Γ’ ΕΠΣΚ: Η ανατροπή της ανατροπής στο γήπεδο της ΕΠΣ Κοζάνης (φωτο - βίντεο)

 Δαναοί Κοζάνης – Αίας Μικροβάλτου 3-2
Μετά από ένα δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι και με ανατροπή της …ανατροπής, η ομάδα των Δαναών Κοζάνης επιβλήθηκε της ομάδας του Αίαντα Μικροβάλτου με σκορ 3-2, το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου 2015 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στον Άργιλο κάτω από συνεχή βροχόπτωση, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ κατ. ΕΠΣ Κοζάνης και 1ης του 2ου γύρου.


Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, από δυο πολύ καλές ομάδες που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Η ομάδα του Αίαντα Μικροβάλτου, καλά προετοιμασμένη, πλήρης μετά από πολύ καιρό και ενισχυμένη με νέους παίκτες που αποκτήθηκαν την περίοδο του Ιανουαρίου, κατέβηκε αποφασισμένη για τη νίκη, που θα σήμαινε και την αντεπίθεση για την κατάληψη της 2ης προνομιούχου θέσης για άνοδο. Και έδειχνε να τα καταφέρνει αφού μέχρι το 65΄ ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της και προηγούνταν από το 57΄ με 1-2. Από το 65΄ και μετά ανέβηκαν οι γηπεδούχοι, πίεσαν, ισοφάρισαν στο 69΄σε 2-2 και πέτυχαν το νικητήριο γκολ στο 85΄ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με τη συνολική μορφή του αγώνα, το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
Οι κυριότερες φάσεις:
4’ χάνεται μεγάλη ευκαιρία από τον Αντώνη Γιαννόπουλο για τους φιλοξενούμενους, όταν κλέβοντας τη μπάλα από αμυντικό, βγήκε μόνος του, σούταρε δυνατά αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε τη μπάλα.

25΄το 1-0 για τους Δαναούς με τον Βάρκα, που βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής και αριστερά, προχώρησε και πλάσαρε τον Αλεξόπουλο που απέκρουσε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ.

41΄ 1-1 με μακρινό απευθείας φάουλ του Γιάννη Καραμήτρου, που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

57΄ η ανατροπή για τον Αίαντα σε 1-2 με αριστερό σουτ κεραυνό του Αντώνη Γιαννόπουλου στην κίνηση, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας αναμφισβήτητα το καλύτερο γκολ του αγώνα.

69΄ το 2-2 για τους γηπεδούχους με συρτό σουτ του Σίμου από το ύψος της περιοχής.
72΄ καταλογισμός πέναλτι σε βάρος του Χαρισόπουλου Φ. του Αίαντα, μετά από απόκρουση σε εξ επαφής σχεδόν σέντρα επιθετικού των γηπεδούχων. Πέναλτι πάντως που δεν καρποφόρησε, αφού ο τερματοφύλακας Αλεξόπουλος έπεσε σωστά και μπλόκαρε τη μπάλα.

85΄ το νικητήριο γκολ (3-2) για τους γηπεδούχους με κοντινό πλασέ από τον Μπαγκατζούνη, που είχε μπει σαν αλλαγή.


Ο καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα διαιτητής Σπέντζας, ελέγχεται για τον «εύκολο» καταλογισμό του πέναλτι σε βάρος των φιλοξενούμενων σε σουτ εξ επαφής, όπου ο αμυντικός δεν φαίνεται να απλώνει το χέρι, ενώ αντίθετα έδειξε «παίζετε» στο 59΄ όταν αμυντικός των γηπεδούχων φάνηκε να απλώνει το χέρι να αποκρούσει, με τη μπάλα να βρίσκει ώμο και χέρι.

Χωρίς λάθη οι επόπτες Κουντουράκης και Χρυσοστομίδης. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Δαναοί Κοζάνης: Μακεντούδης Α., Κανελλιάς Κ., Χατζησαββίδης Φ., Μαλιάρας Κ., Σφριττζέρης Π., Κούργιας Ε. (68΄ Μπαγκατζούνης), Κεμεντσετζίδης Π., Δεληογλάνης Θ., Βάρκας Ι. (89΄ Μουλάι), Τηλέμης Α., Σίμος Π. ( 73΄ Ιωάννου Δ.).
Αναπληρωματικοί: Μανώλας Α., Συμεωνίδης Α.

Αίας Μικροβάλτου: Αλεξόπουλος Αντ., Χατζόπουλος Βασ. (63΄ Θεοφάνους), Χαρισόπουλος Απ., Κουτσιούκης Κων., Καραμήτρος Ιωάν., Θεοχάρης Απ. (85 Παπαδόπουλος Αθ.), Θεοδουλίδης Κων. (68΄ Κωτούλας Κων.), Καπρίνης Στ., Χαρισόπουλος Φιλ., Σαΐτης Γ., Γιαννόπουλος Αντ.
Αναπληρωματικοί: Καραντώνης Κ., Αλεξόπουλος Αχ., Καβουρίδης Αχ., Μαρκόπουλος Β.   


Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr











Σχόλια