Γ’ ΕΠΣΚ: Δόξα Βερμίου Πύργων - Αναγέννηση Αργίλου 3-0

Νίκη ανόδου για τους Πύργους

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την άνοδο της στην Β΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. Κοζάνης έκαναν οι Πύργοι κερδίζοντας στο ντέρμπι την Αναγέννηση Αργίλου με 3-0.

Οι γηπεδούχοι πλέον αποσπάστηκαν 8 βαθμούς από τον αντίπαλο τους, θυμίζοντας πως την άνοδο κερδίζουν 3 ομάδες. Παίζοντας μπροστά σε 200 περίπου φίλους της η Δόξα ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι μέσα σε 2 λεπτά στο πρώτο μέρος και από εκεί και πέρα έκανε σωστή συντήρηση του παιχνιδιού.
Από την άλλη πλευρά η Αναγέννηση σε ένα παιχνίδι καθοριστικό κατέβηκε στο παιχνίδι με 13 παίκτες, χωρίς τερματοφύλακα ενώ από το 70 έπαιζε με 10 παίκτες αφού αποχώρησε 0 Κ. Σιαμπανόπουλος και είχαν γίνει οι 2 αλλαγές (η μία μάλιστα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι). Έτσι υπέκυψε φυσιολογικά αν και θα μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο αν ο Μπαλτζής σημάδευε καλύτερα στο 31ο και μείωνε το σκορ.

Φάσεις και γκολ
 Δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Πύργοι αλλά στο 10 και 18 ο Παριγορίδης δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ αφού στη πρώτη περίπτωση απέκρουσε ο Παπαδόπουλος και στη 2η η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και ένα φάουλ του Νεοφυτίδη λίγο μετά.
Στο 21ο ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν ο Κ. Σιαμπανόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στην επόμενη φάση ο Νεοφυτίδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Τσαραμανίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 23ο ο Κοσμίδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά ο Παπαδόπουλος έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.
Στο 31ο ο Μπαλτζής βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιτλαχίδη αλλά προσπάθησε να το κρεμάσει και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 57ο σουτ του Σιαμπανόπουλου Κ. πέρασε άουτ και στο 62ο σουτ του Hoxha A. πέρασε και αυτό έξω.
Στο 65ο εκτέλεση φάουλ του Νεοφυτίδη από το κέντρο η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι αλλά στο 87ο το σουτ του ίδιου παίκτη θα βρει το δεξί κάθετο δοκάρι και θα καταλήξει στα δίχτυα για το τελικό 3-0.
Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του κ. Σωτηριάδη (Παπαδόπουλος Μ.- Μπισούκης). Έδειξε κίτρινες στους Βαγκόπουλο, Τσαραμανίδη, Νεοφυτίδης, Παριγορίδη, Παλημάρκο, Κ. Σιαμπανόπουλο.

Δόξα Βερμίου Πύργων: Τσιτλαχίδης, Hoxha Shk., Hoxha A., Πεσιρίδης Π. (74ο Κανιγαρίδης), Κοσμίδης, Λωτίδης (46ο Παπαχρήστου), Βαγκόπουλος, Πεσιρίδης, Τσαραμανίδης, Νεοφυτίδης, Παριγορίδης (81ο Παραστατίδης).

Αναγέννηση Αργίλου: Παπαδόπουλος Γ., Τσαβδαρίδης, Καλαμπούκας (46ο Καγιόγλου), Γρηγοριάδης, Τανίδης, Παλημάρκος, Ελευθεριάδης, Μπαλτζής, Σιαμπανόπουλος Ι., Σιαμπανόπουλος Κ., Μάστορας.


Θ. Ηλιάδης 

Σχόλια