Πρωταθλητής ο Εορδαϊκός - Κυριάρχησε το Βελβεντό - «ΧΑΡΑΚΙΡΙ» ΤΗΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ, ΝΕΟ ΧΑΤ-ΤΡΙΚ Ο ΣΑΚΑΛΗΣ ΓΙΑ ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Επιμέλεια: Κώστας Νικολαΐδης 
ΑΚΡΙΝΗ-ΕΛΑΤΗ 2-0: Με νίκη αποχαιρέτησε τη χρονιά ο Απόλλων, σε ήσυχο παιχνίδι, που έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Για την ομάδα του Χάρη Βοριαζίδη σκόρερ ήταν ο Λευτέρης Θαλαλαίος, με εύστοχα σουτ από το ύψος της περιοχής, στο 20΄ και 37΄. Στο 26΄ σε απόκρουση του Παπαδόπουλου, η μπάλα κόντραρε στον Σωτήρη Μπέσα και κατέληξε σύρριζα άουτ, στο 45΄ ο Θαλαλαίος αστόχησε στο τετ-α-τετ. Πολύ καλή η διαιτησία του Λαζαρίδη (Γκέκα, Δραγώγιας).

ΑΚΡΙΝΗ: Παπαδόπουλος, Δημητριάδης (65΄ Τσαουσίδης), Τσαβδαρίδης, Κατίδης (55΄ Κ. Πεχλιβανίδης), Κιβρακίδης, Φωτιάδης, Ευθυμιάδης, Θαλαλαίος, Θωμαϊδης, Πουτογλίδης, Σαλονικίδης (55΄ Γαρσλιάν).

ΕΛΑΤΗ: Πολίτης, Λ. Ντίνας, Διαμάντης, Σαλακίδης, Πούλιος, Σ. Μπέσας, Σφαλύρας, Γ.Θ. Γρίβας, Απ. Ντίνας (72΄ Β. Ντίνας), Γ.Ι. Γρίβας, Ρ. Μπέσας. 

ΑΡΔΑΣΣΑ-ΒΕΛΒΕΝΤΟ 0-1: Στο κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς, ο Μέγας Αλέξανδρος γνώρισε οδυνηρή ήττα και πλέον θα παραμείνει στην Α΄ κατηγορία μόνο εφόσον προβιβασθεί ο πρωταθλητής Εορδαϊκός στη γ΄ εθνική. Αντίθετα, το Βελβεντό παίζοντας «με την πλάτη στον τοίχο», αφού ήθελε μόνο νίκη, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του. Οι γηπεδούχοι επηρεάστηκαν από τις απουσίες των Σερέτη, Ρίζου, στάθηκαν άτυχοι στα δύο δοκάρια, έδειξαν πάντως γενικότερα επηρεασμένοι από το άγχος και μόνο στο διάστημα 65΄-80΄ πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους. Ταυτόχρονα, το Βελβεντό του Θωμά Παπαδόπουλου αγωνίστηκε ψυχωμένα και πολύ αποφασιστικά στο λασπωμένο γήπεδο και δικαιώθηκε για την προσπάθειά του. Στο 3΄ ο Βασίλης Ελευθεριάδης σε κενή εστία σούταρε στο κάθετο δοκάρι. Στο 18΄ ο Στέλιος Παπαστέργιος από το ύψος της περιοχής, με πολύ ωραίο πλασέ, «κρέμασε» τον τερματοφύλακα (0-1). Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Χρήστου Ελευθεριάδη, στο 69΄ κεφαλιά του Καραγιαννάκη στο οριζόντιο δοκάρι, στο 78΄σουτ του Γεωργιάδη στο κάθετο δοκάρι! Άριστη η διαιτησία του Ζούγρα (Γεωργιάδης, Χ. Παπαδόπουλος). Η διοίκηση του Βελβεντού με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά την Άρδασσα για την άψογη φιλοξενία.

ΑΡΔΑΣΣΑ: Τρ. Δημητριάδης, Χρ. Τσακαλίδης, Βασιλειάδης (46΄ Νικολαϊδης), Καραγιαννάκης, Δ. Τσακαλίδης (67΄ Χαρ. Γεωργιάδης), Σαββίδης, Προσκυνητόπουλος, Τσεμπερλίδης, Χρ. Γεωργιάδης, Μίμτσης, Χινδιρίδης.

ΒΕΛΒΕΝΤΟ: Ζιώγας, Ταϊρης, Δροσίδης, Σαμαράς, Μπαλάνης, Γκίκας, Ευαγγέλου, Τυρολόγος, Παπαστέργιος (62΄ Περστέρης-80΄ λ.τ. Τρίχας), Χρ. Ελευθεριάδης (86΄ Νατσιούλας), Β. Ελευθεριάδης.

«ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ»: Μετά από τον αγώνα, ο (εορτάζων χθες) προπονητής του Βελβεντού, Θωμάς Παπαδόπουλος, τόνισε: «Δείξαμε πως θέλαμε περισσότερο τον αγώνα και τα καταφέραμε. Παίξαμε ένα κρίσιμο ματς, για την ιστορία της ομάδας, μπήκαμε πολύ δυνατά και πιέσαμε, χάνοντας ευκαιρίες να διευρύνουμε το σκορ. Στο τέλος ο αντίπαλος μας πίεσε, όμως τα καταφέραμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που τα έδωσαν όλα, προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του Βελβεντού για τη στήριξη στη διάρκεια της χρονιάς».

ΦΟΥΦΑΣ-ΕΛΙΜΕΙΑ 2-0: Ελεύθερα έπαιξαν οι δύο ομάδες, με πολύ δυνατή βροχή στο β΄ μέρος. Ο Μακεδονικός του Γιώργου Καραγκιολίδη επικράτησε δίκαια, χάρη σε δύο τέρματα του Θόδωρου Σιδηρόπουλου, στο 18΄ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Τοπάλη και στο 55΄ με κοντινό πλασέ, ενώ προηγήθηκε σουτ του Τοπάλη και απόκρουση του τερματοφύλακα. Ευκαιρίες έχασαν οι Τοπάλης (5΄), Γκόλης (32΄), Γιαπράκας (65΄, 75΄). Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσιγγένη (Τέμης, Βαρδιάμπαση).

ΦΟΥΦΑΣ: Σακαρίδης, Κοτσαφίλιος, Συμεωνάκος, Άρ. Πολυχρονίδης, Λεμονής, Φαχαντίδης, Γκόλης (46΄ Μποτσιφάρας), Τοπάλης, Δούφας, Σιδηρόπουλος (70΄ Θ. Πολυχρονίδης), Χατζηρούμπης (46΄ Καρασούνας).

ΕΛΙΜΕΙΑ: Βήττας, Δημητριάδης, Μανιάκας, Γιαπράκας, Μανώλας, Βοριαζίδης, Σιδέρης, Τσακιλτζίδης, Πασχαλίδης, Κολλυβάς, Τσικόπουλος.


ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 0-3: Σε γήπεδο-«λίμνη», ακατάλληλο για ποδόσφαιρο, η Αναγέννηση παρουσιάστηκε πιο εύστοχη και επικράτησε δίκαια. Στο 12΄ ο Τσόμπο τροφοδότησε τον Γιαλαμίδη, που με σουτ στο αριστερό «Γ» έκανε το 0-1, στο 15΄ ο Ρισβάνης έβγαλε μπαλιά-«τρύπα» στον Θεοδουλίδη, που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι το 0-2. Δύο λεπτά αργότερα, σουτ του Παναγιώτου πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στο 30΄ κόρνερ του Δαλάκα, κεφαλιά του Κουρκουτμάνου στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 60΄ και 62΄ ο Κηπουρίδης απέκρουσε θαυμάσια σε σουτ του Κωνσταντινίδη, στο 70΄ ο Γκέκας από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, με πλασέ έκανε το 0-3. Στο 90΄ σέντρα του Καλαϊτζίδη, η κεφαλιά του Κωνσταντινίδη πέρασε μόλις άουτ. Καλός ο διαιτητής Μπαϊραμίδης (Φρατζοπούλου, Αρζουμάνης). Από τους γηπεδούχους κανείς δεν υστέρησε σε απόδοση.

ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ: Κυριακίδης, Π. Τσιντός, Ζαχαριάδης (77΄ Νταλάκας), Γ. Αρσενίδης, Αλ. Αρσενίδης, Χρ. Τσιντός, Δαλάκας, Κωνσταντινίδης, Κουρκουτμάνος (46΄ Καζαντζίδης), Παναγιώτου, Λυκόπουλος (56΄ Αραμαδανίδης).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Κηπουρίδης, Δινοβίτσης, Μυλωνάς (46΄ Μπαμπίνης), Φαχαντίδης, Κοσμίδης, Τσόμπο, Θεοδουλίδης (31΄ λ.τ. Βουγιούκας), ΓΙΑΛΑΜΙΔΗΣ, ΓΚΕΚΑΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, Ρισβάνης (70΄ Τσάκαλος).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Α.Ε. Περδίκκα ευχαριστεί την εταιρεία «Condito» για την έμπρακτη στήριξη και αμέριστη προσφορά στον σύλλογο.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ: Η διοίκηση του Περδίκκα παραμονές της τελευταίας συνάντησης, τίμησαν τον πρόεδρο, Τάσο Νικολαϊδη, για τη μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο.

ΕΡΑΤΥΡΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 6-3: «Βροχή» από γκολ και αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου από Αναγέννηση και Μακεδονικό. Παρά τη συνεχή βροχή, οι δύο ομάδες έπαιξαν ποιοτικό ποδόσφαιρο, χωρίς σκοπιμότητες. Για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Τσίτσαρης (στο 9΄ με κεφαλιά, σε σέντρα του Μ. Φιλιππίδη), Μήλιος (στο 16΄ με σουτ-κόντρα σε αμυντικό), Κ. Ζαρκοδήμος (στο 45΄), Μπαλαμπάνης (στο 58΄ με φοβερή ατομική ενέργεια), Μαυρίκης Φιλιππίδης (στο 61΄ και 81΄ με ωραίο πλασέ). Για τον Μακεδονικό μείωσαν οι Αργύρης Πιλικίδης (στο 32΄ με σέντρα-σουτ, που κόντραρε σε αμυντικό), Γκούμας (στο 49΄ με σέντρα-σουτ), Μπέμπης (65΄ με ωραίο πλασέ, αφού συνδυάστηκε με τον Αργ. Πιλικίδη). Στο 47΄ και 81΄ προσπάθειες των Μαμάτσιου, Σέχι αντίστοιχα, η μπάλα «κόλλησε» στα νερά. Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κουτζιακουτζίδης, Τζιουβάρας).

ΕΡΑΤΥΡΑ: Βικιάρης, Τσιμπούλος (75’ Ζιάμος), Μήλιος, Βλ. Φιλιππίδης, Μούστα, Καραγκούνης, Μπαλαμπάνης, Αποστολόπουλος (71’ Καραμίκα), Τσίτσαρης (79΄ Γ. Ζαρκοδήμος), Μ. Φιλιππίδης, Κ. Ζαρκοδήμος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Βαρυτιμίδης, Αντωνόπουλος, Μαμάτσιος, Στ. Πιλικίδης, Τσατσόπουλος, Μπέμπης, Αργυρόπουλος, Γκούμας, Τσαμπούρης (Πάτσιος), Αργ. Πιλικίδης, Σέχι.

ΑΕ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ 6-0: Με ευρεία νίκη επί του ιδιαίτερα νεανικού Άρη Μαυροπηγής έκλεισε μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά για την Α.Ε. Κοζάνης, που τερμάτισε δεύτερη, με 17 βαθμούς διαφορά από την 3η Αναγέννηση. Χατ-τρικ πέτυχε ο Χάρης Σακαλής, φθάνοντας τα 31 γκολ στη χρονιά, σκοράροντας στο 10΄ (με πλασέ), στο 37΄ (με πλασέ, μετά από σουτ του Παναγιωτίδη και απόκρουση του Βαρβαρούση), στο 60΄ (με κεφαλιά, από σέντρα ακριβείας του Ντούκα). Επίσης σκόραραν ο Άγγελος Πουλατσόγλου (στο 2΄ με «καρφωτή» κεφαλιά, σε κόρνερ του Αμπατζίδη και στο 33΄ με κοντινό πλασέ), ο 16χρονος Βασίλης Παναγιωτίδης (στο 13΄ με πλασέ στην κίνηση, σε σέντρα του Αμπατζίδη).
Διαιτητές: Δ. Σουλίδης, Θ. Παπαδόπουλος, Αμαραντίδης.

Α.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ: Καραλίγκας (46' Χλιαράς), Ντούκα, Μαυρόπουλος, Μαντζώλας, Παναγιωτίδης, Πουλατσόγλου, Σακαλής, Αμπατζίδης, Μαντώς, Τσολακίδης, Μαλούτας.

ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ: Βαρβαρούσης, Αγγελίδης, Τσαρτσιανίδης, Παπάζογλου, Αν. Μπάρμπας, Κεΐσογλου, Παναγιωτίδης, Δαλαπάσχος, Αθανασιάδης, Καραγεωργίου, Ευσταθιάδης.

ΣΕΡΒΙΑ-ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ 0-3: Με επτά νεαρούς στη σύνθεσή της η ΑΕ Ποντίων του Γιώργου Δημητριάδη πέτυχε άνετη νίκη στα Σέρβια. Στο 50΄ και 77΄ ο Σαββούδης έβγαλε μπαλιές στους Καραγιάννη, Ζηνόβιο (αν και τερματοφύλακας, έπαιξε μπροστά) κι αυτοί σκόραραν, στο 83΄ κόρνερ του Σαββούδη, κεφαλιά του Ζερβανταρίδη στο οριζόντιο δοκάρι και μέσα (0-3). Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Ε. Σουλίδη, Λαμπριανίδη, Βασιλειάδη.

ΤΙΤΑΝ: Γκόγκος, Μπάκανος (46΄ Χαρίσιος), Σαββίδης, Μερόλι, Σαλτσίδης, Νιζάμης, Μπάρα, Θώμος (66΄ Ντούφας), Πατσικόπουλος (70΄ Σιαμαντζιούρας), Χρυσοστομίδης, Πιτσιάβας.



ΑΕΠ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΩΝ: Κωστής, Τσίλης, Τσιαρσιώτης, Σαββίδης, Ζερβανταρίδης, Παπακωνσταντίνου, Βογδόπουλος, Μετικάνος (58΄ Kούγκτζα), Καραγιάννης (58΄ Βάλλας), Σαββούδης, Θεοδωρίδης (65΄ Ζηνόβιος).  

Σχόλια