ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στην αγωνιστική δράση..Καιρού επιτρέποντος


3 Ιανουαρίου βγαίνει ο πρωταθλητής χειμώνα … στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΚ

«Άσπρη μέρα» είδαμε, αλλά ο «κακός μας ο καιρός» και το τσουχτερό κρύο που επικρατεί αυτές τις ημέρες στο νομό μας ,καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την διεξαγωγή των αγώνων του Σαββατοκύριακου της Α΄κατηγορίας ΕΠΣΚοζάνης 
Όλα είναι ρευστά για την διεξαγωγή των αγώνων , καθώς ο καιρός μπορεί να βελτιώνεται , αλλά πολλά γήπεδα εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα.
Μοιραία λοιπόν η τελευταία αγωνιστική της Α΄κατηγορίας βρίσκεται «στον αέρα» καθώς φυσικά κανείς δε μπορεί να προδικάσει τον καιρό. Υπάρχει σκέψη πάντως σε περίπτωση που δεν διεξαχθούν τα παιχνίδια το Σαββατοκύριακο , να γίνουν την Τετάρτη 7/1/2015 



Τέτοιες ημέρες οι ευχές είναι στην ημερήσια διάταξη
Συνήθως ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση, όμως πάντα έχουμε κατά νου τη χρονιά που μας αφήνει και ελπίζουμε να ανατείλουν καλύτερες μέρες.

Δυστυχώς για όλους μας, η χρονιά που έφυγε ήταν από αυτές που ευχόμαστε να πάει και να μη γυρίσει ποτέ παρόμοια σε περιεχόμενο και ειδήσεις.
Αθλητικά, τη νέα χρονιά  θα υπάρξουν αρκετές υποχρεώσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο στο Νομό μας.
Κι επειδή στην Ελλάδα  ζούμε και το ποδόσφαιρο θεωρείται και είναι μακράν το πιο δημοφιλές άθλημα, το ενδιαφέρον για τους περισσότερους φιλάθλους  του Νομού Κοζάνης  εστιάζεται στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ.
Μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς … έχουμε και πάλι πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία της  ΕΠΣ Κοζάνης.
Ποδαρικό στο 2015 θα κάνουν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιανουαρίου(αν ο καιρός το επιτρέψει)  οι ομάδες της μεγάλης τοπικής κατηγορίας στο πλαίσιο της τελευταίας  (15ης) αγωνιστικής του Α’ γύρου  (15.00)  που θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα καλό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά.

Μπάλας συνέχεια λοιπόν με σημαντικά παιχνίδια στο μενού.

Το παιχνίδι που θα τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα είναι το Εορδαικό ντέρμπι  που θα βγάλει  πρωταθλητή χειμώνα…
Μισό τίτλο…. για Εορδαϊκό  ή Μακεδονικό Φούφα  θα αναδείξει η ολοκλήρωση της 15ης αγωνιστικής.
Στο κατώφλι του μισού πρωταθλήματος, οι “ανθρακωρύχοι ” έχουν το αβαντάζ του +1 επί του  Μακεδονικού ωστόσο έχουν και  δύσκολο αγωνιστικά “έργο” αφού τον   αντιμετωπίζουν το Σάββατο μέσα στον Φούφα. 
Μια ανάσα πιο πίσω  από τους δύο μονομάχους η ΑΕΠ Καραγιαννίων , φιλοξενεί το Βελβεντό. Η ευχάριστη έκπληξη του 2014 Αστραπή Κλείτου πάει στον Περδίκκα που καίγεται για βαθμούς. Ντέρμπι Βοΐου μεταξύ Μακεδονικού Σιάτιστας και  Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βοΐου. Η Ακρινή στην έδρα της θέλει νίκη ανάσα κόντρα  στην επικίνδυνη και ανεβασμένη αγωνιστικά  Αιανή.
Δύσκολο έργο της Αναγέννησης που ψάχνει βαθμούς κόντρα στην δυνατή  Εράτυρα.
Ο θάνατος σου η ζωή μου στο παιχνίδι Α.Ε. Ελίμειας - Μακεδονικός  Κοζάνης.
Τέλος  μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ κόντρα όμως σε μια Γαλατινή που έδειξε τα δόντια της την προηγούμενη αγωνιστική και δείχνει πολύ σκληρή για να πεθάνει

Αναλυτικά τα παιχνίδια
Α.Ε. Ελίμειας - Μακεδονικός  Κοζάνης
Μακεδονικός Σιάτιστας - Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βοΐου
Μακεδονικός Φούφα - Εορδαϊκός
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων - Α.Σ. Βελβεντό
Α.Ε. Περδίκκα - Αστραπή Κλείτου
Αναγέννηση Πτολεμαΐδας - Αναγέννηση Εράτυρας
Απόλλων Ακρινής - Αλιάκμων Αιανής
Α.Ε. Κοζάνης - Α.Μ.Σ. Γαλατινή

 Τα παιχνίδια ,Αναγέννηση Πτολεμαΐδας - Αναγέννηση Εράτυρας και Α.Ε. Κοζάνης - Α.Μ.Σ. Γαλατινή θα διεξαχθούν την Τετάρτη 7/1 

Βαθμολογία
Εορδαϊκός 35
Μακεδονικός Φούφα 34
Α.Ε.Π. Καραγιαννίων 32
Αστραπή Κλείτου 28
Μακεδονικός Σιάτιστας 28
Αναγέννηση Εράτυρας 23
Ακαδημία Ποδοσφαίρου  Βοΐου  23
Α.Σ. Βελβεντό 20
Αλιάκμων Αιανής 18
Απόλλων Ακρινής 17
Α.Ε. Κοζάνης 14
Α.Ε. Ελίμειας 13
Μακεδονικός  Κοζάνης 11
Α.Ε. Περδίκκα 10
Αναγέννηση Πτολεμαΐδας 10
Α.Μ.Σ. Γαλατινή 4

Κάθε νέα χρονιά συνοδεύεται από πολλές ευχές αλλά και προσδοκίες για κάτι καλύτερο.
Εμείς να ευχηθούμε υγεία σε όλους τους αθλητές, καλό ποδόσφαιρο με λιγότερες εντάσεις, Μακριά από την βία και την ακρότητες που βιώνουμε  στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν χρειάζεται να υπάρχει τόση ένταση.
Άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει να χωρίσει κάτι από την άλλη. Ευχόμαστε λοιπόν ότι μέσα στο 2015 θα έχουμε καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά και στο τέλος να χειροκροτήσουμε αυτούς που θα κατακτήσουν τους τίτλους.

Πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι  μας, σαν κόρη οφθαλμού το ποδόσφαιρο.

Σχόλια