Α’ ΕΠΣΚ: Μακεδονικός Σιάτιστας – Μακεδονικός Φούφα 2-2

Ισοπαλία τίτλου για το Μακεδονικό Φούφα στη Σιάτιστα

Το πιο καθοριστικό ίσως βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα έκανε ο Μακεδονικός Φούφα που απέσπασε ισοπαλία 2-2 στη Σιάτιστα από το τοπικό Μακεδονικό στο ντέρμπι κορυφής.

Έτσι η ομάδα του Φούφα είναι στη πρώτη θέση 5 βαθμούς μπροστά από την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων και 6 από την ομάδα της Σιάτιστας.
Η ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους παίρνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 57ο έπαιζε με παίκτη λιγότερο αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να καταφέρει να πάρει το χρυσό βαθμό.
Μετά το τέλος μάλιστα αποβλήθηκε και ο Τσαγκαλίδης από το διαιτητή της αναμέτρησης κ. Θάνο από το Σ.Δ. Γρεβενών.


Παρουσία 500 περίπου φιλάθλων και από τις 2 ομάδες και με αρκετά δυνατό αέρα έγινε ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις, 4 γκολ με το τελικό αποτέλεσμα να φέρνει χαμόγελα ικανοποίησης στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν πολύ καλά στοιχεία γυμνασμένης ομάδας που ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη που θα τους επέτρεπε να πλησιάσουν στη κορυφή.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα και κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη ισοπαλία χάρη στους έμπειρους ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Πρέπει να τονιστεί ότι ήταν τα πρώτα γκολ που δέχθηκε ο Φούφας μακριά από την έδρα του αλλά αυτά λίγη σημασία έχουν.

Καλή η διαιτησία του κ. Θάνου (Σ.Δ. Γρεβενών) με βοηθούς τους Γεωργιάδη (Σ.Δ. Κοζάνης) και Χαρίση (Σ.Δ. Γρεβενών). Έδειξε κόκκινη κάρτα στο Τσακαλίδη (2 κίτρινες) και Τσαγκαλίδη μετά τη λήξη. Κίτρινες είδαν οι Ντέρος, Νατσιόπουλος, Ζηνόβιος, Τζουβάρας.

Φάσεις και γκολ
Δεν είχαν περάσει παρά μόνο 30΄΄ όταν ο Σολάκης έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Χάιτα αλλά ο τελευταίος αντί να κάνει αμέσως το σουτ προτίμησε να κάνει κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 2ο  λεπτό σουτ του Νατσιόπουλου έδιωξε σε κόρνερ ο Σακαρίδης και στο 15ο μεγάλη ευκαιρία για το Φούφα όταν ο Τσακαλίδης σέντραρε ο Δούφας έκανε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 20ο οι γηπεδούχοι θα ισοφαρίσουν τις ευκαιρίες όταν ο Δονούλης θα μπει από δεξιά θα κάνει τη παράλληλη σέντρα με το Κοπατσάρη να διώχνει σωτήρια τη τελευταία στιγμή προ του  Ταφαρλή.
Στο 28ο ο Τσακαλίδης έκανε το γέμισμα οι αμυντικοί έδιωξαν πολύ άσχημα με τη μπάλα να στρώνεται στο Σολάκη που πιεζόμενος από το Φωτιάδη έκανε τη κεφαλιά έξω από καλή θέση.

Αμέσως μετά ο Ζηνόβιος μπήκε στη περιοχή αλλά ο Κοπατσάρης και πάλι έκοψε σωτήρια ενώ στο 40ο μπροστινή μπαλιά για τη Σιάτιστα αδράνεια της άμυνας, ο Σακαρίδης δεν βγήκε με αποτέλεσμα ο Δονούλης να γίνει κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ να κάνει το 1-0.

Λίγο πριν το ημίωρο ο Σολάκης θα κάνει όμορφη κάθετη μπαλιά στον Πακάλτση που με πλασέ θα ισοφαρίσει.

Στο 61ο μάλιστα ο Τοπάλης εκτέλεσε νέο φάουλ ο Φωτιάδης κινήθηκε πίσω από την άμυνα και σημείωσε το γκολ αλλά ο επόπτης το ακύρωσε υποδεικνύοντας σε αντικανονική θέση τον σκόρερ, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Λίγο αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 και έτσι στο 64ο ο Ζηνόβιος έκανε κάθετη πάσα και ο Παπαρίζος με όμορφο πλασέ έκανε το 2-1.
Στο 72ο όμως ο Τοπάλης εκτέλεσε φάουλ ο Σολάκης έκανε τη κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Νατσιόπουλου μέσα στη περιοχή και το διαιτητή που ήταν δίπλα στη φάση να υποδεικνύει αμέσως το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ηλίας Σολάκης και ισοφάρισε.

Αμέσως μετά τη σέντρα οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 3-2 όταν ο Ζηνόβιος σούταρε η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Παπαρίζο που ενώ ήταν έτοιμος να τη σπρώξει κόπηκε σωτήρια από τον Κοπατσάρη σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Στεργιόπουλος ο Σακαρίδης έκανε κακή έξοδο αλλά ο Χ. Τσιούκρας από πολύ κοντά σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 88ο τέλος σέντρα Ντέρου κεφαλιά Γεωργάκα έξω.

Μακεδονικός Σιάτιστας: Αποστολίδης, Ντέρος Β., Στεργιόπουλος, Νατσιόπουλος, Βοριαζίδης, Γεωργάκας, Ταφαρλής, Χ. Τσιούκρας (87ο Στεργίου), Ζηνόβιος, Δονούλης (78ο λ.τ.Τσιαρτσιώτης), Παπαρίζος (84ο Τσακνάκης).

Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης,  Κοπατσάρης, Τσακαλίδης, Τζουβάρας, Πακάλτσης, Φωτιάδης, Χ΄΄ Ρούμπης (73ο Σιδηρόπουλος), Δούφας, Χάιτας (78ο Τσαγκαλίδης), Τοπάλης, Σολάκης.


Γραφείο Τύπου Μακεδονικού Φούφα




Βίντεο: Νίκος Αμπατζίδης 

Σχόλια