Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» του ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ

Όπως υποστηρίζεται από την Διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης, αυτοί που αποτελούν τη βάση των φιλάθλων τους, αυτοί που γεμίζουν το γήπεδο στους αγώνες της ομάδας είναι οι γονείς των παιδιών του Γ.Σ. Κοζάνης.


 Αυτή ήταν εξ αρχής για την  παρούσα διοίκηση που ανέλαβε τις τύχες του Γυμναστικού το σκεπτικό της και  η νοοτροπία της. Και όπως σε κάθε παιχνίδι, στο καθένα χωριστά και μετά σε όλα μαζί συνολικά φαίνεται στο γήπεδο πηγαίνουν όχι για να δούνε απλά έναν αγώνα. Πάνε με την καρδιά και τη ψυχή τους, όχι μόνο με το κορμί τους...
Ζούνε το παιχνίδι με όλες τις αισθήσεις τους.

Γελάνε , χτυπιούνται, φωνάζουν, πικραίνονται, λυπούνται, διαμαρτύρονται, χειροκροτούν, χαίρονται,  και όλα αυτά μέσα στην ατμόσφαιρα του κλειστού.
Το γήπεδο, το παιχνίδι, οι αθλήτριες, ο ιδρώτας είναι τα στοιχεία που τους μαγνητίζουν και  επιδρούν πάνω τους από τον πρώτο ως τον τελευταίο φίλαθλο.

Για όσους και όσες από τους παρευρισκόμενους στα παιχνίδια, είτε είναι άτομα μέσα στη διοίκηση είτε είναι απλοί γονείς και αγαπούν το βόλεϊ, όσο βρίσκονται μέσα  εκεί, δε σκέπτονται τίποτα άλλο, γιατί απολαμβάνουν, ευχαριστιούνται , χαίρονται, συμμετέχουν, ΖΟΥΝ.

Όλοι όσοι αποτελούν τμήμα των υποστηριχτών  του Γυμναστικού Συλλόγου Κοζάνης πηγαίνουνε στο γήπεδο καλλιεργώντας μέσα τους προσδοκίες, συναισθήματα, ελπίδες, έχουν  πάντα όσες φορές κι αν βρίσκονται μέσα στο ΔΑΚ διάθεση προσφοράς, θέλουν να μεταδώσουν και στα παιδιά τους που αγωνίζονται τη δική τους πίστη για να τα καταφέρουν .

Όλοι αυτοί αποτελούν μέρος ενός μαχητικού συνόλου, είναι οι στρατιώτες του Συλλόγου, υποστηρίζουν με πάθος την ομάδα τους,  γιατί πολύ απλά το κάθε παιχνίδι είναι διαδραστικό. Παίρνουν κι αυτοί αντίδωρο για την προσφορά τους. Όσο περισσότερο με την παρουσία τους, δίνουν ώθηση στις αθλήτριες τόσο πιο πολύ αποδεικνύεται ότι και αυτοί  οι γονείς είναι  μέρος ενός συνόλου που έχει την ίδια κατεύθυνση, την ίδια αποστολή, την ίδια ευχαρίστηση.

Είναι φυσικό αυτό που στο σύνολό τους οι γονείς πιστεύουν σαν αυτοσκοπό τους να μην αρέσει σε όλους. Σίγουρα υπάρχουν κι αυτοί που τους θέλουν διασπασμένους, που τους εχθρεύονται γιατί αποτελούν γροθιά και δύναμη κρούσης της ομάδας τους, σε κάθε αγωνιστικό ή μη τμήμα της. Μπορεί αρκετοί που δεν γνωρίζουν το δέσιμό τους ως γονέων των αθλητριών του Γυμναστικού Κοζάνης να ξενίζονται από αυτή τη λατρεία.
Αλλά, αυτή είναι η πραγματική εικόνα τους. Αυτοί δεν αποτελούν κάτι ξέχωρο από τα παιδιά τους. Δεν τα πηγαίνουν απλά σε ένα σπορ που τα ικανοποιεί. Γίνονται μέρος του ενιαίου Συλλόγου κυρίως με την παρουσία τους.

Και αυτό γίνεται σταδιακά, σιγά σιγά καθώς ο ένας με τον άλλον όλο και περισσότερο ταυτίζονται στη νοοτροπία, στη λογική, στο συναίσθημα. Έτσι απ’ ότι φαίνεται και από τις γεμάτες κερκίδες αυτό τους δυναμώνει γιατί μοιράζονται εμπειρίες, σκέψεις, συναισθήματα και περνάνε καλά.

Αυτή ήταν η εικόνα και στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Α.Σ.Ιωαννίνων, ένα παιχνίδι που η ομάδα του Γυμναστικού το έχασε και αποκλείστηκε από τη συνέχεια στο θεσμό.
Στο κλειστό του ΔΑΚ δεν είναι πολλές μικρές οικογένειες που συμπαραστέκονται στα κορίτσια που αγωνίζονται. Παρουσιάζεται μια εικόνα σαν  όλοι τους να αποτελούν    μία ενιαία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που απολαμβάνει την εμπειρία ενός δημοφιλούς αθλήματος μέσα   στο γήπεδο.

Γι αυτό η βάση στήριξης αυτής της διοίκησης που διακατέχεται από αυτή τη νοοτροπία πρώτα απ’ όλα με το παράδειγμά της, είναι και θα είναι οι οικογένειες.

Απλά πράγματα.

Τμήμα δημοσίων σχέσεων  Γυμναστικού συλλόγου Κοζάνης 

Σχόλια