ΓΣ Κοζάνης: ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ με εξεύρεση πόρων

Η ανάπτυξη του τμήματος βόλει γυναικών του Γυμναστικού  την τελευταία πενταετία μετά δηλαδή από την κατάργηση των επιχορηγήσεων από την Πολιτεία, στηρίχθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία ,σε χορηγούς ,φίλους του βόλεϊ που έδωσαν χρήματα απο το υστέρημα τους , σε διαφημίσεις, σε διαρκείας, αλλά κυρίως στις συνδρομές των γονιών για τα παιδιά τους που αθλούνταν στην Ακαδημία.


Σε αυτή την πενταετία ο Γυμναστικός δεν έχει πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ απο την Πολιτεία .Και όμως μέχρι τώρα λειτουργεί με υποδειγματική συνέπεια και με φερεγγυότητα .Και παρόλο που κατά καιρούς υπάρχουν διάφορα προβλήματα η σημερινή Διοίκηση έχει καταφέρει ήδη πολλά, αλλά οι βλέψεις συνεχίζουν να είναι ανοδικές.

Θα ήταν καλοδεχούμενη φυσικά μια στήριξη από την ΕΟΠΕ, από την Περιφέρεια ή από το Δήμο, όμως ο Γυμναστικός ίσως να είναι το μοναδικό Σωματείο στην πόλη που επίσημα μέσα από υπόμνημα που κατέθεσε στον Δήμαρχο Λ.Ιωαννίδη δήλωσε ρητά ότι δεν ζητά λεφτά από τη νέα Δημοτική αρχή. Έτσι όταν κατά καιρούς ακούμε παράγοντες να σχολιάζουν ότι «δεν βοηθά η Πολιτεία» όλοι καταλαβαίνουν  ότι η ύπαρξή τους βασίζεται σε χρήματα από τον κρατικό κορβανά. Με τέτοιου είδους σκεπτικό ο αθλητισμός δεν μπορεί να έχει μέλλον, εκτός αν με γκρίνιες παράπονα και αναθεματισμούς πιστεύουν ότι θα πιέσουν την Πολιτεία να τους παρέχει τέτοιου είδους υποστήριξη.

Σε αυτή την εποχή βρέθηκε η Διοίκηση του Δ.Παφίλη να πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια, κακές πρακτικές του παρελθόντος και μια υποκριτική συμπεριφορά πολλών που πιστεύουν ότι η Πολιτεία χρωστάει στα σωματεία. Η σημερινή διοίκηση δουλεύει με ρεαλισμό και με αφοσίωση κάνοντας πολλές προσπάθειες για να βρει πόρους. Κατάρτισε ομάδα marketing με επικεφαλής  τον Μ.Μαγγιρίδη, για να υπάρχει ευελιξία στην εύρεση χορηγών. Έχει σα βασική επιδίωξη να αναπτύξει το φυτώριό της και να ρίξει το βάρος της δουλειάς  στα μικρότερα σε ηλικία κορίτσια,  αλλά κυρίως μετρούν τα στελέχη της διοίκησης και το κάθε ευρώ .

Μόνο έτσι μπορεί ο Γυμναστικός να έχει συνέχεια και μέλλον. Εκτός και αν υπάρχει η εντύπωση ότι  οι προπονητές  και οι προπονήτριες , θα συνεχίζουν να προσφέρουν   από χόμπι ή μόνο για την τιμή των όπλων, για τη φανέλα, ή αν νομίζουν κάποιοι ότι τα διάφορα τμήματα του σωματείου  όταν πηγαίνουν εκτός έδρας δεν καίνε βενζίνη τα αυτοκίνητα, αλλά αέρα κοπανιστό.

Η Διοίκηση έχει διαλέξει τι θέλει και έχει βρει τον τρόπο-επίπονος είναι η αλήθεια-να βάλει τις προτεραιότητές της. Σε αυτή τη βάση συνεχίζονται οι επαφές του Δ.Σ. με τον ΟΑΠΝ του Δήμου Κοζάνης προκειμένου να υπογραφεί το νέο συμφωνητικό που είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσουν σε αγαστή συνεργασία οι δύο πλευρές.

Γίνονται γόνιμες συζητήσεις με τους ανθρώπους του Δήμου, μια που σε αυτόν ανήκουν τα γυμναστήρια που γίνονται οι προπονήσεις, και η αλήθεια είναι ότι με προγραμματισμό και στρατηγική το Δ.Σ. επιχειρεί να πείσει για τη βασιμότητα των θέσεών του. Κανένας δεν δικαιούται από τη μια να μην επιχορηγούνται τα σωματεία και από την άλλη να γίνεται και αφαίμαξή τους έμμεσα. Μετά τις 10 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση των κ.κ. Παφίλη και Γυμνόπουλου ως εκπροσώπων του Γυμναστικού με την κ. Φτάκα που είναι η Πρόεδρος του ΟΑΠΝ και τώρα απουσιάζει στο εξωτερικό και ελπίζεται να βρεθεί η χρυσή τομή. Γιατί βέβαια ο Γυμναστικός δηλώνει ότι δεν ζητά χρήματα από την Πολιτεία, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως μειονέκτημα  Και ούτε μπορεί ο Γυμναστικός να σέρνεται πίσω από σκοπιμότητες που υποκινούνται από αλλότρια συμφέροντα.

Εξάλλου το βασικό σύνθημα των ανθρώπων του Συλλόγου σε κάθε περίπτωση είναι:
Με νοικοκυροσύνη, σωστή διαχείριση και προγραμματισμό μπορούμε να έχουμε μέλλον….

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Γυμναστικού 

Σχόλια