ΕΠΣ Κοζάνης: «Άστραψαν» Περδίκκας, Άρδασσα ΣΕ «ΣΤΕΝΩΠΟ» ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κώστας Νικολαΐδης

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Κ.- ΦΟΥΦΑΣ 2-1: Παίζοντας ψυχωμένα και αποφασιστικά ο Μακεδονικός Κοζάνης έφθασε σε νίκη με ανατροπή στο σκορ, εξασφαλίζοντας την παραμονή του. Στο 15΄ ο Σιδηρόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Πολυχρονίδη, που πλάσαρε εύστοχα (0-1), στο 17΄ ο Πελέκας με σουτ εκτός περιοχής ισοφάρισε.

Στο 32΄ ο Πελέκας έδωσε στον Ζαχαριάδη, που πέτυχε το 1-2. Στο 71΄ και 77΄ Φαχαντίδης και Αργύρης Πιλικίδης είχαν σουτ, που έδιωξαν σε κόρνερ οι τερματοφύλακες. Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Μπαλιάκας, Γκέκα), στο 88΄ αποβλήθηκαν Περιχανά και Μυλωνάς.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Βαρυτιμίδης, Αντωνόπουλος, Μαμάτσιος, Μυλωνάς, Αργυρόπουλος, Ζαχαριάδης (92’ Γκούμας), Πελέκας (90’ Ουρμπάνικ), Αργ. Πιλικίδης, Τσατσόπουλος, Στ. Πιλικίδης, Μπέμπης.

ΦΟΥΦΑΣ: Μπίντσης, Λεμονής, Ίτσκος, Κοτζαφίλιος, Περιχανά, Πολυχρονίδης (72’ Μποτσιφάρας), Σιδηρόπουλος, Τοπάλης, Φαχαντίδης, Δούφας (60’ Χατζηρούμπης), Κισκιλίδης (88’ Γκόλης).

  

ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ-ΕΛΙΜΕΙΑ 1-4: Πιο εύστοχη και πιο αποτελεσματική η Ελίμεια, κέρδισε με ευρύ σκορ στην Ξηρολίμνη. Η ΑΕ Ποντίων σε άλλο ένα παιχνίδι είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες. Για το συγκρότημα του Δημήτρη Κουτσώνα τρία γκολ πέτυχε ο Πασχαλίδης (στο 24΄, με ωραία ατομική προσπάθεια, στο 52΄ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσακιλτζίδη και πρώτη κεφαλιά του Γιαπράκα, στο 78΄ με ωραίο σουτ), το άλλο ο Σιδέρης (στο 41΄, μετά από γύρισμα του Τσικόπουλου). Ενδιάμεσα (58΄) μείωσε ο Μετικάνος. Σημαντικές ευκαιρίες έχασαν οι Καραγιάννης (4΄, 30΄), Θεοδωρίδης (12΄, 22΄), Τσικόπουλος (15΄), Βάλλας (16΄), Σαββούδης (65΄). Στο 88΄ και 93΄ οι προσπάθειες των Μανιάκα, Καραγιάννη σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι. Διαιτητής: Μαλιούρας (Τζιαμπάζης, Κουτζιακουτζίδης), στο 70΄ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Αντάμης.

ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Κωστής, Τσιαρσιώτης, Αντάμης, Σαββίδης, Αλεξανδρής, Ζερβανταρίδης, Βάλλας (27΄ λ.τ. Τσίλης), Μετικάνος, Σαββούδης, Θεοδωρίδης (45΄ Βογδόπουλος), Καραγιάννης.

ΕΛΙΜΕΙΑ: Βήττας, Δημητριάδης, Μανιάκας, Γιαπράκας, Μανώλας, Βοριαζίδης (54΄ Κοντοδήμος), Τσακιλτζίδης (74΄ Κολλυβάς), Παπαδόπουλος, Πασχαλίδης, Σιδέρης, Τσικόπουλος.

ΕΛΑΤΗ-ΑΡΔΑΣΣΑ 1-5: Την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι τρεις εκτός έδρας, πέτυχε ο Μέγας Αλέξανδρος, που βλέπει ακόμα πιο κοντά την παραμονή. Πλέον η ομάδα του Στάθη Τσεμπερλίδη υποδέχεται το Βελβεντό και με νίκη ή ισοπαλία, εξασφαλίζει τη σωτηρία. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ελλείψεις (πρώτη συμμετοχή για τους Βασίλη και Θανάση Ντίνα, Αποστόλη Σολακίδη), άντεξαν όσο είχαν δυνάμεις και υπετάγησαν φυσιολογικά. Στο 8΄ ο Σ. Μπέσας έβγαλε μπαλιά στην «πλάτη» της άμυνας και ο Ραφαήλ Μπέσας πέτυχε το 1-0. Δύο γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Δημοσθένης Ρίζου (20΄, 60΄ με ισάριθμα σουτ), από ένα οι Χρήστος Γεωργιάδης (36΄ πλασέ), Γιώργος Δημητριάδης (67΄ κεφαλιά), Δημήτρης Τσακαλίδης (85΄ διαγώνιο πλασέ). Δύο φορές προσπάθειες του Προσκυνητόπουλου σταμάτησαν στο οριζόντιο και κάθετο δοκάρι. Πολύ καλή η διαιτησία του Γεωργιάδη (Τζιουβάρας, Μπακατάρη).

ΕΛΑΤΗ: Πολίτης (60΄ Θ. Ντίνας), Λ. Ντίνας, Σφαλύρας, Πούλιος, Σολακίδης, Σ. Μπέσας, Ι. Γρίβας, Ρ. ΜΠΕΣΑΣ, ΠΕΓΚΛΙΔΗΣ, Β. Ντίνας (46΄ Παλπάνης).

ΑΡΔΑΣΣΑ: Τρ. Δημητριάδης, ΧΡ. ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ, Γ. Δημητριάδης, ΣΕΡΕΤΗΣ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ (77΄ Βασιλειάδης), ΡΙΖΟΣ (70΄ Προσκυνητόπουλος), Τσεμπερλίδης, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, Μίμτσης, Χινδιρίδης (75΄ Δ. Τσακαλίδης).

ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ-ΣΕΡΒΙΑ 1-2: Σημάδευε τα… δοκάρια η Ακαδημία Βοϊου και ο Τιτάν κατάφερε και πέρασε νικηφόρα από τη Νεάπολη. Ήταν η 4η φετινή εκτός έδρας νίκη του Τιτάνα. Η ομάδα του Δημήτρη Κάλφα είχε… τέσσερα δοκάρια (στο 5΄ και 60΄ κεφαλιές των Λαδά, Φιλιόπουλου αντίστοιχα στο οριζόντιο, ενώ στο 40΄ ο Δονούλης από ένα μέτρο στο κάθετο και στην επαναφορά ο Χάλος στο οριζόντιο!). Στο 35΄ ο Νίκος Νιζάμης και στο 75΄ ο Χάρης Χρυσοστομίδης πέτυχαν το 0-2, στο 90΄ ο Χρήστος Τουλιόπουλος με κοντινή προβολή (σε γύρισμα του Δονούλη), μείωσε. Στο 25΄ ο Χάλος σε κενή εστία πλάσαρε και απέκρουσε αμυντικός στη γραμμή. Με πολλά λάθη η διαιτησία του Σωτηριάδη, ασορτί και οι επόπτες Θ. Παπαδόπουλος, Ν. Ιωαννίδης, με τις αποφάσεις τους εκνεύρισαν τους φιλάθλους.

ΑΚΑΔ. ΒΟΪΟΥ: Σαριδάκης (61΄ Ευθ. Τουλιόπουλος), ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ, Χρ. Τουλιόπουλος, Δ. Τουλιόπουλος, Λαδάς, Φιλιόπουλος, Μαυρίδης (50΄ ΠΑΟΠΟΥΤΣΙΔΗΣ), ΔΟΝΟΥΛΗΣ, ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, Ελευθεριάδης (53΄ Τσάμης), Χάλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Γκόγκος, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΑΝΤΑΡΑΣ, Χαρισίου, Βητόπουλος, ΝΙΖΑΜΗΣ (70΄ Χρ. Σαλτσίδης), Μπάρα, Σαββίδης, Πατσικόπουλος (89΄ Κουρτίδης), Θώμος (67΄ Δούφας), ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ.

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ-ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ 0-11: Το ρεκόρ μεγαλύτερης σε έκταση νίκης στο πρωτάθλημα δημιούργησε ο Εορδαϊκός, που, όπως και στον πρώτο γύρο, ξέσπασε στη Μαυροπηγή. Το ημίχρονο έληξε 0-2 και οι πρωταθλητές είχαν σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Μαυροματίδη, που πέτυχε 6 γκολ και είχε ένα δοκάρι. Από δύο τέρματα σημείωσαν οι Χρήστος Σερσέμης, Κώστας Σουγιουλτζής, ένα ο Δημήτρης Δαλκερανίδης. Διαιτητής: Στρ. Σουλίδης (Στρατούδης, Χατζής).

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗΣ, Αγγελίδης, Ευσταθιάδης, Τσιαρτσιανίδης, Παπάζογλου (46΄ Γιοβανίδης), Τ. Μπάρμπας, Κεϊσογλου (46΄ Παπανικολάου), Παναγιωτίδης, Δημητρίου, Δαλαπάσχος (66΄ Μελίδης), Δ. Καραγεωργίου.

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ: Καραπακλίδης, Λιάμης, Π. Ακριτίδης, Π. Τσαγκαλίδης, Πακάλτσης (51΄ Κ. Συμεωνίδης), Τζουβάρας, Γ. Συμεωνίδης (46΄ Σουγιουλτζής), Σερσέμης, Τσακώνης (50΄ Κωνσταντινίδης), Δαλκερανίδης, Μαυροματίδης.

ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΦΙΕΣΤΑ: Έγινε γνωστό πως τελικά η φιέστα-στέψη των πρωταθλητών θα διεξαχθεί Σάββατο.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ 2-5: Στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος, το Βελβεντό  λύγισε από το άγχος και γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Περδίκκα. Καθοριστικό σημείο της συνάντησης ήταν το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων, που ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στο 5΄ συρτή σέντρα του Β. Ελευθεριάδη, πετάχτηκε ο ξάδελφός του, Χρήστος, που έκανε το 1-0. Στο 29΄ «βαθιά» μπαλιά του Χρ. Τσιντού στον Τάσο Αραμαδανίδη, που με δυνατό πλασέ, ισοφάρισε. Στο 33΄ κόρνερ του Αραμαδανίδη κι ο Γιάννης Αρσενίδης με κεφαλιά έκανε το 1-2. Στο 36΄ ο Αραμαδανίδης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Κωνσταντινίδη, αυτός βρήκε τον Λυκόπουλο, που ολομόναχος πλάσαρε άουτ, στο 43΄ ελεύθερο από τον Ζιώγα, ο Χρ. Ελευθεριάδης με κεφαλιά βρήκε τον Τρίχα, το πλασέ του οποίου βρήκε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 45΄ με «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή, ο Βαγγέλης Λόφτσαλης το 1-3, στο 57΄ με πανομοιότυπο τρόπο ο Χρήστος Ελευθεριάδης μείωσε (2-3). Στο 75΄ σε ανατροπή του Κωνσταντινίδη από τον Γ. Γκίκα, ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Το σκορ έκλεισε ο Στάθης Κωνσταντινίδης, με δύο γκολ στο 79΄ (από κόρνερ του Βλάχου και σύγχυση στην περιοχή) και 85΄ (από μπαλιά του Βλάχου). Με λάθη η διαιτησία του Ζούγρα (Χ. Παπαδόπουλος, Σύκος).

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ζιώγας, Ταϊρης (79΄ Μ. Γκίκας), Τσέλα, Γ. Γκίκας, ΜΠΑΛΑΝΗΣ, ΤΥΡΟΛΟΓΟΣ, Ευαγγέλου, Παπαστέργιος, Πράσσος (37΄ Τρίχας), ΧΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, Β. Ελευθεριάδης.

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: Κυριακίδης, Π. Τσιντός, Κουρκουτμάνος, Γ. Αρσενίδης, Αλ. Αρσενίδης, ΧΡ. ΤΣΙΝΤΟΣ, Β. Λόφτσαλης, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (86΄ Ζαχαριάδης), ΑΡΑΜΑΔΑΝΙΔΗΣ (77΄ Παρτάλης), Βλάχος, Λυκόπουλος (52΄ Νταλάκας).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Με ανακοίνωσή του ο Περδίκκας ευχαριστεί θερμά το Βελβεντό για την υποδειγματική φιλοξενία.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΕΡΑΤΥΡΑ 2-1: Αρκετά καλό ήταν το παιχνίδι, με φάσεις και καλό ποδόσφαιρο. Στο 30΄ ο Μαυρίκης Φιλιππίδης (από πάσα του Κ. Ζαρκοδήμου) έκανε το 0-1, στο 72΄ ο Νίκος Γιαλαμίδης (από μεταβίβαση του Σαμαρά) ισοφάρισε. Στο 83΄ ο Γιαλαμίδης έδωσε στον Χάρη Παρλάνη, που πλάσαρε εύστοχα στην απέναντι γωνία (2-1). Δύο κάθετα δοκάρια είχε η Αναγέννηση, σε πλασέ των Γκέκα, Παρλάνη, στο 20΄, 32΄ αντίστοιχα, δύο δοκάρια είχε η Εράτυρα, με τον Μπαλαμπάνη (οριζόντιο, σε σέντρα-σουτ στο 42΄) και τον Τσίτσαρη (93΄, σε μακρινό σουτ). Στο 90΄ ο Γιαλαμίδης μόνος με το τέρμα, έστειλε την μπάλα άουτ. Καλός ο διαιτητής Καρατέρπος (Β. Ιωαννίδης, Τέμης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: ΚΗΠΟΥΡΙΔΗΣ, ΔΙΝΟΒΙΤΣΗΣ, Κοσμίδης, Φαχαντίδης, Μυλωνάς, Γιαλαμίδης, Τσόμπο, Σαμαράς, ΠΑΡΛΑΝΗΣ, Θεοδουλίδης (70΄ λ.τ. Ρισβάνης), Γκέκας.

ΕΡΑΤΥΡΑ: Γ. ΖΑΡΚΟΔΗΜΟΣ, Βουζιανάς (46΄ Γκαραγκούνης), Μήλιος, Βλ. Φιλιππίδης, Μούστα, ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ, Τσιόρκας, Μ. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, Αποστολόπουλος (75΄ Τσιμόπουλος), Τσίτσαρης, Κ. ΖΑΡΚΟΔΗΜΟΣ.

ΑΚΡΙΝΗ-ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 0-0: Σε δεύτερη μοίρα περνά ο αγώνας, που ήταν παιχνίδι κέντρου, με δυνατές μονομαχίες. Κυριότερο γεγονός ότι οι δύο ομάδες τίμησαν τον 41χρονο τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Μιχάλη Πεχλιβανίδη που θα «κρεμάσει» τα γάντια του στο τέλος της σαιζόν. Ο Πεχλιβανίδης άρχισε ποδόσφαιρο στην Α.Ε. Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια υπερασπίστηκε την εστία πολλών ομάδων στην μακρόχρονη καριέρα του. Το 2010 επέστρεψε στην Α.Ε. Κοζάνης όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια (κατακτώντας το Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης το 2010-11) ενώ φέτος κλείνει την καριέρα του στον Απόλλωνα Ακρινής. Οι γηπεδούχοι του απένειμαν πλακέτα και ένα λάβαρο με τη φωτογραφία του και το σήμα της Ακρινής, ενώ οι φιλοξενούμενοι του απένειμαν μια φανέλα της ΑΕ Κοζάνης και ένα αγαλματίδιο. Διαιτητής: Τσιγγένης (Κωνσταντινίδης, Μπέλτσου).  

ΑΚΡΙΝΗ: Μιχ. Πεχλιβανίδης (47' Παν. Παπαδόπουλος), Κυρ. Πεχλιβανίδης (56' Τσαβδαρίδης), Γαρσλιάν, Κατίδης, Θ. Αντωνιάδης, Κιβρακίδης, Χατσίδης, Σαλονικίδης, Θωμαϊδης (68' Ευθυμιάδης), Φωτιάδης, Θαλαλαίος.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: Καραλίγκας, Ντούκα (70' Τσολακίδης), Μαυρόπουλος, Μαντζώλας, Σαριόγλου, Πουλατσόγλου, Σακαλής, Παπαϊωάννου, Σαλονικίδης (33' Παναγιωτίδης), Μπαλίτσας (53' Μαντώς), Μαλούτας.


Σχόλια