13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών | φωτο - βίντεο

Η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, η φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, αποτελεί μία σκυταλοδρομία αγάπης, που μοιράζει το μήνυμα της ενεργοποίησης και της συμμετοχής σ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού της.

Ξεκίνησε από την Κοζάνη, το Σάββατο 1 Αυγούστου, όπου  πραγματοποιήθηκε  η τελετή έναρξης από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Γέφυρα Ζωής", στη συνέχεια θα διακλαδωθεί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας και θα καταλήξει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2015 στην πόλη όπου θα πραγματοποιηθεί η 28η Αμφικτιονία, τη Λαμία.


Η φλόγα της Αγάπης φωτίζει τις πανανθρώπινες αξίες, αναθερμαίνει τις καρδιές όλων των συνανθρώπων και δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες και σ’ όλη την Ελλάδα, τη σπίθα να την κάνουν φως και την αγωνία για τις ανάγκες σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα γιορτή.

Το Σάββατο στο Δημοτικό κήπο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της 13ης Λαμπαδηδρομίας.   
Όλοι οι πρεσβευτές του πολιτισμού, του  αθλητισμού και του εθελοντισμού, έδωσαν το δικό τους μήνυμα προσφοράς για την εθελοντική αιμοδοσία.
Η πορεία ξεκίνησε από Κόμβος Καστοριάς και ακολουθήθηκε η  διαδρομή Ανδρέα  Παπανδρέου, Πλατεία Συντάγματος, Κασομούλη,  Γκέρτσου, Κόμβος Κρόκου,  Κόμβος Λάρισας,  Πτωχοκομείου,  Μπρίστολ,  Φιλίππου Β΄,  ΚΤΕΛ,  Σιακαβάρα,  Αυλιώτη,  Παύλου Μελά,  Περδίκκα,  Δημοκρατίας,  Παύλου Χαρίση, Δαβάκη για να καταλήξει στον   Δημοτικό Κήπος.

Παράλληλα με την λαμπαδηδρομία, σχηματίστηκε η «Αλυσίδα Ζωής» από μικρά παιδιά σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ στα πλαίσια της εκδήλωσης «25 εκατομμύρια ευχαριστώ» προς τιμήν των δωρητών Μυελού των Οστών που έχουν εγγραφεί στην Παγκόσμια δεξαμενή (BMDW), που ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια. 


Τις εκδηλώσεις κάλυψε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) παράρτημα Κοζάνης & οι Σύλλογοι Ραδιοερασιτεχνών Κοζάνης ΣΥΡΑΚΟΖ & ΕΡΑΔΥΜ.






Σχόλια