Αναδίπλωση από ΕΠΟ

Συντάκτης: Δημήτρης Θεοδώρου
Στο ρεπορτάζ της Δευτέρας, με τίτλο ''Μύλος με την... αναβολή'', σημειώνονταν πως ''η διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων είναι στον... αέρα και θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, εφόσον δεν έρθει πρώτα κάποια ανακοίνωση από την ΕΠΟ''. Σε ένα άλλο σημείο του ίδιου ρεπορτάζ επισημαίνονταν πως οι Ενώσεις που σκόπευαν να διεξάγουν τα πρωταθλήματά τους, παρακάμπτοντας την κεντρική απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ουσιαστικά θα ήταν σαν να κάνουν... ''αντάρτικο στην τωρινή ηγεσία της και στον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή''.


Την επομένη κιόλας η ΕΠΟ έσπευσε να ελαφρύνει κάπως το κακό κλίμα που είχε ήδη δημιουργηθεί, διευκρινίζοντας σε σχετική επιστολή που απέστειλε σε όλες τις Ενώσεις, πως είναι στη διακριτική ευχέρεια της καθεμιάς η διεξαγωγή του εκάστοτε πρωταθλήματος και, επομένως, ο ορισμός διαιτητών στις αναμετρήσεις του σαββατοκύριακου.
Μάλιστα, σε σημείο της επιστολής διευκρινίζεται, με εντυπωσιακή καθυστέρηση, πως η απόφαση της Παρασκευής ξαφνικά (!) ''αφορά σε όλες τις διοργανώσεις για τις οποίες ορίζει διαιτητές η ΚΕΔ/ΕΠΟ''!

Πρόκειται ξεκάθαρα για μία κίνηση αναδίπλωσης από πλευράς ΕΠΟ, η οποία προτίμησε, υπό τον φόβο νέων τριγμών στο εσωτερικό της (σε μία ούτως ή άλλως άσχημη περίοδο για τα διοικητικά στελέχη της...) να μην ''τραβήξει το σχοινί'' στη 'διαφωνία' με τις Ενώσεις, που επιθυμούσαν να διεξάγουν αγωνιστική, εκτιμώντας ίσως πως οι περισσότερες εξ αυτών θα επέλεγαν να ''γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους'' την... κεντρική απόφαση και να στείλουν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κανονικά και με τον νόμο στους αγωνιστικούς χώρους!

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι η απόφαση που εκδόθηκε την Παρασκευή και ίσχυε με κατηγορηματικό τρόπο μέχρι και τη Δευτέρα για όλα τα πρωταθλήματα, όπως άλλωστε διατυμπάνιζαν οι αξιωματούχοι της ΕΠΟ, αντικαταστάθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τη φράση ''για όλες τις άλλες διοργανώσεις υπεύθυνες είναι οι κατά περίπτωση διοργανώτριες αρχές'';


Πρωταθλήματα, λοιπόν, θα γίνουν το σαββατοκύριακο, πιθανότατα από όλες τις Ενώσεις της χώρας, που ήδη έχουν ανακοινώσει την άρση της απόφασής τους για αναβολή της αγωνιστικής δράσης.


Σχόλια