Γ΄ Εθνική: Αγγλικό διπλό της Κοζάνης (βίντεο)

Ένωση Αποστόλου Παύλου - Κοζάνη 2-3

Δύσκολη νίκη πήρε η Κοζάνη στο Μακροχώρι απέναντι στην νεανική αλλά μαχητική Ένωση Αποστόλου Παύλου στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος Γ” Εθνικής.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ενδιαφέρον, με αρκετές φάσεις και τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι δεν θα τα παρατήσουν παρά την δυσμενή βαθμολογική τους θέση.


Το Μακροχώρι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αιφνιδίασε την Κοζάνη μόλις στο 3′ ενώ στη συνέχεια είχε και κάποιες καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Η Κοζάνη, αφού κατάλαβε ότι δεν θα έχει ένα εύκολο απόγευμα, ανέβασε στη συνέχεια την απόδοση της και γύρισε το σκορ σε 1-2 πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο γκολ της Κοζάνης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε ότι οι ερυθρόλευκοι θα έπαιρναν τους τρεις βαθμούς, το Μακροχώρι όμως κατάφερε να μειώσει δέκα λεπτά πριν τη λήξη και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Τελικά η Κοζάνη, παίζοντας σοβαρά μέχρι τη λήξη, κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.

Στο 3′ ωραίος συνδυασμός των γηπεδούχων από τα δεξιά, με τον νεοαποκτηθέντα Πεταλά να δίνει με τακουνάκι στον επερχόμενο Βιτάλις Οκόνκουο (που κι αυτός αποκτήθηκε πρόσφατα) που με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 20′ ο Δημήτρης Δρόσος σημείωσε ένα όμορφο ατομικό γκολ καθώς με κούρσα από το κέντρο απέφυγε δύο αμυντικούς και πλάσαρε με το αριστερό ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 40′ προσπάθεια του Δρόσου από αριστερά, πάσα στον Δημήτρη Ταφαρλή που με εύστοχο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2.

Στο 55′ ωραία αντεπίθεση της Κοζάνης, ο Ταφαρλής έδωσε στον Ζιγκερίδη, αυτός με την σειρά του έβγαλε μπροστά τον Γιάννη Τσικόπουλο που προχώρησε και πλάσαρε τον εξερχόμενο Κύρου κάνοντας το 1-3.

Στο 80′ ο Κωτσόπουλος μπήκε από δεξιά, έκανε την συρτή σέντρα, ο Ταφαρλής στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας του, κι ο Οκόνκουο την προώθησε περισσότερο προς στην κενή εστία μειώνοντας σε 2-3.

Στο 82′ ακυρώθηκε γκολ της Κοζάνης ως οφσάϊντ μετά από κεφαλιά του Αλιατίδη σε φάουλ του Ματούλα.

Με τη λήξη του πρώτου γύρου η Κοζάνη βρίσκεται στην 10η θέση με 22 βαθμούς, μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας σημειώσει 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 νίκες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά την σχετικά χαμηλή βαθμολογική της θέση η Κοζάνη έχει την καλύτερη επίθεση του 2ου Ομίλου της Γ΄Εθνικής με 27 γκολ.

Ένωση Αποστόλου Παύλου (Κωνσταντάκος): Κύρου, Καραγιάννης (46′ Ταγκαλίδης), Σερασκέρης (78′ Τσίκος), Αθανασιάδης,Μπλούκας, Αργυρόπουλος, Πεταλάς, Πατσιαβούρας, Κωτσόπουλος, Οκόνκουο, Ζαχαριουδάκης.

Κοζάνη (Προβίδας): Σταματόπουλος, Ηλίας, Ματούλας, Μπιμπίρης, Αλιατίδης, Καραμπατζάκης, Τσικόπουλος (89′ Συμεωνίδης), Χαματάϊ (67′ Δούμας), Ζιγκερίδης, Ταφαρλής, Δρόσος (70′ Κυρ. Παπαδόπουλος).

Διαιτητής: Τσιτσανούδης (Λάρισας).

Βοηθοί: Γκαρέλης, Καρακώστας (Λάρισας).






fckozani.gr

Σχόλια