"Δεν είναι δύσκολο να μείνει κάποιος στην Ιστορία ως ο πιο ανίκανος"

Με δήλωση στο Soccerplus το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης Xρήστος Σάββας τοποθετείται σχετικά με την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη 16/10 στον sportfm.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Σάββας αναφέρει τα εξής:
"Με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ κ. Γιώργου Σαρρή που αναφέρεται απρόκλητα στο πρόσωπό μου λέγοντας ότι αντέδρασα στην υπογραφή του τελευταίου συμβολαίου του κ. Σάντος οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Α. Η αντίδρασή μου δεν είχε να κάνει με την παραμονή ή όχι του πορτογάλου προπονητή στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Είχε να κάνει με την αύξηση των αποδοχών του την οποία έκρινα λανθασμένη και καταχρηστική διότι η χώρα μας είχε μπει στην δίνη της οικονομικής κρίσης και θεώρησα ότι η αύξηση των αποδοχών του θα αποτελούσε πρόκληση. Η επιχειρηματολογία μου είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου (αρ. 49 6/4/2012) και δεν αμφισβητείται.
Β. Ο κ. Σαρρής με την επιλεκτική αναφορά που κάνει αποπροσανατολίζει το ακροατήριό του και με αναγκάζει να σκεφτώ ότι ίσως επιχειρεί να με δυσφημήσει εμφανίζοντάς με ως «πολέμιο» της παραμονής του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα, κάτι που δεν ισχύει.
Γ. Όσα ανακριβώς υποστηρίζει ο κ. Σαρρής "συνέβησαν" επί προεδρίας του κ. Πιλάβιου και όχι επί της δικής του. Επί της δικής του προεδρίας, κατά την οποία δεν είμαι μέλος του ΔΣ, επήλθε η λήξη της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος. Αν, επομένως, αναζητεί στο πρόσωπό μου υπαίτιους για τη φυγή του Σάντος και για την εικόνα που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα οι Εθνικές ομάδες, ας κοιταχθεί στον καθρέφτη.
Τέλος ας είναι πιο προσεχτικός όταν εκφράζεται δημόσια. Μερικές φορές η σοβαρότητα από τη γελοιοποίηση δεν απέχουν πολύ. Ούτε είναι δύσκολο το να μείνει κάποιος στην Ιστορία ως ο πιο ανίκανος πρόεδρος που πέρασε ποτέ από την ΕΠΟ".     
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής είχε δηλώσει: "Δεν υπήρχε καμία απομάκρυνση του κ. Φερνάντο Σάντος. Όταν είχε υπογράψει το τελευταίο του συμβόλαιο ο κ. Σάντος, είχαν αντιδράσει μόνο ο κ. Σάββας και ο κ. Χατζηαποστόλου. Έκανα μια πρόταση ανανέωσης στον κ. Σάντος μετά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία. Τότε μου ζήτησε ένα χρονικό διάστημα για να το σκεφτεί. Συζητήσαμε άλλες δύο φορές και του προσφέραμε περισσότερα χρήματα με ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ συν μπόνους πρόκρισης 800.000 ευρώ. Και πάλι δεν πήραμε σαφή απάντηση οπότε αρχίσαμε να ψάχνουμε προπονητή…".


Σχόλια