Γ’ ΕΠΣΚ: Απόλλων Αυλών – Δόξα Βερμίου Πύργων 1-2 | φωτο


 " Δια πυρός και σιδήρου " με Τσαραμανίδη & Παριγορίδη οι Πύργοι πήραν το διπλό
Ένα ματς για γερά νεύρα διεξήχθη στο γήπεδο των Αυλών όπου η Δόξα Βερμίου Πύργων πήρε το διπλό και διατηρήθηκε στη δεύτερη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας της Γ’ ΕΠΣ Κοζάνης.


Ένα διπλό σε μια δύσκολη έδρα απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα των Αυλών η οποία και ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και το 73ο λεπτό με 1-0.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Δόξα Βερμίου Πύργων παραμένει αήττητη για 11η συνεχόμενη αγωνιστική με την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία.

Φάσεις και γκολ
Στο 2΄  ο Παριγορίδης κάνει εκπληκτική μπαλιά στον Αndrea H. ο τελευταίος θα πιάσει το δυνατό σουτ για να αποκρούσει ο Κουτσιώτας και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
Στο 5’  σε φάουλ για τις Αυλές ο Χερναντέζ Παπατούνας θα αναγκάσει τον Τσιτλαχίδη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.
Στο 11’ ό ο Τσαραμανίδης δίνει στον Πεσιρίδη Π. που μέσα από την μικρή περιοχή θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 14’ σε φαση διαρκείας στην εστία των Αυλών αρχικά ο Βαγκόπουλος  και στην συνέχεια Παπαχρήστου Ν. θα πιάσει κεφαλιά για να διώξει πάνω στην γραμμή σε κόρνερ ο Καραδήμος.
Στο 20’  ο Παλάσκας θα χάσει την εκπληκτική ευκαιρία να κάνει το 1-0 όταν σε τετ α τετ θα αναγκάσει τον Τσιτλαχίδη να κάνει φοβερή απόκρουση διατηρώντας ανέπαφη  την εστία του.
Στο 29’  χάθηκε η μπάλα σε συνδυασμό των Παριγορίδη Andrea h. με τελικό αποδέκτη τον Τσαραμανίδη που υπό την πίεση του Καραδήμου θα αστοχήσει.
Στο 44’  ωραίος συνδυασμός του Παλάσκα με τον Κακαφίκα προλαβαίνει όμως ο Τσιτλαχίδης και διώχνει πριν ο τελευταίος  γίνει απειλητικός.
Ημίχρονο 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ωραίο γκολ με τάκλιν ( μέσα από την μικρή περιοχή ) του Κακαφίκα ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την  ολιγωρία  των Τσιτλαχίδη Shkelzen H.  και έγραψε το 1-0 για την ομάδα του Απόλλωνα Αυλών μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από του φιλάθλους τους.
Μετά το γκολ για την ομάδα των Αυλών το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο για την ομάδα των Πύργων.
Στο 60’  ο Andreaw H. θα κάνει το κόρνερ και  το σουτ του Παριγορίδη  φεύγει μόλις άουτ.
Στο 71’  αυτή την φορά ο Τσαραμανίδης θα πιάσει " άδεια ¨το σουτ σε σέντρα του Andrea H. και θα χάσει την μοναδική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Η ώρα περνούσε υπέρ της ομάδας του Απόλλωνα Αυλών που ήταν κοντά σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην αήττητη Δόξα Βερμίου Πύργων με το άγχος να μεταφέρεται στα πόδια των φιλοξενούμενων.

Στα τελευταία λεπτά Τσαραμανίδης και Παριγορίδης ( όταν η μπάλα " έκαιγε " ) σκόραραν και έδωσαν το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα τους.
Στο 74’ ο Παριγορίδης μπαίνοντας από πλάγια δεξιά θα πασάρει στον Τσαραμανίδη που με ψύχραιμο σουτ θα γράψει το 1-1 και θα δώσει στο ματς νέο ενδιαφέρον .
Στο 77’ο Τσαραμανίδης δίνει στον Παριγορίδη που θα αστοχήσει μέσα από την μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 85΄  και πάλι σε συνδυασμό των Τσαραμανίδη - Παριγορίδη ο τελευταίος θα σουτάρει και εξ’ επαφής ο πολύ καλός Κουτσιώτας θα κάνει την απόκρουση του αγώνα διατηρώντας το σκορ στο 1-1.
Δύο λεπτά όμως αργότερα στο 87’  ο αμυντικός της Δόξας Βερμίου Πύργων Πεσιρίδης Δ. θα κάνει μπαλιά " τρύπα " στον Παριγορίδη βγάζοντας τον τετ α τετ με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους περίπου 20 φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας.

Στην συνέχεια η ομάδα των Αυλών πίεσε μέχρι και τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων που έδειξε ο διαιτητής Δεληζήσης Α. με αποκορύφωμα το φάουλ του Μπουχάρα που μπλόκαρε σταθερά ο Τσιτλαχίδης ,με την λήξη του αγώνα να βρίσκει την ομάδα των Πύργων νικήτρια με 1-2 και την ομάδα των Αυλών να χάνει την ευκαιρία να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Αμφότερες οι δύο ομάδες με πολλά παράπονα για το διαιτητικό τρίο των Δεληζήση Α. Σούλη Γ. Τσέπουρα Κ που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι  παράγοντες των ομάδων υπέπεσαν σε λάθη ουσιαστικά μην μπορώντας να "κρατήσουν " το ματς.

Σημαντική όπου χρειάστηκε η παρουσία του γιατρού Γκούντιου Δημητρίου.

Συνθέσεις:
Απόλλων Αυλών : ΚΟΥΤΣΙΩΤΑΣ,Χερναντέζ Παπατούνας, Δημώκας, ΜΠΟΥΧΑΡΑΣ, Καραδήμος, Κούτσιας, Βαρταλάμης ( 57’ Μπασδέκης ) Λάσπας, Παλάσκας, Πελέκας, ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ (85’ Παπικόπουλος )


Δόξα Βερμίου Πύργων : ΤΣΙΤΛΑΧΙΔΗΣ, Shkelzen H,Χατζόγλου, Τσιαρτσιανίδης, Πεσιρίδης Δ, ΒΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ, Παπαχρήστου (65’ Ασλανίδης ), ANDREAS H (85’ Παραστατίδης), Πεσιρίδης Π,ΤΣΑΡΑΜΑΝΙΔΗΣ ,ΠΑΡΙΓΟΡΙΔΗΣ ( 88’  Κανιγαρίδης ).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

          Π.Κ


Σχόλια