6ος Αγώνας δρόμου «ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ»


Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ, Σπάρτακος διοργάνωσε σήμερα με απόλυτη επιτυχία τον αγώνα δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων με την ονομασία «Μνήμες Λιγνίτη».

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από βροχή αλλά αυτό δεν πτόησε τους 500 περίπου αθλητές να χαρούν τον αγώνα που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο αγώνας δρόμου δεν είναι απλά μια  εκδήλωση στην οποία κάποιοι δρομείς τρέχουν είτε για τη νίκη είτε απλά για τη συμμετοχή προκειμένου να διανύσουν μια απόσταση 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία, αφού οι συμμετέχοντες ακολουθούν την ίδια διαδρομή στην παλιά Εθνική οδός Κοζάνης-Πτολεμαΐδας που κάνουν καθημερινά εδώ και πενήντα τρία χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους.
Το Σάββατο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τίμησε τους εργαζόμενους της Επιχείρησης που ¨πλήρωσαν¨ με την ίδια τους τη ζωή, την αγάπη τους για τη δουλειά και την επιχείρηση τελώντας μνημόσυνο υπέρ όλων των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα της εργασίας. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας όπως τα τελευταία 6 συναπτά έτη -στο πλαίσιο του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη» που συνδιοργανώνουν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ Α.Ε- αποτελεί και μία ευκαιρία να τιμηθούν και οι οικογένειες των θυμάτων.


Η εκκίνηση για τους  αθλητές που πήραν , επαγγελματίες ή ερασιτέχνες δόθηκε το Κυριακή το πρωί  στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.
Νικητής ήταν για μια ακόμα φορά ο Μιχάλης Παρμάκης που δήλωσε «για άλλη μια χρονιά βρίσκομαι εδώ σε ένα αγώνα και πένθους αλλά και χαράς αφού τιμούμε κάποιους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους και φέτος πραγματικά είχαμε αρκετούς δυστυχώς. Εγώ προσωπικά ήρθα για να τρέξω για να τους τιμήσω και ελπίζω του χρόνου να έχουμε λιγότερα θλιβερά περιστατικά. Η οργάνωση για ακόμα μια χρονιά ήταν άψογη και ελπίζω του χρόνου να πάμε ακόμα καλύτερα» .

Στο αγωνιστικό μέρος στα 10 χιλ. στις πρώτες θέσεις στους άντρες είχαμε:
1)      Παρμάκης Μιχάλης 32:27
2)      Κουτσουμπίδης Δημήτρης 35:27
3)      Κοντογιάννης Θανάσης 36:05

ενώ στις  γυναίκες :
1)      Βουδούρη Σόνια 38:48
2)      Λεοντιάδου Στεφανία 41:40
3)      Καραμπίκα Χριστίνα 44: 26.

Στα 5 χιλ. στους άνδρες,  πρώτος αναδείχθηκε ο Σαμαράς Κωνσταντίνος και στις γυναίκες η Τσιάμη Βασιλική του Φιλαθλητικού Κοζάνης

Στα 10 χιλ. μηχανοκίνητα συμμετείχε και ο Νίκου Ευάγγελος που τερμάτισε με χρόνο 23:49

 Θ. Ηλιάδης 

Σχόλια