Ο Σταύρος Αμανατίδης δεν μπορεί να παίξει γιατί έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ!

Φοβερά πράγματα στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, όπου έχει γίνει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του αρχηγού του Ηλυσιακού, Σταύρου Αμανατίδη, επειδή είναι κάτοχος... πτυχίου ΤΕΦΑΑ!

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό, εν έτει 2016, καθώς στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής (4ος όμιλος) εκκρεμεί ένσταση από δύο ομάδες (σ.σ. Ηράκλειο και Ατρόμητος Πειραιά), κατά του αρχηγού του Ηλυσιακού, Σταύρου Αμανατίδη, για αντικανονική συμμετοχή του στα συγκεκριμένα παιχνίδια!

Ο λόγος; Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι κάτοχος πτυχίου ΤΕΦΑΑ, άρα και πτυχίου προπονητή επιπέδου ΟΥΕΦΑ Β' και σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2015/2016 «διπλωματούχοι προπονητές ΕΠΟ-UEFA δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες»!

Οι ενστάσεις που έγιναν κατά της αντι
κανονικής συμμετοχής του παίκτη, αφορούν τις αναμετρήσεις Ηράκλειο-Ηλυσιακός 1-2 (8/11/2015) και Ηλυσιακός-Ατρόμητος Πειραιά 4-1 (17/1/2016) και εφόσον γίνουν δεκτές, ο Ηλυσιακός θα μηδενιστεί στα δύο συγκεκριμένα ματς, ενώ ο Αμανατίδης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος!

Το οξύμωρο είναι πως βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ, οι ενστάσεις έχουν βάση, ωστόσο ουσιαστικά δίχως λόγο κι αφορμή, αφαιρείται το δικαίωμα ενός παίκτη να παίξει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, από τη στιγμή που έχει πτυχίο ΑΕΙ και δη ΤΕΦΑΑ (σ.σ. για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), που έχει άμεση σχέση με το... αντικείμενο, δηλαδή το ποδόσφαιρο εν προκειμένω...

Πάντως, ο κανονισμός της ΕΠΟ είναι ασαφής και φέρνει τον παίκτη σε αδιέξοδο, καθώς ζητά να κατατεθεί η ταυτότητα προπονητικής που έχει, η οποία όμως έχει λήξει και δεν μπορεί να κατατεθεί, ώστε να γλιτώσει την τιμωρία και η ομάδα του τον μηδενισμό!

Το επίμαχο εδάφιο του ΚΑΠ (2015/2016) για τις Ερασιτεχνικές ομάδες (Άρθρο 19, παράγραφος 5, εδάφιο β' και γ')


Σχόλια