Φειδιππίδης… ο Τεμόν ΑΕΚ!

Ένα χρόνο μετά την επίτευξη του άθλου του, ο Γιώργος Ζαχαριάδης επιστρέφει στην ίδια στράτα και μάλιστα για ιερό σκοπό!


Το 2014 ο Τεμόν ΑΕΚ έγινε ο 4ος υπερμαραθωνοδρόμος που έτρεξε στα χνάρια του Φειδιππίδη. Ο κατά κόσμον Γιώργος Ζαχαριάδης, στο πλαίσιο του Σπάρταθλον, έτρεξε απ’την Αθήνα στην Σπάρτη και από εκεί επέστρεψε στην πρωτεύουσα, μόνος του, εκτός συναγωνισμού, καλύπτοντας την αυθεντική διαδρομή που είχε κάνει ο αρχαίος αγγελιοφόρος, πολεμιστής και δρομέας.

Ο Πόντιος αθλητής ξαναβγαίνει σε μερικές ημέρες στην ίδια… στράτα! Μετά την εκπλήρωση του ονείρου ζωής το καλοκαίρι (κάλυψε την απόσταση την Παναγία Σουμελά, Καστανιάς, Ημαθίας – Παναγία Σουμελά, Ματσούκα, Τραπεζούντας, τρέχοντας), ο Γιώργος πήρε μέρος σε αρκετές διοργανώσεις, απείχε όμως απ’τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, για προσωπικούς του λόγους.

Φέτος για πρώτη φορά θα γίνει ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος και ο αδερφός μας δεν θα μπορούσε να λείψει. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το 5ήμερο, 21 -25 Νοεμβρίου. Η εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών, στις 6 το πρωί του Σαββάτου και οι τερματισμοί την Τετάρτη (25 του μηνός) στον ίδιο χώρο.

Ο Γιώργος σε αυτόν τον συμβολικό αγώνα, θα τρέξει 414 χιλιόμετρα για ιερό σκοπό. Όπως ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο αγώνας του είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία.

«Τρέχοντας στο δρόμο με Ιστορία για το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία. Όλοι Μαζί μπορούμε να στηρίξουμε την προσπάθεια… Πάμε να «γράψουμε» ΑμεΑ = Ατομα με Αγάπη … — ἐν Στα χνάρια του Φειδιππίδη και της Ιστορίας….», έγραψε στο status του.

aek-live.gr

Σχόλια