Μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική: Κλείνει το μάτι στη Γ' Εθνική ο Φιλώτας (φωτο - βίντεο)

 Λευκή ισοπαλία 0-0 που φέρνει τον Φιλώτα με το ενάμισυ πόδι στην Γ΄εθνική στο ντέρμπι μεταξύ του Εορδαϊκού και της Θύελλας Φιλώτα
Η ομάδα της Φλώρινας που έπαιξε προσεχτικά στην άμυνα (αφού και η ισοπαλία τη βόλευε )διατήρησε το προβάδισμα του ενός βαθμού και με νίκη τη Τετάρτη στη Μεσοποταμία θα ανέβει στην Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Από την άλλη ο Εορδαϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πολλές ευκαιρίες αλλά αστοχία, ατυχία ,Κοντογουλίδης και άγχος γκολ δεν του επέτρεψαν να σημειώσει κάποιο γκολ .
Στα τελευταία 20 λεπτά μάλιστα (μαζί με τις καθυστερήσεις) έπαιξε και με παίκτη παραπάνω αλλά δεν κατάφερε και πάλι να γίνει απειλητικός . Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 2000 φιλάθλους που δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ενώ στο παιχνίδι παρευρέθηκε και ο νέος περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια πολύ σπουδαία ευκαιρία για τον Εορδαϊκό όταν στο 8΄ ο Συμεωνίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Τσακώνης από πολύ κοντά σούταρε άουτ. Στο 14΄ο Μαυροματίδης θα δώσει στον Αμαραντίδη που θα πιάσει το σουτ απο καλό σημείο αουτ. Στο 18΄δυνατό σουτ του Ανδρεάδη για τον Φιλώτα μπλοκάρει ο Μπερμπερίδης. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 48΄ ο Η. Τσαγκαλίδης σέντραρε ο Μαυροματίδης με το κεφάλι έστρωσε στον Αμαραντίδη που σούταρε ψηλά άουτ από πολύ καλή θέση. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Η. Τσαγακαλίδη από καλή θέση πέρασε ελάχιστα έξω και στο 55΄ ο Μαυροματίδης έστρωσε στο Τσακώνη που από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε στόχο. Στο 76΄δεύτερη κίτρινη (κόκκινη ) στον Μπάμπαρη Στο 80΄ μεγάλη ευκαιρία για το Φιλώτα όταν μετά από λάθος της άμυνας ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε σωτήρια ο Περπερίδης. Στα τελευταία λεπτά ο Εορδαϊκός έκανε την ύστατη προσπάθεια αλλά τα σουτ των Αμαραντίδη και Συμεωνίδη στο 86 και 87 βρήκαν τον Κοντογουλίδη σε κατάλληλη θέση. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες του Φιλώτα να πανηγυρίζουν το βαθμό ενώ από την άλλη οι του Εορδαϊκού ξαπλωμένοι στο χόρτο έδειχναν φοβερά απογοητευμένοι από την ισοπαλία.

Εορδαϊκός (Τσαγκαλίδης): Περπερίδης, Πακάλτσης, Ακριτίδης Α., Λιάμης (88’  Δαλκερανίδης), Τσαγκαλίδης Π., Τζουβάρας, Τσακώνης, Συμεωνίδης, Αμαραντίδης, Τσαγκαλίδης Η. (63’ Σουγιουλτζής), Μαυροματίδης.


Θύελλα Φιλώτα ( Νταμπίζας): Κοντογουλίδης Δ., Γιορεντίδης (20’ Γετίμης), Κοντογουλίδης Α. (58’ Πούντος), Σιδηρόπουλος Γ., Κλάζογλου, Μπάμπαρης, Σιδηρόπουλος Δ., Ανδρεάδης, Ζηνόβιος, Ιωαννίδης (83’ Ηλιάδης), Μαρκόπουλος.

Άριστη η διαιτησία του κ. Σκουλά και των βοηθών του κ.κ. Πετρόπουλο και Τασιόπουλο του Σ.Δ. Θεσσαλίας.







 
Αύριο Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ  στην εκπομπή Ματιές σπορ στο west channel καλεσμένοι ο προπονητής του Φιλώτα κ. Νταμπίζας συνοδευόμενος από δύο ακόμη πρωταγωνιστές της Θύελλας!  


Δηλώσεις προπονητών στον Γιώργο Βίτκα 
Τσαγκαλίδης: «Το παιχνίδι ήταν υπέρ μας. Και στα δύο ημίχρονα είμασταν καταιγιστικοί. Δεν μας ήρθε το γκολ και αυτό μας στοίχισε το παιχνίδι και πιστεύω την κατηγορία. Είναι κρίμα για όλες τις ομάδες, είτε για εμάς, είτε για τον Φιλώτα, είτε για όλες τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στις Ε.Π.Σ. και ερχόμαστε σε 90’ να κρίνεται η Γ’ Εθνική. Ας τα δουν οι ειδήμονες που διοικούν. Δεν μπορεί 3000 κόσμος να περιμένει ολόκληρη την χρονιά, να είναι κοντά στην ομάδα, να προσφέρουν τα αναμενόμενα για να ανέβει κατηγορία και να κρίνεται η άνοδος σε 90’. Είναι αδικία για όλες τις ομάδες».

Νταμπίζας: «Ήταν πολύ άδικο να φτάσουμε εμείς και ο Εορδαϊκός εδώ και ουσιαστικά να παιχτεί η πρόκριση στην Γ’ Εθνική σε 90 λεπτά, από την στιγμή που στα πρωταθλήματά μας και στα μπαράζ, αποδείξαμε ότι είμαστε με διαφορά οι καλύτερες ομάδες. Δυστυχώς τα έφερε έτσι η τύχη, ώστε να αναμετρηθούμε σε ένα παιχνίδι και να παίζονται οι κόποι μιας χρονιάς σε 90’. Στο παιχνίδι μας κυρίευσε το άγχος. Δεν είμασταν αυτοί που είμαστε στα τελευταία παιχνίδια, όμως πιστεύω με την ποιότητά μας και τον χαρακτήρα που έβγαλαν τα παιδιά στο γήπεδο, πήραμε αυτό θέλαμε».

Σχόλια