Γ’ Εθνική: Αρχίζουν τα δύσκολα για την Κοζάνη - Δούμας: Το χρωστούσε η τύχη στον Πυρσό - Καστοριά: Γύρισε ο Μαντζάνας, κοντά και ο Αλέκος

Αρχίζουν τα δύσκολα για την Κοζάνη
Μόνος απών ο Στεργιόπουλος
Πρόγραμμα φωτιά περιμένει τους ερυθρόλευκους και η «καυτή» τριάδα με Καμπανιακό εκτός, Λάρισα εντός και Οικονόμο Τσαριτσάνης εκτός. Μόνος απών ο Στεργιόπουλος.
Έχοντας συμπληρώσει 12 παιχνίδια αήττητη και μετά τις επιτυχίες με Δόξα Κρανούλας και Τηλυκράτη Λευκάδας (στα χαρτιά την Κυριακή), η Κοζάνη στρέφει την προσοχή της στη δύσκολη συνέχεια και τον αγωνιστικό «Γολγοθά» που την περιμένει.


Η ομάδα του Βασίλη Παπαδόπουλου έχει δύσκολη αποστολή την Κυριακή στη Χαλάστρα με τον Καμπανιακό, εν συνεχεία φιλοξενεί την πρωτοπόρο Λάρισα και η τριάδα... φωτιά ολοκληρώνεται με έξοδο στην Τσαριτσάνη απέναντι στον δεύτερο Οικονόμο.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν για όπλο τη βαθμολογική άνεση, αφού είναι τρίτοι (μείον εφτά από την κορυφή) και δέκα ολόκληρους βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Κοζανίτες, με εξαίρεση τον στρατευμένο Δανιήλ Στεργιόπουλο, ενώ τη Δευτέρα δόθηκε φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την ΑΕ Κοζάνης. Το τεστ (σε δυο 25λεπτα) έληξε 1-1, με γκολ των Προβίδα και Σακαλή.

Δούμας: Το χρωστούσε η τύχη στον Πυρσό
 Ο αρχηγός και «χρυσός» σκόρερ των Γρεβενών μιλά στο dokari.gr για το θρίαμβο με τη Λάρισα, τις προεκτάσεις της επιτυχίας και ρίχνει τους τόνους πριν τη δύσκολη έξοδο με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα.
Στα... σύννεφα βρίσκονται άπαντες στον Πυρσό Γρεβενών μετά τον κυριακάτικο θρίαμβο με την πρωτοπόρο Λάρισα (1-0 εντός έδρας με γκολ του Δούμα στο 88΄), με τον Πέτρο Τσούκλη πάντως να επιχειρεί... προσγείωση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Ο 27χρονος γηγενής κάπτεν των πράσινων, ο Ηλίας Δούμας, που «καθάρισε» για την ομάδα της δυτικής Μακεδονίας με κεφαλιά στο φινάλε, δήλωσε στο dokari.gr: «Αυτή η νίκη είναι από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του Πυρσού συνολικά, βάσει αντιπάλου, δυσκολιών και αξίας. Θα απότελέσει σημείο αναφοράς, τουλάχιστον για φέτος. Ήμασταν το αουτσάιντερ, η ΑΕΛ ήταν το φαβορί. Δεν θεωρώ ότι μας υποτίμησε. Αυτή τη φορά είχαμε την τύχη με το μέρος μας, στο δοκάρι του αντιπάλου και επιβραβευθήκαμε στο τέλος για την υπομονή μας και την καλή αμυντική λειτουργία μας, βάζοντας το γκολ της νίκης. Θα λέγαμε ότι μας το χρωστούσε η τύχη, γιατί προερχόμασταν από δυο άδικες ήττες, από τον Καμπανιακό λόγω διαιτησίας και από τη Φιλιππιάδα λόγω ατυχίας. Πεισμώσαμε με όλα αυτά. Είχαμε συγκέντρωση... 95 λεπτά και πιστέψαμε πραγματικά στο τρίποντο, δεν είναι σχήμα λόγου. Κινδυνέψαμε λιγότερο απ' ότι περιμέναμε, η Λάρισα απλώς είχε την κατοχή».

«Δεν πετύχαμε κάτι»
Για να συνεχίσει ο πρώην επιθετικός της Κοζάνης: «Πάντως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του εφησυχασμού. Δεν πετύχαμε κάτι και δε μένουμε εδώ. Πήραμε απλά μια νίκη που ίσως δεν περιμέναμε στη θεωρία. Είμαστε στο μείον έξι από τη σωτηρία. Μας περιμένει ένας Γολγοθάς εννιά δύσκολων αγώνων, τελικών για τη σωτηρία. Είμαστε πίσω στην κατάταξη, αυτή τη στιγμή υποβιβαζόμαστε, αλλά με τέτοιες επιτυχίες, δεν θα πέσει ο Πυρσός. Αφού νίκησε την ΑΕΛ, μπορεί οποιονδήποτε στον όμιλο. Αυτή η νίκη λοιπόν πρέπει να είναι οδηγός και απαρχή αντεπίθεσης για την τελική ευθεία του μαραθωνίου. Πήραμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, υπήρξαν και παράπλευρα οφέλη εκτός από το βαθμολογικό».

«Κέρδος ο κόσμος»
Για να καταλήξει ο Δούμας: «Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Πυρσός στα τελευταία 2-3 χρόνια, όταν σφίγγει ο κλοιός, λειτουργεί καλύτερα και αντιδρά θετικά. Δείχνει ότι είναι ανθεκτικός σε καθεστώς πίεσης, δεν λυγίζει. Χάρηκα πολύ που μετά από καιρό είδα γεμάτο γήπεδο και κόσμο να συσπειρώνεται και να μας επευφημεί. Είναι μεγάλο κέρδος για τα Γρεβενά, πιστεύω να παραμείνει κοντά, για να συνεχίσουμε να του δίνουμε χαρές. Το μήνυμά μας είναι ότι... τώρα ξεκινάμε. Όσο για το ματς που ακολουθεί με τον Θεσπρωτό, είναι καλή ομάδα και δύσκολη έδρα η Ηγουμενίτσα. Θέλουμε όμως βαθμό ή βαθμούς για να πλησιάσουμε το στόχο και ελπίζουμε να έχουμε μαζί και τους φιλάθλους μας».

Τσούκλης: Τέλος οι πανηγυρισμοί
Εξάλλου, ο τεχνικός των Γρεβενών Πέτρος Τσούκλης, ανέφερε για τη μεγάλη επιτυχία: «Προσπαθήσαμε να διαβάσουμε το παιχνίδι της ΑΕΛ και να κρατήσουμε το μηδέν. Αυτό έγινε και φτάσαμε στη νίκη με έναν ιστορικό αντίπαλο. Και σε προηγούμενα ματς ο Πυρσός ήταν καλός, αλλά έχανε άδικα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να σωθούμε το ταχύτερο δυνατό. Το αξίζει το ρόστερ μας και ο κόσμος. Μπράβο στους παίκτες για την εμφάνιση. Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν ήδη και βλέπουμε τη δύσκολη συνέχεια».

Άπαντες παρόντες
Στα αγωνιστικά, για το παιχνίδι με τον Θεσπρωτό δεν υπάρχει και πάλι καμία απουσία και δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές, ενώ ατού των πράσινων δείχνει η συνοχή, αφού το χειμώνα ήρθαν τρεις παίκτες (Γρ. Κοσμίδης, Σικαλόπουλος, Αθανασιάδης), που μπήκαν γρήγορα στο κλίμα.

Καστοριά: Γύρισε ο Μαντζάνας, κοντά και ο Αλέκος
Επέστρεψε στους «γουναράδες» ο νεαρός εξτρέμ, στα... σκαριά και η επανένταξη στο ρόστερ για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό. Χωρίς Τούλιο με Θεσπρωτικό.
Ένα νέο πρόσωπο έχουν τις τελευταίες μέρες οι προπονήσεις της Καστοριάς. Συγκεκριμένα, επέστρεψε στο έμψυχο δυναμικό των «γουναράδων» μετά από περίπου δυόμισι μήνες ο μεσοεπιθετικός, Γιώργος Μαντζάνας. Ο νεαρός φορ βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση και έχει δρόμο να διανύσει, αλλά ο Ανδρέας Λέτσιος σκέφτεται σοβαρά να τον πάρει στην αποστολή για τον εντός έδρας αγώνα με τον Κεραυνό Θεσπρωτικού. Παράλληλα, προχωρημένες επαφές υπάρχουν και για την επιστροφή του Αλέκου Παπαδόπουλου. Φυσικά, ο Παπαδόπουλος θα χρειαστεί επίσης χρόνο και είναι ακόμα πιο ανέτοιμος από τον Μαντζάνα.
Την ίδια στιγμή, σαν να μην έφτανε η κακή εμφάνιση και η πρόσφατη ήττα στην Πρέβεζα, υπήρξε παράπλευρη απώλεια με τον τραυματισμό του Τούλιου. Ο νεαρός δεξιός μπακ της Καστοριάς υπέστη θλάση δεύτερου βαθμού στη γάμπα και θα λείψει από 10 ως 15 μέρες. Άλλα προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν για τον Λέτσιο ενόψει Κεραυνού και φυσικά αυτοσκοπός είναι η επάνοδος στα τρίποντα.

Οι διαιτητές των αγώνων της 22ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου
Καμπανιακός - Κοζάνη
Τερετίδης, Καμπερίδης, Μηναδάκης (Καβάλας)

Θεσπρωτός - Πυρσός Γρεβενών
Παναγιωτόπουλος, Πυλαρινός, Κασσαβέτης (Αιτωλ/νίας)

Καστοριά - Κεραυνός Θεσπρωτικού
Τσιμεντερίδης, Τζιουβάρας, Ιωαννίδης Ν. (Κοζάνης)

Εθνικός Φιλιππιάδας - Κάστορας
Διώτης, Μπρέσιακας, Σπυριδόπουλος (Αιτωλ/νίας)

ΑΕΛ - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Μηλιάδης, Παπαναστασίου, Αϊναλής (Μακεδονίας)

Όλυμπος Κέρκυρας - Πρέβεζα
Τσιάκος (Θεσπρωτίας), Κόλλιας, Μωυσιάδης (Ηπείρου)


Οδυσσέας Κορδελιού - Δόξα Κρανούλας


Κωνσταντινίδης (Καβάλας), Χατζηνάκος, Ζήρδας (Δράμας)

Σχόλια