Β' ΕΠΣΚ: ΑΣ Ποντοκώμης - Δόξα Μικροκάστρου 1-1 | φωτο - βίντεο

… και η παράδοση καλά κρατεί 
Για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε δύο χρόνια Ποντοκώμη και Μικρόκαστρο να αναδείχτηκαν ισόπαλοι μετά από ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και οι φιλοξενούμενοι τις ευκαιρίες με δύο σχεδόν όμοια τέρματα να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. 

Στο πρώτο μέρος οι φάσεις ήταν λίγες. Στο 22’ από εκτέλεση ο Νιανιάκας πήρε την πρώτη κεφαλιά αλλά οι Τζίλιας και Τσιούκρας δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα της Ποντοκώμης. Στο 30 ο Ζιώγος εκτέλεσε μακρινό φάουλ και ο, Νιανιάκας με κεφάλια έκανε το 0-1. 

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 37’ με μακρινό δυνατό σουτ του Δημητρίου που ανάγκασε τον Τσιούκρα σε δύσκολη απόκρουση.
Πέντε λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Ποντοκώμης απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Γκαραγκούνη. 

Στην επανάληψη οι παίχτες της Ποντοκώμης πίεσαν για την ανατροπή και “ανοίχτηκαν” στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν βγάζοντας πολλές αντεπιθέσεις αλλά σπατάλησαν τουλάχιστον εφτά κλασικές ευκαιρίες με κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια. 
Στο 59’ η Ποντοκώμη εκτέλεσε φάουλ από ίδιο σημείο που προήρθε το 0-1 και ο Βαρταλάμης με κεφαλιά ισοφάρισε. 

Στο 70’ έγινε η φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων. Ο Μούσιος απέκρουσε σουτ του Γκουρομήσιου και ο Τσιούκρας, που ακολούθησε την φάση, σκόραρε. Το γκολ όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από υπόδηξη της επόπτη Πανυτσίδου. 
Η καλύτερη φάση του αγώνα ήρθε στο 80’. Ο Τζίλιας μετά από κλέψιμο έβγαλε συρτή σέντρα, έτοιμο γκολ, από αριστερά αλλά ο Τσιούκρας “έπιασε” αέρα αιφνιδιάζοντας και τον Γκουρομήσιο που αδράνησε χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Οι δύο ομάδες τέλειωσαν το παιχνίδι με δέκα παίχτες αφού στο 82’ οι νεαροί Ακριτίδης και Τσιούκρας δεν συγκράτησαν τα νεύρα τους και δέχτηκαν δεύτερη κίτρινη κάρτα.



Εξαιρετική η διαιτησία των Παπαδημητρίου και Σύκου, πολλά τα παράπονα των γηπεδούχων από την επόπτη Πανυτσίδου, όχι μόνο για την ακυρωθέν γκολ αλλά και τις συνεχείς υποδείξεις οφσάιντ.



ΑΣ Ποντοκώμης: Μουσιος, Ακριτίδης, Σακελαρίδης, Αγγελίδης, Τσαρτσιταλίδης (78’ Κοτταρίδης ), Δημητρίου, τσακιλτσίδης, Κουρουκίδης, Βαρταλάμης, Αντωνιάδης, Δημητριάδης.



Δόξα Μικροκάστρου: Τσιούκρας Ν, Μυλωνάς, Νιανιάκας, Δάρδας, Μπιλιώνης (46’ Ντέρος), Ζιώγος, Γκαραγκούνης (61’ Γκουρομήσιος) , Ζάχος, Σιούτης (66’ Τριανταφύλλου), Τζίλιας, Τσιούκρας Σ.

ρεπορτάζ: Δόξα Μικροκάστρου 






Σχόλια