕΙΑ: Βήττας, Μαράζης, Πασχαλίδης, Γιαπράκας (70΄ Ζιάγκας), Δημητριάδης, Σιδέρης, Παπαδόπουλος, Τσακιλτζίδης, Κοντοδήμος, Τσικόπουλος, Κολλυβάς.

ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 1-1: Αλώβητος πέρασε και από το «στρατιωτικό» γήπεδο της Κοζάνης ο Εορδαϊκός, που απέσπασε ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, σε πολύ δυνατό ντέρμπι. Πλέον η ομάδα του Κώστα Τσαγκαλίδη εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, ενώ διατήρησε και το φετινό αήττητο. Στο 37΄ σουτ του Σακαλή απέκρουσε ο Περπερίδης και στην επαναφορά ο 16χρονος Παναγιώτης Μαλούτας με αριστερό σουτ το 1-0. Στο 49΄ ακυρώθηκε γκολ του Μαντζώλα με υπόδειξη του επόπτη Λαμπριανίδη για οφσάιντ, μέσα σε διαμαρτυρίες, στο 67΄ ακυρώθηκε γκολ από φάουλ του Τσαγκαλίδη για επιθετικό φάουλ του Τζουβάρα, μέσα σε νέες διαμαρτυρίες. Στο 75΄ ο Γιώργος Συμεωνίδης ελίχθηκε και με αριστερό σουτ, ισοφάρισε. Σπουδαίες ευκαιρίες έχασαν οι Μαλούτας (39΄), Μαυροματίδης (51΄, 80΄), Πουλατσόγλου (60΄). 
Μετά τη λήξη δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών στον χώρο των αποδυτηρίων με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όμως κάποιοι φίλαθλοι που πήδηξαν τα κάγκελα κι ενεπλάκησαν στον καβγά,  έκαναν τα  πράγματα χειρότερα. 
Πολλά παράπονα εξέφρασε ο Εορδαϊκός για τη φιλοξενία της ΑΕ Κοζάνης και την ατμόσφαιρα στο «στρατιωτικό» γήπεδο.

 Διαιτητές: Μπαϊραμίδης, Λαμπριανίδης, Γεωργιάδης.
Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: Καρανάνος, Ντούκα, Παπαντωνίου, Μαντζώλας, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Σακαλής, Παπαϊωάννου (85' Αμπατζίδης), Μαντώς (76' Μπαλίτσας), Παπαθεοδώρου (70' Τσολακίδης), Μαλούτας.
ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Περπερίδης, Νίκκου (60' Λιάμης), Α. Ακριτίδης, Τζουβάρας, Πακάλτσης, Ηλ. Τσαγκαλίδης, Συμεωνίδης, Αμαραντίδης, Τσακώνης (89' Σουγιουλτζής), Σερσέμης, Μαυροματίδης (87' Αδαμίδης).


ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΦΟΥΦΑΣ 0-0: Την ευκαιρία να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη, απώλεσε το Βελβεντό, που «κόλλησε» στη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Φούφα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, στο 25΄ συνδυάστηκαν Πιτσιάβας, Μπαλάνης, ο δεύτερος απέφυγε και τον τερματοφύλακα, όμως «άνοιξε» το κοντρόλ, στη συνέχεια έκανε νέα σέντρα και ο Πιτσιάβας δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 31΄ σέντρα του Σιδηρόπουλου, κεφαλιά του Χατζηρούμπη απέκρουσε στη γραμμή ο Ζιώγας, στο 52΄ ο Χατζηρούμπης έβγαλε τετ-α-τετ τον Σιδηρόπουλο, το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 57΄ το δυνατό σουτ του Παπαστέργιου εκτός περιοχής έφυγε άουτ, ακολούθησαν δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις σε κόρνερ του τερματοφύλακα Μπίντση, στο 72΄ και 73΄ σε δυνατό φάουλ και δυνατό σουτ του Ευαγγέλου αντίστοιχα. Αρκετά καλή η διαιτησία του Δεληζήση (Κουτζιακουτζίδης, Δ. Διαμαντής).
ΒΕΛΒΕΝΤΟ: ΖΙΩΓΑΣ, Ταϊρης (60΄ Δροσίδης), ΤΥΡΟΛΟΓΟΣ, Σαμαράς, Μπαλάνης, ΓΚΙΚΑΣ, Ευαγγέλου, Παπαστέργιος, Πιτσιάβας, Ελευθεριάδης, Τρίχας (37΄ λ.τ. ΤΣΕΛΑ).
ΦΟΥΦΑΣ: ΜΠΙΝΤΣΗΣ, Λεμονής, Ίτσκος (46΄ Συμεωνάκος), Κοτσαφίλιος, Πολυχρονίδης, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Μποτσιφάρας (62΄ Δούφας), ΤΟΠΑΛΗΣ, Γκόλης (52΄ Θ. Κεσκιλίδης), ΧΑΤΖΗΡΟΥΜΠΗΣ, Φαχαντίδης.


ΑΡΔΑΣΣΑ-ΕΡΑΤΥΡΑ 1-0: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο Μέγας Αλέξανδρος, εντείνοντας την προσπάθεια για παραμονή. Το παιχνίδι είχε σημαντικές συγκινήσεις, στο 40΄ σουτ του Κ. Ζαρκοδήμου στο χέρι του Σερέτη, το πέναλτι εκτέλεσε ο Μήλιος, όμως απέκρουσε ο Τρύφων Δημητριάδης. Στο 60΄ σουτ του Σαββίδη έξω από την περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι, στο 70΄ ο Μπαλαμπάνης μόνος στη μικρή περιοχή κι ενώ είχε εξουδετερωθεί ο τερματοφύλακας, έκανε κεφαλιά και απέκρουσε στη γραμμή ο Καραγιαννάκης. Στο 76΄ μετά από σέντρα του Ρίζου, ο Γιάννης Μίμτσης με πλασέ, «λύτρωσε» την ομάδα του. Καλή η διαιτησία του Πανυτσίδη (Β. Ιωαννίδης, Μπέλτσου).
ΑΡΔΑΣΣΑ: ΤΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΧΡ. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Καραγιαννάκης, Σερέτης, Σαββίδης, Ρίζος (90΄ Δ. Τσακαλίδης), Τσεμπερλίδης (73΄ Προσκυνητόπουλος), Μίμτσης, χινδιρίδης.
ΕΡΑΤΥΡΑ: Γ. ΖΑΡΚΟΔΗΜΟΣ, Κίλης, Μήλιος, ΒΟΥΖΙΑΝΑΣ, ΒΛ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, Μούστα, Μπαλαμπάνης, Τσίτσαρης, Κ. ΖΑΡΚΟΔΗΜΟΣ, Γκαραγκούνης, Καραμίκα.


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ 1-1: «Σταύρωσαν τα σπαθιά τους» Αναγέννηση και ΑΕ Ποντίων, σε παιχνίδι που δεν έλειψε η ένταση. Η φάση του αγώνα έγινε στο 80΄, όταν ο Αντάμης έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Καραγιαννάκη, ο επόπτης Τέμης σήκωσε τη σημαία για επιθετικό φάουλ, ο διαιτητής Τσιγγένης άφησε το παιχνίδι, η μπάλα έφθασε στον Σαββούδη, που πέτυχε γκολ. Ο διαιτητής πήγε προς τη σέντρα και ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, στη διάρκεια των οποίων ο τερματοφύλακας Μπερμπερίδης έσπρωξε τον διαιτητή, που έπεσε στο έδαφος. Τελικά ο Τσιγγένης σηκώθηκε, απέβαλε τον τερματοφύλακα και… ακύρωσε το γκολ, μέσα σε διαμαρτυρίες των… φιλοξενούμενων. Στο 3΄ σέντρα του Μετικάνου και με κεφαλιά στο «Γ» ο Στράτος Ζερβανταρίδης έκανε το 0-1, στο 35΄ ο Θεοδουλίδης κέρδισε τις κόντρες, μπήκε απειλητικά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Κοσμά Γκέκα, που ισοφάρισε. Στο 93΄ κεφαλιά του Θεοδουλίδη απέκρουσε εκπληκτικά ο Ζηνόβιος.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μπερμπερίδης, Μυλωνάς, Δινοβίτσης (22΄ λ.τ. Βουγιούκας), ΚΟΣΜΙΔΗΣ, Φαχαντίδης, ΤΣΟΜΠΟ, Σαμαράς, Παρλάνης, ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, Γκέκας (81΄ Κηπουρίδης), ΓΙΑΛΑΜΙΔΗΣ (75΄ Ρισβάνης).
ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Ζηνόβιος, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Αντάμης, ΣΑΒΒΙΔΗΣ, Αλεξανδρής, ΖΕΡΒΑΝΤΑΡΙΔΗΣ, ΒΑΛΛΑΣ, Μετικάνος, Καραγιάννης, Σαββούδης, Θεοδωρίδης (85΄ Τσιαρσιώτης).


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 0-2: Παίζοντας με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, ο Μακεδονικός Κοζάνης πήρε πολύ σημαντικό «διπλό» στη Νεάπολη και «ανάσανε» βαθμολογικά. Στο 32΄ ο Ζαχαριάδης με σουτ έξω από την περιοχή και στο 41΄ ο Αργυρόπουλος με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα του Γιώργου Παπακώστα. Στο 44΄ ακυρώθηκε γκολ του Μπέμπη, στο 71΄ ο Μπέμπης εκτέλεσε πέναλτι (ανατροπή του Ζαχαριάδη) στο κάθετο δοκάρι. Στο 2΄ φάουλ του Πελέκα, κεφαλιά του Αργυρόπουλου στο κάθετο δοκάρι. Διπλή απόκρουση έκανε ο Βαρυτιμίδης σε προσπάθειες των Στεργιόπουλου, Χάλου (6΄), αλλά και στο πλασέ του Στεργιόπουλου (51΄). Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Τζιουβάρας, Μπακατάρη).
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΪΟΥ: Σαριδάκης, Χρ. Φιλιόπουλος, Ζιώγας, Χρ. Τουλιόπουλος, Λαδάς, Πατούρι (60’ Παπουτσίδης), Δονούλης Δ. Τουλιόπουλος (72’ Καλαϊτζίδης), Χάλος, Ελευθεριάδης (65’ Τσάμης), Στεργιόπουλος.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Βαρυτιμίδης, Μαμάτσιος, Αντωνόπουλος, Σέχι, Μπέμπης (77’ Ουρμπάνικ), Αργυρόπουλος, Τσαμπούρης (81’ Μυλωνάς), Ζαχαριάδης, Πελέκας (60’ Πιλικίδης), Τσατσόπουλος.
*Το ΔΣ του Μακεδονικού Κοζάνης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά την Ακαδημία Βοΐου για την άψογη φιλοξενία.


ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 0-1: Δραματική νίκη πέτυχε ο Περδίκκας μέσα στο Τρανόβαλτο, την ώρα που το… «φάντασμα» της ισοπαλίας πλανιόταν επικίνδυνα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με πολλές ελλείψεις κι είχαν μόλις 12 άτομα στην αποστολή, οι φιλοξενούμενοι ήταν αγχωμένοι και άστοχοι. Στο 3΄ ο Στάθης Κωνσταντινίδης κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος, άουτ! Σημαντικές αποκρούσεις έκανε ο νεαρός τερματοφύλακας Δημήτρης Πολίτης σε προσπάθειες των Κωνσταντινίδη, Βλάχου, Κουρκουτμάνου, Παρτάλη, στην επανάληψη Κωστικίδης και Νταλάκας σημάδεψαν λίγο άουτ. Στο 91΄ φάουλ του Κουρκουτμάνου και ο Βαγγέλης Λόφτσαλης με κεφαλιά λύτρωσε τους φιλοξενούμενους (0-1). Πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Καρατέρπου εξέφρασε η Ελάτη, επόπτες ήταν οι Παπαδόπουλος, Συμεωνίδης.
ΕΛΑΤΗ: Πολίτης, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, Ντίνας, Παλπάνης, Γ. Γρίβας, Πούλιος, Σ. Μπέσας, Σφαλύρας, Παρτάλης, Ρ. ΜΠΕΣΑΣ, Αθανασούλης.
ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: Κυριακίδης, Π. ΤΣΙΝΤΟΣ, ΠΑΡΤΑΛΗΣ, ΑΛ. ΑΡΣΕΝΙΔΗΣ, ΦΟΛΤΟΠΟΥΛΟΣ, Νταλάκας, Β. Λόφτσαλης, Κωνσταντινίδης, Λυκόπουλος (55΄ Αραμαδανίδης), Βλάχος (75΄ Παπαδόπουλος), Κωστικίδης (46΄ ΚΟΥΡΚΟΥΤΜΑΝΟΣ).

ΑΚΡΙΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ 1-0: «Με την ψυχή στο στόμα» κέρδισε ο Απόλλων τον Τιτάνα, σε αδιάφορο παιχνίδι, που κύλησε μέτριο ποιοτικά. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Γιάννης Φωτιάδης στο 60΄ με πλασέ, έπειτα από όμορφη ενέργεια του Γιώργου Αντωνιάδη. Στο 77΄ τετ-α-τετ του Σαλονικίδη, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στο 80΄ ο Πουτογλίδης έχασε μοναδική ευκαιρία. Καλός ο διαιτητής Κουτσώνας (Σύκος, Παπαδημητρίου).
ΑΚΡΙΝΗ: Παπαδόπουλος, Πεχλιβανίδης, Κιβρακίδης, Γαρσλιάν, Γ. Αντωνιάδης (70΄ Τσαβδαρίδης), Θ. Αντωνιάδης, Κατίδης, Φωτιάδης, Σαλονικίδης (78΄ Πουτογλίδης), Ευθυμιάδης (62΄ Θαλαλαίος), Χατσίδης.


ΣΕΡΒΙΑ: Βαρταλάμης, Θεοδωρίδης, Αντάρας, Χαρισίου, Σαλτσίδης (46΄ λ.τ. Μπάκανος), Νιζάμης (82΄ Δούφας), Χρυσοστομίδης (67΄ Παπαστέργιος), Μπάρα, Πατσικόπουλος, Θώμος, Σαββίδης. 

Σχόλια