Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.: Πρωταθλητής ο Λασσάνης- Όχι δάκρυα για τον Α.Π.Σ. Αρίων

Σε μια από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) σειρές τελικών στην ιστορία της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. ο Λασσάνης κέρδισε με 3-2 τον Α.Π.Σ. Αρίων και αναδείχθηκε πρωταθλητής παίρνοντας έτσι το εισιτήριο της ανόδου.


Ήταν μια σειρά με όλα τα παιχνίδια να είναι αμφίρροπα, είχαμε 4 «σπασίματα» έδρας, εκπληκτικές συμπεριφορές από όλους, άψογες διαιτησίες και πραγματικά θα είναι μια σειρά που θα τη θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια.

Το πιο δίκαιο θα ήταν ίσως να αναδειχθούν και οι 2 πρωταθλητές αλλά κάτι τέτοιο φυσικά δεν γίνεται. Ή μάλλον όχι. Πρωταθλητής δεν γίνεται βέβαια να αναδειχθεί και ο Αρίων αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές ανακατατάξεις η ομάδα της Πτολεμαΐδας έχει πολλές πιθανότητες να ανέβει και αυτή αν εγκαταλείψει κάποια ομάδα από τις πιο πάνω κατηγορίες μιας και η Καστοριά είναι πρώτη υποψήφια να καλύψει τη θέση. Τότε θα μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μια ισάξια σειρά τελικών όπου δικαιώθηκαν και οι 2.

Το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων του Λασσάνη προς τους παίκτες του Αρίων ήταν μια ηθική επιβράβευση για την προσπάθεια τους και φυσικά η αξία του ηττημένου έδωσε περισσότερη δόξα στο Λασσάνη που αναδείχθηκε πρωταθλητής εκμεταλλευόμενος για πρώτη φορά την έδρα του.

Πολλά μπράβο λοιπόν στο Γιάννη Μήτσιαλο και τους παίκτες του που ετοιμάζονται πλέον για την επιστροφή στη Γ΄ Εθνική.
Από την άλλη όχι δάκρυα και τον Αρίων που έχασε την άνοδο για λίγα λεπτά που έχασε την συγκέντρωση του στους 2 τελευταίους τελικούς αλλά όπως είπαμε η ελπίδα ίσως πεθάνει τελευταία για την άνοδο.
Στο καθαρό αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι οφείλουν πολλά για τη νίκη στον εκπληκτικό Μαλούτα (είναι χαρακτηριστικό πως όταν βγήκε λόγω φάουλ στο 33ο ο Αρίων ανέτρεψε τη κατάσταση) και στον Τσιαγκλαγκάνο που ήρθε από το πάγκο και ήταν καθοριστικός για τη νίκη.

Ο 5ος τελικός όπως και όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν συναρπαστικός σε ένα σχεδόν γεμάτο κλειστό της Κοζάνης.

Το πρώτο δεκάλεπτο πήγαινε πόντο-πόντο με το Μαλούτα να μη χάνει σουτ και τον Αρίων να βρίσκει λύσεις από το Γκόση. Αποτέλεσμα το 17-18 να έρθει μάλλον φυσιολογικά.
Στην επόμενη είχαμε το ίδιο σκηνικό αλλά στο 16ο ο Τσιαγκλαγκάνος με τρίποντο έκανε το 38-31 προκαλώντας έκρηξη ενθουσιασμού.
Ο Αρίων όμως έδειξε απόλυτη ψυχραιμία και κατάφερε με τρίποντο το Μιχαηλίδη να μειώσει 41-40 στο ημίχρονο.
Στη 3η περίοδο οι γηπεδούχοι πήραν ένα προβάδισμα 4-6 πόντων και το διατήρησαν σχετικά εύκολα σε ένα σχετικά άστοχο δεκάλεπτο και για τις 2 ομάδες (επιμέρους σκορ 13-10).

Η τελευταία περίοδος ήταν για γερά νεύρα.
Ο Τσιαγκλαγκάνος ήταν ασταμάτητος και με καλάθι και φάουλ έκανε το 57-50 για να μειώσει ο Αθανασιάδης σε 57-53 με το Λασσάνη να βλέπει το Καραγιαννίδη να αποχωρεί με διάστρεμμα.
Η ομάδα της Κοζάνης είχε βρει καλό ρυθμό και με καλάθι (ποιου άλλου) του Τσιαγκλαγκάνου έκανε το 62-53 με 7΄ 40΄΄ για το τέλος. Το 4ο όμως φάουλ του Μαλούτα στο 33ο αποσυντόνισε το Λασσάνη και έτσι ο Αρίων έκανε ένα σερί 0-10 και με τρίποντο του Τούζου πέρασε μπροστά 62-63 με 5΄ 37΄΄  για τη λήξη.

Στο 35ο ο Αθανασιάδης έκανε το 63-65 αλλά αμέσως μετά ο Μαλούτας που επανήλθε έκανε με τρίποντο το 66-64 με 4΄ 34΄΄ για το τέλος.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν 3 λεπτά να σκοράρουν και όταν το έκαναν με τρίποντο του Μιχαηλίδη μείωσαν 72-68 με το χρονόμετρο να δείχνει 1΄ 40΄΄ .
Τίποτα όμως δεν είχε κριθεί. Ακόμα και όταν ο Τσιαγκλαγκάνος έκανε με 2/2 βολές του 78-71 33΄΄ για τη λήξη.

Ο Αθανασιάδης στα 25΄΄ είχε ½ βολές (78-72) πήρε το ριμπάουντ και κέρδισε ακόμα 2. Ευστόχησε στη μία αλλά ο Μιχαηλίδης με φόλοου  έκανε το 78-75 και ενώ απέμεναν ακόμα 24΄΄ .
Στην επόμενη επίθεση ο Τσιαγκλαγκάνος είχε ½ βολές αλλά ο Καλομενίδης αμέσως μετά ήταν άστοχος και ο Μαλούτας με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μετά το τέλος έγινε και η απονομή του κυπέλλου από τον πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. Λάζαρο Σαββίδη που ήταν χαρούμενος και περήφανος που επί προεδρίας του έγινε αυτή η καταπληκτική σειρά τελικών.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-40, 54-504, 81-75
Διαιτητές: Παφίλης, Τσιαπλής

Γ.Σ.Κ. Λασσάνης:  Αθανασιάδης 5 (1), Πάπιστας , Μαλούτας 30 (5), Ξανθός , Τσιαγκλαγκάνος 19 (1), Νικολάου 60, Καραγιαννίδης 8, Αμαραντίδης 2 .

Α.Π.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας: Ιωσήφ, Πουτούκης 2 , Καλομενίδης 9 , Τσολάκης 6, Τούζος 6 (2) , Γκόσης 11, Πανίδης 5, Αθανασιάδης 22 (4), Μιχαηλίδης 14 (2).

Θ. Ηλιάδης 
e-ptolemeos.gr 

Σχόλια