Σε φόρμα Μαυροματίδης, Σακαλής ΚΑΡΕ ΤΕΡΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΛΑΤΗ, ΣΕΡΒΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ

Σακαλής Χάρης 
ΣΕΡΒΙΑ-ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 2-5: Ένα ημίχρονο άντεξε ο Τιτάν απέναντι στην ΑΕ Κοζάνης, σε παιχνίδι όπου μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Χάρης Σακαλής. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων σημείωσε «καρέ» τερμάτων (17΄, 43΄, 57΄, 90΄), το άλλο ο Κλόντι Ντούγκα (71΄ με πλασέ). Το γκολ της τιμής του Τιτάνα πέτυχε με φάουλ ο Μπάρα (52΄).Στο 23΄ ατομική προσπάθεια και σουτ του Χρυσοστομίδη στο κάθετο δοκάρι, ίδια κατάληξη και το σουτ του Μαντού (47΄). 


Πολύ καλός ο διαιτητής Δ. Σουλίδης (Γκέκα, Μπαλιάκας).
ΣΕΡΒΙΑ: Βαρταλάμης, Μπάκανος, Πιτσιάβας, Χαρισίου (46΄ Αντάρας), ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ, ΜΠΑΡΑ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, Νιζάμης (70΄ Πατσικόπουλος), Χρυσοστομίδης, Θώμος (88΄ Ντούφας), ΣΑΒΒΙΔΗΣ.
ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: Καραλίγκας (77΄ Ψωμιάδης), Ντούγκα, Σαριόγλου, Μαυρόπουλος, Μαντζώλας (50΄ Παναγιωτίδης), Πουλατσόγλου (70΄ Σαλονικίδης), ΣΑΚΑΛΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, Μαντώς, ΜΠΑΛΙΤΣΑΣ, ΜΑΛΟΥΤΑΣ.




ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ-ΕΛΑΤΗ 6-1: Με συνοπτικές διαδικασίες ο Εορδαϊκός προχώρησε άνετα σε νέα νίκη, με αρκετά καλή εμφάνιση. Σούπερ πρωταγωνιστής ήταν ο Γιώργος Μαυροματίδης, που σημείωσε «καρέ» τερμάτων, στο 10΄ (από πάσα του Αμαραντίδη), στο 25΄ (από τρομερό συνδυασμό με Ηλ. Τσαγκαλίδη, Σερσέμη), στο 35΄ (αφού συνεργάστηκε με τον Συμεωνίδη), στο 70΄ (από μπαλιά του Τσακώνη). Επίσης, σκόραραν οι Παναγιώτης Τσαγκαλίδης (16΄ με κεφαλιά, σε κόρνερ του αδελφού του, Ηλία και πρώτη κεφαλιά του Τζουβάρα), Γιάννης Συμεωνίδης (από ασίστ του Τσακώνη). Η Ελάτη είχε 12 παίκτες στην αποστολή, έπαιξε ανοιχτά και σκόραρε στο 57΄, όταν με βολέ ακριβείας ο Νίκος Γκούμας τροφοδότησε τον Θέμη Αθανασούλη, που δεν αστόχησε. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσιγγένη (Συμεωνίδης, Τέμης). Από τους γηπεδούχους δεν υστέρησε κανείς.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Καραπακλίδης, Νίκκου, Ακρ. Ακριτίδης, Π. Τσαγκαλίδης (70΄ Κωνσταντινίδης), Πακάλτσης (65΄ Λιάμης), Ηλ. Τσαγκαλίδης (60΄ Τσακώνης), Συμεωνίδης, Αμαραντίδης, Τζουβάρας, Σερσέμης, Μαυροματίδης.
ΕΛΑΤΗ: ΓΚΟΥΜΑΣ, Γ.Θ. Γρίβας, Ντίνας, Διαμάντης, Ρ. Μπέσας, Σ. Μπέσας, Πούλιος, Σφαλύρας, Παρτάλης, Γ.Ι. Γρίβας, ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ.





ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0-1: Με το ίδιο νόμισμα «πλήρωσε» η Αναγέννηση την Ακαδημία Βοϊου, κερδίζοντας στη Νεάπολη με το ίδιο σκορ, όπως στην Πτολεμαϊδα στον πρώτο γύρο. Μόλις στο 1΄ ο Χάλος από καλή θέση σούταρε άουτ, στο 18΄ φάουλ του Γιαλαμίδη, μόνος ο Δινοβίτσης «έπιασε αέρα», στο 20΄ κόρνερ του Πατούρι, Χάλος και Αραβόπουλος δεν μπόρεσαν να προωθήσουν την μπάλα, νέα προσπάθεια του Φιλιόπουλου άουτ. Η είσοδος του Δημήτρη Θεοδουλίδη στην επανάληψη άλλαξε τα δεδομένα και οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι. Στο 72΄ κόρνερ του Γιαλαμίδη, απομάκρυναν οι αμυντικοί και με σουτ εκτός περιοχής ο Άλντο Τσόμπο πέτυχε το 0-1. Διαιτητής: Ζούγρας (Τζιαμπάζης, Χ. Παπαδόπουλος), οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυντικού στο 60΄. 
ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ: Παπακώστας, Δ. Τουλιόπουλος (85΄ Παπουτζίδης), Λαδάς, ΦΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΑΔΗΣ (70΄ Ελευθεριάδης), ΠΑΤΟΥΡΙ, ΔΟΝΟΥΛΗΣ, Ζιώγας, Στεργιόπουλος, Χάλος, Αραβόπουλος (60΄ Χρ. Τουλιόπουλος).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Μπερμπερίδης, ΔΙΝΟΒΙΤΣΗΣ, Βουγιούκας (46΄ ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ), Φαχαντίδης, Κοσμίδης, ΤΣΟΜΠΟ, Σαμαράς, Μυλωνάς, ΠΑΡΛΑΝΗΣ, Γιαλαμίδης, Γκέκας (75΄ Ρισβάνης).

ΕΡΑΤΥΡΑ-ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 1-1: Αν και ανώτερος, ο Περδίκκας έχασε πολλές ευκαιρίες και περιορίστηκε σε άλλη μια ισοπαλία, την 3η συνεχόμενη. Η Αναγέννηση παρουσιάστηκε μέτρια. Στο 55΄ ο Νίκος Βλάχος με ωραίο σουτ στο «Γ» πέτυχε το 0-1, στο 70΄ φάουλ του Κίλη, γυριστή κεφαλιά του Φώτη Γκαραγκούνη και 1-1. Κορυφαία στιγμή για τον Περδίκκα στο 45΄, όταν ο Χρήστος Τσιντός τροφοδότησε τον Κωνσταντινίδη, που κέρδισε την κόντρα, πλάσαρε και η μπάλα βρήκε διαδοχικά στα δύο δοκάρια και απομάκρυναν οι αμυντικοί! Στο 42΄ ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσίτσαρη στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 20΄ ο Βλάχος ολομόναχος στην περιοχή σούταρε άουτ, στο 66΄ σέντρα του Π. Τσιντού, κεφαλιά του Κωνσταντινίδη απέκρουσε ο Ζαρκοδήμος, στο 73΄ σουτ του Τσίτσαρη απέκρουσε ο Κυριακίδης. Στο 78΄ ο Αραμαδανίδης από το ύψος του πέναλτι έπιασε «χλιαρό» πλασέ πάνω στον Ζαρκοδήμο, στο 87΄ ο Χρ. Τσιντός έβγαλε τετ-α-τετ τον Λυκόπουλο, που σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 93΄ ο Χρ. Τσιντός στο ύψος του πέναλτι ανενόχλητος έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία. Πολύ καλός ο διαιτητής Σωτηριάδης (Ξενακίδης, Κωνσταντινίδης).

ΕΡΑΤΥΡΑ: Γ. Ζαρκοδήμος, ΚΙΛΗΣ, Μήλιος, Βλ. Φιλιππίδης, Μούστα, ΤΣΙΟΡΚΑΣ, Μπαλαμπάνης, Τσίτσαρης, Μ. Φιλιππίδης (55΄ Καραμίκας), Κ. Ζαρκοδήμος, ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.
ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: Κυριακίδης, Π. Τσιντός, Παρτάλης (71΄ Κουρκουτμάνος), Φολτόπουλος, Αλ. Αρσενίδης, Χρ. Τσιντός, Β. ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ, Νταλάκας, Κωστικίδης (46΄ Αραμαδανίδης), ΒΛΑΧΟΣ (85΄ Λυκόπουλος), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ.


ΦΟΥΦΑΣ-ΑΡΔΑΣΣΑ 1-2: Την 3η φετινή εκτός έδρας νίκη του σημείωσε ο Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας, αρχίζοντας την αντεπίθεση για τη σωτηρία. Έγινε αρκετά καλό παιχνίδι, σε αθλητικά πλαίσια. Για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος ο 15χρονος τερματοφύλακας Μηνάς Πεϊτσίνης. Στο 36΄ ο Δημοσθένης Ρίζος με απευθείας… κόρνερ πέτυχε το 0-1, στο 46΄ ο Χρήστος Γεωργιάδης με ατομική προσπάθεια βγήκε τετ-α-τετ και δεν αστόχησε (0-2). Στο 61΄ σύγχυση στην περιοχή και ο Θόδωρος Ίτσκος με κεφαλιά, μείωσε, στο 70΄ σουτ του Τοπάλη στο οριζόντιο δοκάρι. Καλός ο διαιτητής Καρατέρπος (Μπισούκης, Μ. Παπαδόπουλος).

ΦΟΥΦΑΣ: Πεϊτσίνης, ΣΥΜΕΩΝΑΚΟΣ, Λεμονής, Ίτσκος, ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ, Μπίντσης (78΄ Καρασούνας), Σιδηρόπουλος, ΜΠΟΤΣΙΦΑΡΑΣ (58΄ Μούκας), Τοπάλης, Γκόλης (58΄ Θ. Κεσκιλίδης), Χατζηρούμπης.
ΑΡΔΑΣΣΑ: Τρ. Δημητριάδης, Χρ. Τσακαλίδης, Γ. Δημητριάδης, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, Σερέτης, Σαββίδης, Ρίζος (89΄ Δ. Τσακαλίδης), Τσεμπερλίδης, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (85΄ Προσκυνητόπουλος), ΜΙΜΤΣΗΣ, Χινδιρίδης (90΄ Βασιλειάδης).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ 5-0: Μετά από 3 αγωνιστικές, ο Μακεδονικός Κοζάνης επέστρεψε στις νίκες, πετυχαίνοντας την ευρύτερη φετινή απέναντι στον ελλιπή Άρη Μαυροπηγής. Η ομάδα του Γιώργου Παπακώστα είχε καλή εμφάνιση και επικράτησε δίκαια. Δύο γκολ σημείωσε ο Μπέμπης (στο 33΄ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, μετά από ωραία σέντρα του Τσαμπούρη και στο 36΄ με γυριστή κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Πελέκα), από ένα γκολ οι Αντωνόπουλος (στο 57΄, από πάσα του Μπέμπη), Σέχι (στο 65΄, με έξυπνο πλασέ), Αργύρης Πιλικίδης (στο 68΄ με πλασέ εντός περιοχής). Δύο δοκάρια είχαν οι νικητές, στο 19΄ (κεφαλιά του Αντωνόπουλου στο «Γ») καις το 36΄ (συρτό σουτ του Ουρμπάνικ απέκρουσε ο Βαρβαρούσης και το κάθετο δοκάρι). Στο 25΄ τετ-α-τετ του Παπάζογλου π΄ρολαβε και έκοψε σωτήρια ο Αντωνόπουλος. Διαιτητής: Δεληζήσης (Γ. Διαμαντής, Λαμπριανίδης)
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Βαρυτιμίδης, Αργ. Πιλικιδης, Αντωνόπουλος, Μαμάτσιος, Σέχι , Μπέμπης, Αργυρόπουλος, Τσαμπούρης (60΄Γκούμας), Ζαχαριάδης (33΄λ.τ. Ουρμπάνικ -46΄λ.τ. Μυλωνάς), Πελέκας, Στ. Πιλικίδης.
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: Βαρβαρούσης, Αγγελίδης, Κυριακίδης, Ευσταθιάδης, Τσαρτσανίδης (46΄Μπάρμπας), Παπάζογλου, Αθανασιάδης, Χαρίτων, Αναστασόπουλος, Παναγιωτίδης, Γιοβανίδης.

ΕΛΙΜΕΙΑ-ΑΚΡΙΝΗ 1-1: Παρόλο που ήταν ανώτερη και είχε καλύτερες ευκαιρίες, η Ελίμεια περιορίστηκε σε ισοπαλία με την Ακρινή. Στο 14΄ κόρνερ του Κοντοδήμου και με εκπληκτικό σουτ στο «Γ» ο Περικλής Παπαδόπουλος το 1-0, στο 69΄ σέντρα του Ευθυμιάδη και σε μια άτυχη στιγμή ο Λάκης Δημητριάδης με αυτογκόλ το 1-1. Στο 22΄ κόρνερ του Κοντοδήμου, κεφαλιά του Βοριαζίδη πάνω από το δοκάρι, στο 43΄ κεφαλιά του Γιαπράκα απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο Πατουλίδης. Στο 66΄ σε φάουλ του κοντοδήμου, παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ ο Κατίδης, στο 86΄ ο Βήττας απέκρουσε με διπλή προσπάθεια σουτ του Σαλονικίδη. Η φάση του αγώνα στο 87΄, σέντρα του Κολλυβά στο χέρι του Αντωνιάδη, όμως ο διαιτητής Μπαϊραμίδης αν και κοντά στη φάση, έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι, μέσα σε διαμαρτυρίες. Ευκαιρίες έχασαν οι Κοντοδήμος (9΄), Τσικόπουλος (10΄), Γιαπράκας (38΄), Μανιάκας (73΄). Διαιτητής: Μπαϊραμίδης (Μπέλτσου, Κουτζιακουτζίδης).

ΕΛΙΜΕΙΑ: Βήττας, ΜΑΝΙΑΚΑΣ, Πασχαλίδης, Γιαπράκας, Μανώλας, ΒΟΡΙΑΖΙΔΗΣ (65΄ λ.τ. Δημητριάδης), Σιδέρης, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Τσακιλτζίδης (77΄ Μαυρίδης), Κοντοδήμος (70΄ Κολλυβάς), Τσικόπουλος.
ΑΚΡΙΝΗ: Πατουλίδης, Γαρσλιάν, ΚΙΒΡΑΚΙΔΗΣ, Κατίδης (70΄ Θαλαλαίος), Θ. Αντωνιάδης, ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ, Γ. Αντωνιάδης (73΄ Ποτουγλίδης), Σαλονικίδης, Θωμαϊδης (56΄ Κ. Πεχλιβανίδης), ΦΩΤΙΑΔΗΣ, Χατσίδης.

ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΤΟ 2-1: Σε άλλο ένα παιχνίδι όπου είχε αναπτυχθεί αρκετή… παραφιλολογία, η ΑΕ Ποντίων πήρε τη νίκη, ανατρέποντας το σκορ με πολύ καλή εμφάνιση. Στο 15΄ σέντρα του Ελευθεριάδη, στην «πλάτη» της άμυνας ο Παπαστέργιος πέτυχε το 0-1. Στο 55΄ σέντρα του Μετικάνου και με έξυπνη, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο Μάριος Θεοδωρίδης ισοφάρισε, στο 74΄ σουτ του Βάλλα απέκρουσε ο Ζιώγας. Στο 78΄ μετά από φάουλ του Μετικάνου, ο Γρηγόρης Σαββίδης με κεφαλιά το 2-1. Καλή η διαιτησία του Στράτου Σουλίδη (Μπαλιάκας, Μπακατάρη). Από τους γηπεδούχους κανείς δεν υστέρησε.

ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Ζηνόβιος, Παπακωνσταντίνου, Αντάμης, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Ζερβανταρίδης, Βάλλας, Μετικάνος, Καραγιάννης (89΄ Τσιαρσιώτης), Σαββούδης, Θεοδωρίδης.
ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ζιώγας, Ταϊρης, Τσέλα (87΄ Τσιάμης), ΣΑΜΑΡΑΣ, Μπαλάνης, ΓΚΙΚΑΣ, Ευαγγέλου, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΣ (58΄ Πιτσιάβας), Τυρολόγος, Ελευθεριάδης, Τρίχας (79΄ Δροσίδης).


Σχόλια