ΣΕΟ Κοζάνης: Εξόρμηση στον Όρλιακα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 15.11.2015 εξόρμηση στον Ορλιακα (1433μ.) με διαδρομή : Κατασκηνώσεις Ζιάκα – κορυφή – Σπήλαιο Γρεβενών.
Προαιρετικά και εφόσον υπάρχει χρόνος, θα γίνει και η διαδρομή για το γεφύρι της Πορτίτσας


Συντονιστής εξόρμησης : Σπύρος Γκαραβέλλας

Ώρα αναχώρησης 07:30 από το Δημαρχείο

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στo γραφείo του Συλλόγου Κ. Ντιούφα 2 από τις 19:30- 22:00 και στα τηλέφωνα 2461025909 και 6940127221.

Αναλυτικές πληροφορίες της διαδρομής 

Διαδρομή : Κατασκηνώσεις Ζιάκα - Ορλιακας (1433μ.) - Σπήλαιο

Η ανάβαση θα ξεκινήσει από τις κατασκηνώσεις του Ζιάκα και μέσα από δασικό δρόμο θα φτάσουμε στην κορυφή του Ορλιακα, στην περιοχή όπου προβλέπεται να γίνει το αστρονομικό πάρκο. Ο Ορλιακας και ο Πάρνωνας στην Πελοπόννησο, είναι τα βουνά με την μικρότερη φωτορύπανση και για τον λόγο αυτό προτιμούνται για αστροπαρατήρηση. Από την κορυφή του Ορλιακα μπορούμε να απολαύσουμε πολλά βουνά της Πίνδου μεταξύ των οποίων η Βασιλίτσα και ο Σμόλικας. Η εξόρμηση θα ολοκληρωθεί στο Σπήλαιο. 

Προαιρετικά και εφόσον υπάρχει χρόνος, θα περπατήσουμε και στο γεφύρι της Πορτίτσας, ένα από τα πιο γνωστά γεφύρια της περιοχής μπροστά από το χαρακτηριστικό φαράγγι.

Μήκος Διαδρομής : 9 χλμ (+4χλμ για το γεφύρι της Πορτίτσας)
Υψόμετρο Αφετηρίας :  1040 μ.
Μέγιστο Υψόμετρο :  1433 μ.

Υψομετρική Διαφορά Ανάβασης: 393 μ. (+300μ. για το γεφύρι της Πορτίτσας)

Διάρκεια Διαδρομής :  3-4 ώρες (+2 ώρες για το γεφύρι της Πορτίτσας)
Η διάρκεια της διαδρομής είναι ενδεικτική και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, την ομοιογένεια της ομάδας και άλλους παράγοντες.


seokoz.blogspot.gr

Σχόλια