Σε “φιάσκο” κατέληξε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Α.Γ.Σ.Κ. “Καστοριά”

Σε “φιάσκο” κατέληξε τελικά η υποτιθέμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Α.Γ.Σ.Κ. “Καστοριά”, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

            Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη συνέλευση ήταν εκ των προτέρων άκυρη και παράτυπη, αφού σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού του συλλόγου “οι έκτακτες συνελεύσεις πρέπει να συγκαλούνται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης”, κάτι το οποίο δεν ίσχυε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Παράλληλα στο ίδιο άρθρο το καταστατικό αναφέρει ότι “Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα όταν παρίστανται περισσότερα από τα μισά ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του”. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα υπογράφοντα μέλη – συνδρομητές, όπου κάλεσαν σε έκτακτη Γ.Σ., όλα τα οικονομικά και μη τακτοποιημένα μέλη – συνδρομητές.
          Οι δύο αυτές λεπτομέρειες που δεν προσέχθηκαν, έγιναν είτε από αμέλεια, λόγω του ότι κάποιοι πιάστηκαν “αδιάβαστοι” στην Καστοριά, είτε εσκεμμένα, αφού ο τελικός σκοπός, από ότι φάνηκε, δεν ήταν να παρθούν κάποιες αποφάσεις, για τα συγκεκριμένα θέματα που αναφέρονταν στην ανακοίνωση, αλλά να γίνει μία έξυπνα ενορχηστρωμένη επίθεση προς τον κ. Πεπελίδη και την διοίκηση του, ζητώντας του να αποχωρήσει από την Καστοριά.
            Κύριος εκφραστής και “αιχμή του δόρατος” ήταν ο παλαιός παράγονταςΔημήτρης Αφεντούλης, ο οποίος, σε έντονα επιθετικό τόνο, είπε, ευθαρσώς, στον κ. Πεπελίδη ότι η πόλη δεν τον γουστάρει και ότι αυτός και ο αδελφός του, συνεπικουρούμενοι από άλλους τρεις επιχειρηματίες, αναλαμβάνουν τα μέχρι τώρα χρέη του, ζητώντας του να αποχωρήσει από την ομάδα σαν κύριος, όπως ακριβώς ήλθε.  Ο κ. Αφεντούλης, δικαιολόγησε, τόσο την στάση του αυτή, όσο και τον τόνο της φωνής του από την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Καστοριά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι σίγουρος ότι οι Βραζιλιάνοι έχουν εγκαταλείψει τον κ. Πεπελίδη.
            Με την θέση του κ. Αφεντούλη πολλοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν, όμως το απογοητευτικό νούμερο των παρευρισκομένων στην αίθουσα, (γύρω στα 50 άτομα), δεν προμηνύει κάποια καλά μαντάτα για την ομάδα, ούτε μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους, είτε συνεχίσει η διοίκηση του κ. Πεπελίδη, είτε αναλάβει κάποιο άλλο σχήμα.
            Στην, όπως εξελίχθηκε τελικά, μάζωξη αυτή, παρόντες ήταν πατεράδες κάποιων ποδοσφαιριστών, μία ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού που η ομάδα οφείλει ενοίκια και κάποιοι άλλοι που ήλθαν σαν απλοί παρατηρητές.
            Ο κ. Πεπελίδης, βλέποντας αυτή την κατάσταση, απάντησε ότι διαπιστώνει ότι κάποιοι, ότι και να γίνει, δεν τον θέλουν στην Καστοριά, αρνήθηκε ότι οι Βραζιλιάνοι δεν τον στηρίζουν και υπεραμύνθηκε της παρουσίας του και της σωτηρίας της ομάδας. Είπε ότι είναι εδώ μπροστά τους, δεν έχει κρυφτεί και ότι για την καθυστέρηση των πληρωμών, είναι ο πρώτος που στεναχωριέται. Στην συνέχεια, αποχώρησε μαζί με τον κ. Χαρίση, αφού δεν είχε καμιά διάθεση να περάσει από λαϊκό δικαστήριο.
Τα χαρακτηριστικά της “εκδήλωσης” αυτής είναι:
1) Οι αντεγκλήσεις μεταξύ του κ. Καλλίνικου και του κ. Χριστόπουλου έξω και μέσα στην αίθουσα, όπως και αυτές μεταξύ των κ.κ. Πεπελίδη και Ουσταμπασίδη.
2) Η αναφορά του κ. Ουσταμπασίδη στο βιβλίο μελών του σωματείου, το οποίο θεωρεί ότι αλλοιώθηκε, για να πάρει την απάντηση ότι κανείς πλην του ιδίου και κάποιων ανθρώπων της διοίκησης του δεν γνωρίζει το πρωτότυπο για να κάνει τις συγκρίσεις του.
3) Η αναφορά του δικηγόρου της πλευράς Ουσταμπασίδη, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών του σωματείου, αλλά και στο δικαστήριο της 05/12/2014.
4) Οι αναφορές κάποιων απλών ανθρώπων για τις τραγικές στιγμές, όπως χαρακτηριστικά, τις αποκάλεσαν που περνάνε οι ποδοσφαιριστές, που είναι απλήρωτοι.
5) Η επίθεση του πατέρα του Βασίλη Αναγνωστόπουλου προς τον κ. Χριστόπουλο, γιατί δεν έγραψε κάτι για τον γιό του, όταν αυτός αποχώρησε από την ομάδα.
            Τελειώνοντας, σαν συμπέρασμα έχουμε να αναφέρουμε ότι το θέαμα που είδαμε ήταν απελπιστικό και η όλη κατάσταση τείνει να γίνει τραγική για την ομάδα μας, γιατί με αυτή την ένταση και αυτές τις καταστάσεις, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Η αναζήτηση της ρεβάνς ενός ατόμου, ο εγωισμός, πιθανότατα, ενός δεύτερου και η τραγική ματαιοδοξία ενός τρίτου, μαζί με την διχόνοια που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ομάδα, οδηγούν την Καστοριά σε μαρασμό, την στιγμή μάλιστα που – τραγική ειρωνεία- “οι γαμπροί της Ευτυχίας” αυξάνονται και πληθύνονται.

Σχόλια