ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Ένας ακόμα Πτολεμαϊδιώτης, που πρωταγωνιστεί εκτός συνόρων

Ξεκίνησε μια σημαντική προπονητική καριέρα στη Σουηδία
 Λέγεται Γιώργος Παπαχρήστου και είναι ένας ακόμα Έλληνας, που κατάφερε να πρωταγωνιστήσει εκτός ελληνικών συνόρων. Εδώ και έξι μήνες, είναι ο προπονητής της Kif Orebro, της ομάδας που πρωταγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας, στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Είναι Πτολεμαϊδιώτης, γεννημένος το 1986.
Από μικρός με μια μπάλα στο χέρι, πρώτα στις αλάνες, και μετά στα γήπεδα.
Ήταν επιθετικός και μάλιστα μεγάλος γκολτζής στις ακαδημίες της Πτολεμαΐδας.
Βλέποντας τους Έλληνες και ξένους διεθνείς παίκτες του αγαπημένου του Παναθηναϊκού, έκανε όνειρα για μια καριέρα στο ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να υπολογίζει πως λειτουργεί το σύστημα στην πατρίδα του.
Στα δεκαοχτώ του χρόνια, σταματάει το ποδόσφαιρο, και εισάγεται στη Γυμναστική Ακαδημία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, από την οποία αποφοιτά αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις στους διδάσκοντες, με την αθλητική του παιδεία.
Το 2010, αναλαμβάνει την ευθύνη της ομάδας της πόλης μας, του Εορδαϊκού, όπου υπηρέτησε ως γυμναστής, ενώ το πρώτο βήμα στην προπονητική του καριέρα, το έκανε στην ομάδα του Περδίκκα, το 2012.
Όταν άρχισε να καταρρέει ο αθλητισμός στη χώρα μας, ο Γιώργος βρήκε διέξοδο στη μακρινή Σουηδία. Δεν έχασε την ευκαιρία, να παρακολουθήσει δύο μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης στα Πανεπιστήμια του Χάλμσταντ και Έρεμπρο: το πρώτο στη Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης και το δεύτερο στην Αθλητική Φυσιολογία.
Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αγορά εργασίας, τεράστιες. Η ευκαιρία όμως ήρθε. Ο Γιώργος είναι από τον Οκτώβριο του 2013 προπονητής της γυναικείας ομάδας της Kif Orebro. Η Kif, είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία στη Σουηδία, και αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία της χώρας, με παίκτριες που είναι μέλη στην Εθνική Ομάδα της χώρας. Η πορεία της στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος, έχει αφήσει ιδιαίτερα ευχαριστημένους τους Σουηδούς, και η δουλειά του Γιώργου Παπαχρήστου έχει αρχίσει να αναγνωρίζεται και έξω από τους κύκλους της ομάδας.
Είναι άλλωστε προπονητής, και στην μεικτή ομάδα της αντίστοιχης Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Κεντρικής Σουηδίας, για τις ηλικίες έως 16 ετών.
Προσωπικοί του στόχοι, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Έρεμπρο, αλλά και η ανάδειξη και προώθηση ταλέντων διεθνώς.
Ο Γιώργος, προσπαθεί να μεταδώσει ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, αλλά και το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν, πως θα τα καταφέρει.
Χαρακτηριστικό είναι, πως δίνει συνεντεύξεις σε διάφορα ΜΜΕ της Σουηδίας, όπου μιλά για την πορεία της ομάδας, αλλά και για τα σχέδια του, και τις προοπτικές που ανοίγονται.
Όπως μας λέει, οποιαδήποτε σκέψη για επιστροφή στην Ελλάδα, επαγγελματικά θα ήταν γι’ αυτόν πισωγύρισμα, αφού η δουλειά που γίνεται εκεί είναι πολύ επαγγελματική σε όλα τα επίπεδα.

Να θυμίσουμε, πως την Kif Orebro, την είχαμε συναντήσει την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε, ο Γιώργος, ζήτησε από τις αθλήτριες του να φτιάξουν ένα βίντεο, με το οποίο θα παρακινούσαν τους φιλάθλους, να στηρίξουν το Μπαζάρ Αγάπης, του Συλλόγου παιδιών και φίλων ΑμΕΑ Εορδαίας. Το βίντεο όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε το γύρο του κόσμου.

Σχόλια