Γιώργος Ζαχαριάδης: "Μετά τον εναγκαλισμό εξαφανίστηκε ο κ. Ιβάν ή τον εξαφανίζουν..."

Η υπέρμετρη αγάπη του Ιβάν Σαββίδη για το ποντιακό στοιχείο είναι γνωστή. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως παιδί προσφύγων του Πόντου, δεν ξεχνά την καταγωγή του, γι΄ αυτό και είναι μεγάλος αρωγός του ποντιακού πολιτισμού.


Χάρη σε αυτόν γίνεται κάθε χρόνο ανήμερα Δεκαπενταύγουστου η πατριαρχική λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Μάλιστα, φέτος έκανε μία δήλωση-βόμβα. Πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντος σε τζαμί και πρότεινε προς το τούρκικο κράτος, να χτίσει ο ίδιος μουσουλμανικό τέμενος στην περιοχή προκειμένου να περιέλθει ο αυτοκρατορικός ναός των Μεγάλων Κομνηνών ξανά στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και να λειτουργεί κανονικά ως χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία.

Εκεί στην Τραπεζούντα την ίδια ημέρα, ο Σαββίδης είχε συνάντηση και συνομιλία με έναν γνωστό Πόντιο οπαδό της ΑΕΚ και αθλητή. Μπορεί η Ένωση και ο ΠΑΟΚ να είναι αντίπαλοι στο γήπεδο, αλλά μεταξύ Ποντίων τέτοιες ...έχθρες δεν υπάρχουν!

Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ γνώρισε από κοντά τον Γιώργο Ζαχαριάδη, έναν υπερμαραθωνοδρόμο, ο οποίος τρέχει με το ψευδώνυμο "Τεμόν ΑΕΚ" και την 1η Αυγούστου ολοκλήρωσε ένα τάμα ζωής, τρέχοντας 1900 χιλιόμετρα, από το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά (Βέρμιο, Ημαθία) στην παλιά μονή που βρίσκεται στον Πόντο.

Η συνάντηση των δύο Δικεφάλων έγινε στο δείπνο που παρατέθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστο στο Akçaabat, στα Πλάτανα δήλαδη, όπως λέγονταν πριν φύγουν από εκεί οι Έλληνες το 1923 με την ανταλλαγή πληθυσμών. Σαββίδης και Ζαχαριάδης φωτογραφήθηκαν ο καθένας φορώντας τα χρώματα της ομάδας του και έδειξαν, ότι τους ενώνει η κοινή καταγωγή.

Μάλιστα, μεταξύ των δυο Ποντίων υπήρξε συμφωνία για ένα νέο αθλητικό εγχείρημα για την προώθηση του ποντιακού στοιχείου. Ποιο θα είναι αυτό; Θα το μάθουμε, όταν και όποτε ανακοινωθεί.


Στον προφίλ του ο Γιώργος Ζαχαριάδης αναφέρει τα παρακάτω για την "αγκαλιά" και την υπόσχεση του κ. Σαββίδη!
Αυτόν τον εναγκαλισμό ψάχνω να διευθετήσω από την ημέρα που ήρθα αλλά μάταια.... εξαφανίστηκε ο κ. Ιβάν ή τον εξαφανίζουν..... Όπως και να έχει, πρέπει να γίνει η συνάντηση διότι ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα από μένα!!!



Σχόλια