Γ’ Εθνική: Έπεσε η αυλαία ... τα παιχνίδια με μια ματιά ...

Κοζάνη-Εθνικός Φιλιππιάδας 4-1
Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν η Κοζάνη
 Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο η Κοζάνη κατάφερε να κερδίσει εύκολα τον Εθνικό Φιλιππιάδας με 4-1 και να κλείσει με το καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα.
Ο Εθνικός άνοιξε το σκορ στο 8’ μετά από σέντρα του Γατσέλου και σουτ του Παναγιωτόπουλου από κοντά.
Στη συνέχεια η Κοζάνη ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 40′ με πλασέ του Δημήτρη Παπαδόπουλου,
Στο 50’ ο Χαματάϊ έκλεψε τη μπάλα από τον Παπαβασίλειου και πλάσαρε για το 2-1. Στο 67’ ο Μπουλγκουρίδης με σουτ έγραψε το 3-1 και στο 87’ ο Πιπινίκας διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Στο 89’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσακανίκας του Εθνικού.

ΚΟΖΑΝΗ (Βασίλης Παπαδόπουλος): Κοκκινίδης, Μπουλγκουρίδης, Ματούλας, Βασίλιεβιτς (65’ Ηλίας Τσικόπουλος), Κωστίκας, Καραμπατζάκης, Μαλούτας (77’ Σαμαράς), Ντεμιράϊ, Δημ. Παπαδόπουλος, Χαματάϊ (65’ Πιπινίκας), Γιάννης Τσικόπουλος

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ (Γιώργος Γιάννος): Βαρέλης, Μούτος, Σιαπέρας, Δάρδας, Παπαβασιλείου (65’ Μπεζεβέγκης), Γατσέλος, Σαπανίδης, Τσακανίκας, Παναγιωτόπουλος, Γεωργίου, Γιαννούλης (72’ Σκαμαντούρας)

Κάστορας-ΑΕΛ 0-3
 Με νίκη αποχαιρέτισε τη Γ’ Εθνική η ΑΕΛ, καθώς επιβλήθηκε 3-0 του Κάστορα εκτός έδρας.
Οι «βυσσινί» ήταν καταιγιστικοί και σε αυτό το ματς, πιέζοντας από πρώτο λεπτό για να σκοράρουν. Στο 40’ ο νεαρός Γαρυφαλλόπουλος είχε δοκάρι και στο 44’ ο Αραμπατζής έβγαλε τη σέντρα και ο Στεφανίδης με κεφαλιά έγραψε το 0-1.
Στο 51’ ο Γαρυφαλλόπουλος με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 0-2 και δέκα λεπτά αργότερα σουτ του Νεμπεγλέρα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 67’ ο Στεφανίδης έκανε το 0-3. Ο Πατινιώτης στο 87’ είχε τρίτο δοκάρι για την ΑΕΛ.

ΚΑΣΤΩΡ: (Θόδωρος Ποντίκης): Κράτσιος, Δινάδης, Μήνος, Τραϊανός (56’ Ματζανάς), Σαλβαρίνας, Μαρκόπουλος, Καρανάσιος (74’ Γκούρλιας), Τζιώτζης, Τριάντας (46’ Καλύβας), Μηλιάτης, Ιωαννίδης

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Παπαγιάννης, Αραμπατζής, Μήτσης (75’ Κουλίδης), Σιάκκας, Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Τσεμπερίδης, Μπουσινάκης (36’ Πατινιώτης), Καρακατσάνης (61’ Τζουμάκης), Γαρυφαλλόπουλος, Στεφανίδης

Διπλό σωτηρίας για Καστοριά
Οδυσσέας  Κορδελιού – Καστοριά 1-3
Γλίτωσαν το... έμφραγμα οι αποφασισμένοι «γουναράδες», που νίκησαν 3-1 στο Κορδελιό τον Οδυσσέα, διώχνοντας τα «σύννεφα» και παραμένοντας στην κατηγορία σε βάρος της Δόξας Πενταλόφου.
Μίλησε το κίνητρο και το ένστικτο της... αυτοσυντήρησης για την Καστοριά, που έστω και την τελευταία αγωνιστική έκανε το χρέος της και παρέμεινε στην κατηγορία, μετά από μια χρονιά-θρίλερ, με πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα του Ανδρέα Λέτσιου νίκησε 3-1 στη Θεσσαλονίκη τον ήδη πεσμένο Οδυσσέα Κορδελιού και τερμάτισε στην οκτάδα, στέλνοντας στην παρακάτω κατηγορία τη Δόξα Πενταλόφου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 16΄ με κεφαλιά του προωθημένου Μπαϊρακτάρη, μετά από κόρνερ του Τσαμασλίδη, ενώ στο 42΄ ο Αλέκος Παπαδόπουλος έχασε πέναλτι ξανά, αφού νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον γκολκίπερ Παπαϊωάννου (το κέρδισε ο Τσαμασλίδης από τον πορτιέρο των γηπεδούχων). Στο 63΄ μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου ο Στάθης Αλεξανδρίδης με σουτ έβαλε πιο στέρεες βάσεις για το διπλό των «γουναράδων», σημειώνοντας το 0-2. Στο 81΄ ο Αλέκος Παπαδόπουλος... εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι, κάνοντας με κεφαλιά ψαράκι το 0-3 για τους Καστοριανούς σε σέντρα του Τσαμασλίδη, ενώ στο 83΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Στάθης Παπαδόπουλος του Οδυσσέα. Το Κορδελιό απλώς μείωσε στο τελικό 1-3 στο 90΄, με πλασέ του Καραχαλίδη, μετά από φάουλ του Α. Βιλανάκη. Διαιτητής ήταν ο Τερετίδης (Καβάλας).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ: Παπαϊωάννου (70' Αθανασίου), Ευθυμιάδης, Παναγιωτίδης (46' Καραχαλίδης), Αντωνιάδης, Κομνηνάκης, Νικολαΐδης, Γιαννιώτης, Παπαδόπουλος, Κ. Βιλανάκης (35' Μπέλλης), Α. Βιλανάκης, Βασιλείου.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σαραφιανός, Σαββαΐδης, Τούλιος, Σουμέλας, Μπαϊρακτάρης, Ποπζαφίροφ (47' Λαζαρίδης), Τσαμασλίδης, Κεφάλας, Αλεξανδρίδης (65' Βελλίδης), Παπαδόπουλος, Μαντζάνας.

Τέλος καλό , όλα καλά για τον Πυρσό
Δόξα Κρανούλας – Πυρσός Γρεβενών 2-3
Τα Γρεβενά νίκησαν 3-2 στην έδρα της Δόξας Κρανούλας και σφράγισαν τυπικά τη σωτηρία, τερματίζοντας στην έκτη θέση.
Δεν έπαιξε άλλο με τη... φλόγα ο Πυρσός Γρεβενών, που έκανε το καθήκον του στην έδρα της Δόξας Κρανούλας, νικώντας 3-2 τους αδιάφορους Ηπειρώτες (έχουν ήδη πέσει). Έτσι, οι πράσινοι δεν περίμεναν άλλα αποτελέσματα και... ανανέωσαν την παρουσία τους στην κατηγορία, αν και ουσιαστικά είχαν φτάσει με το... ενάμισι πόδι στη σωτηρία από την προηγούμενη αγωνιστική και το τρίποντο-ανάσα με τον Οδυσσέα Κορδελιού.
Η ομάδα του Πέτρου Τσούκλη έκανε το 0-1 στο 14΄ με τον Ηλία Δούμα, ενώ στο 30΄ η πλάστιγγα έγειρε ακόμα περισσότερο υπέρ του Πυρσού, όταν ο Παναγιώτης Κοσμίδης πέτυχε το 0-2. Βέβαια, στη συνέχεια τα Γρεβενά τα... χρειάστηκαν, δείχνοντας προσωρινά σημάδια χαλάρωσης, όταν οι γηπεδούχοι με γκολ των Χατζή (60΄) και Γκόλια (80΄), έφτασαν στο 2-2. Το τελικό 2-3 για την ομάδα της δυτικής Μακεδονίας (που σωζόταν πάντως και με ισοπαλία) πέτυχε στο 82΄ ο Ιωαννίδης. Διαιτητής ήταν ο Τίκας (Καρδίτσας).

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ: Αρχοντάκης, Γιαννούλης, Ασωνίτης, Διαμαντής (46' Κατσάνος), Νασούλης, Γκόλιας, Μαρμούτας, Τσουμάνης, Μπάγιας, Γκέκα (72' Νάσιος), Χατζής


ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Γρ. Κοσμίδης, Μπόζιαρης, Αθανασιάδης, Κυριακίδης (46' Βιτορίνο), Σκέντος, Χαραλαμπίδης (46' Κοτσαντίσογλου), Π. Κοσμίδης (50' Κωσταρέλας), Ιωαννίδης, Ελευθερίου, Δούμας, Γκέτσιος.

Σχόλια