Αύξηση των ομάδων στη Β' Εθνική Μπάσκετ … και ο Αρίων Πτολεμαΐδας στη Γ’ Εθνική;;;;;;

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τη νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με τη Β' Εθνική να μετρά από τη νέα χρονιά συνολικά 32 ομάδες. Από 16 σε κάθε όμιλο και άνοδος για τέσσερις ακόμη ομάδες.
  
Με 16 ομάδες θα διεξάγεται ο κάθε όμιλος της Β' Εθνικής από τη νέα χρονιά, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ.
Η Ομοσπονδία ενημέρωσε για την αλλαγή στο σύνολο των ομάδων που θα δώσουν το "παρών" την επόμενη σεζόν, παρουσιάζοντας τις τέσσερις ομάδες που επωφελούνται από αυτό και κερδίζουν το εισιτήριο για την τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Το γεγονός βέβαια πως... ξέχασε να συμπεριλάβει στο καρέ τον Εργοτέλη δεν είναι τυχαίο. Οι Κρητικοί θα προβιβαστούν έτσι κι αλλιώς στη Β' Εθνική, αφού ο Ηλυσιακός θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στη Γ' Εθνική. Έτσι, είναι συνολικά πέντε οι ομάδες που προβιβάζονται με έμμεσο τρόπο.

Παρεμπιπτόντως, από τη συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζονται και τα τοπικά πρωταθλήματα, με τον Αρίων Πτολεμαΐδας  (ως δεύτερος στην Α’ ΕΚΑΣΔΥΜ) να προβιβάζεται στη Γ' Εθνική.  


Η ανακοίνωση της ΕΟΚ: "Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΔΣ της ΕΟΚ, αποφάσισε ομόφωνα το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών από την αγωνιστική περίοδο 2015-16 να διεξάγεται με 16 ομάδες ανά όμιλο. Στη Β’ Εθνική Ανδρών ανεβαίνουν ο Προμηθέας Χαλανδρίου και ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης στον 1ο Όμιλο και ο ΑΣ Καστοριάς και ο ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας στον 2ο Όμιλο, έχοντας σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τους αγώνες κατάταξης που διεξήχθησαν μετά το πέρας των πρωταθλημάτων. Τα σωματεία αυτά θα αντικατασταθούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία Ανδρών για το πρωτάθλημα 2015-16 από τον 3ο της ΕΣΚΑ, τον 2ο της ΕΣΚΑΝΑ, τον 3ο της ΕΚΑΣΘ και τον 4ο της ΕΚΑΣΔΥΜ, αντίστοιχα".

sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αποφύγετε ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο. Σχόλια υβριστικά και άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.