Ημερίδα από την Ακαδημία Ατρόμητος Πτολεμαΐδας και την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. | βίντεο


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-ημερίδα διοργάνωσε τη Τετάρτη το απόγευμα η Ακαδημία του Ατρόμητου Πτολεμαΐδα  στα πλαίσια της συνεργασίας της με την ΟΠΑΠ ΑΕ.




Το θέμα της ήταν   “Γενικές αρχές παιδιατρικής, παιδικής ψυχολογίας και διατροφής” όπου Ιατροί μέλη της επιστημονικής ομάδας της ΟΠΑΠ ΑΕ έδωσαν απαντήσεις και συμβουλές στους γονείς αναφορικά με την ισορροπημένη ανάπτυξη και εξέλιξη των μικρών αθλητών.

Η ημερίδα ήταν άλλη μία από τις παροχές του προγράμματος προς τους Ποδοσφαιριστές, Γονείς και Προπονητές της Ακαδημίας μας. Η απεσταλμένη ομιλήτρια του ΟΠΑΠ Κλαίρη Παπαβασιλείου (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος) ανέλυσε το θέμα ” Γενικές Αρχές Παιδιατρικής, Παιδικής Ψυχολογίας και Διατροφής”, έπαιξε με παιχνίδια γνώσεων με τους νεαρούς αθλητές και απάντησε με σαφήνεια στα ερωτήματα που έθεσαν οι Γονείς και οι Προπονητές της Ομάδας. 




Η κ. Παπαβασιλείου μεταξύ άλλων είπε «σήμερα μιλήσαμε στους γονείς για την παιδική υγεία και παιδική ψυχολογία, αλλά κυρίως για τη διατροφή που βοηθάει πολύ τους αθλητές. Η διατροφή είναι πολύ σημαντική και θέλουμε να κάνουμε τους γονείς πιο ενεργούς σε αυτό το τομέα που είναι πολύ σημαντικούς.


Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κωνσταντίνου υπεύθυνος της ακαδημίας δήλωσε «στα πλαίσια της συνεργασίας μας με την Ο Π.Α.Π. Α.Ε. επιστημονική ομάδα της ήρθε για να ενημερώσει τους γονείς για την ανάπτυξη των παιδιών σε θέματα ψυχολογίας και διατροφής.


Οι γονείς πρέπει να ενδιαφέρονται περισσότερο για τέτοιες ημερίδες που αφορούν τη διατροφή αλλά και τη ψυχολογία των παιδιών τους γιατί είναι πολύ σημαντικό».
Στο τέλος της ομιλίας οι γονείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν από τους υπευθύνους της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Θ. Ηλιάδης 
e-ptolemeos.gr
βίντεο Βασίλης Πουλασικίδης 




Σχόλια