Χάνει στα χαρτιά το ματς με την ΑΕΚ το Βόιο ? - Τι λέει ο ΚΑΠ και τι συμβαίνει με τον Μακρή

Πληροφορίες της σελίδας αναφέρουν πως μπορεί η ΑΕΚ με το Βόιο να ήρθαν ισόπαλοι  με σκορ 1-1 αλλά λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του τερματοφύλακα του Βοίου Στέλιου Μακρή  το παιχνίδι θα συνεχισθεί από την Δευτέρα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Κοζάνης.

Οι άνθρωποι της ΑΕ Κοζάνης λένε οι ίδιες πληροφορίες   ότι θα κάνουν  έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ώστε να παρθεί η οριστική απόφαση, για ένσταση  αν και ανέφεραν ότι εξετάζουν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να προβούν σε αυτή τη κίνηση.

Η ένσταση έχει να κάνει με το ότι σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες την ίδια αγωνιστική περίοδο.
Οι παράγοντες της ΑΕ Κοζάνης  ισχυρίζονται πως ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και πως ενδεχόμενη ένσταση θα έχει σίγουρα θετικό αποτέλεσμα.

Τι λέει ο ΚΑΠ και τι συμβαίνει με τον Μακρή
Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΠΟ, άρθρο 5, παράγραφος 4 ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να μετεγγραφεί σε 3 ομάδες μέσα στην σεζόν αλλά να αγωνιστεί στις δυο!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Στέλιος Μακρής ξεκίνησε την σεζόν με τα χρώματα της Καστοριάς. Κατά την πρώτη μεταγραφική περίοδο (31/12/2015) εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕ Κοζάνης στην συνέχεια αποτέλεσε παρελθόν από την Κοζανίτικη ομάδα  και εντάχθηκε στην Ακαδημία Βοΐου όπου  αγωνίστηκε  κόντρα στην ΑΕ Κοζάνης (1-1).

Πάμε να δούμε όμως τι λέει και ο ΚΑΠ, άρθρο 5 παράγραφος 4,  Οι ποδοσφαιριστές μπορεί να εγγράφονται (μετεγγράφονται) μόνον σε τρεις ομάδες το ανώτατο κατά τη διάρκεια της περιόδου από 1 Ιουλίου έως 30 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ποδοσφαιριστής έχει δυνατότητα να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες μόνον για δύο ομάδες. Κατ” εξαίρεση του κανόνα αυτού, ένας ποδοσφαιριστής που μετακινείται μεταξύ δύο ομάδων που ανήκουν σε ομοσπονδίες με αλληλεπικαλυπτόμενες αγωνιστικές περιόδους (ήτοι, αρχή της αγωνιστικής περιόδου το καλοκαίρι / φθινόπωρο εν αντιθέσει με χειμώνα / άνοιξη) μπορεί να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες για μια τρίτη ομάδα κατά την διάρκεια της σχετικής αγωνιστικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των προηγουμένων ομάδων του.

Ομοίως, οι προβλέψεις που αφορούν στις μεταγραφικές περιόδους, ως επίσης και στην ελάχιστη διάρκεια ενός συμβολαίου, πρέπει να γίνονται σεβαστές. Ειδικότερα, ένας ποδοσφαιριστής δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες για περισσότερες από δύο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο κατά την διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου..

Η πιθανή ποινή ?
Αντικανονική συμμετοχή μηδενισμός και -3 βαθμούς

Σε κάθε περίπτωση, η  αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΚ καλείται να αποφασίσει εφόσον φυσικά κατατεθεί η ένσταση.

Σχόλια