Α' ΕΠΣΚ: ΑΕ Κοζάνης - Μακεδονικός Κοζάνης 1-1 | φωτο - βίντεο


Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το τοπικό ντέρμπυ ανάμεσα στην Α.Ε. Κοζάνης και τον Μακεδονικό Κοζάνης στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας που έγινε στο ΔΑΚ Κοζάνης.


Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο αν και ο Μακεδονικός ισοφάρισε με το τελευταίο χτύπημα της μπάλας (εύστοχο πέναλτυ του Λεωνίδα Ζαχαριάδη στο 95′ και λήξη).
Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να αναλώνονται κυρίως σε παιχνίδι κέντρου, έχοντας μόνο μικροευκαιρίες.
Στο 10′ ο Σαριόγλου έκανε την σέντρα κι ο Μαντζώλας σε καλή θέση δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Στο 17′ αντεπίθεση του Μακεδονικού, ο Φωλίνας μπήκε επικίνδυνα αλλά σούταρε άστοχα.
Στο 25′ συρτή σέντρα του Ματούλα, αδύναμο σουτ του Κουτούλα στα χέρια του Ζηνόβιου.
Στο 30′ επικίνδυνο γύρισμα του Αρνίδη, οι αμυντικοί απομάκρυναν.
Στο 34′ πάσα του Καραγεώργου στον κενό χώρο στον Σαριόγλου που έβγαλε την σέντρα από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Σακαλή πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σταύρο Ζηνόβιο να δείχνει την κλάση του σε κάποιες περιπτώσεις.
Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο 75′ κόντρα στην ροή του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τους τρεις βαθμούς καθώς ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.
Στο 55′ ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσαρσιταλίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πάντου.
Στο 63′ μακρινό πλάγιο του Αργυρόπουλου, κεφαλιά-πάσα του Κοτταρίδη, νέα κεφαλιά του Παρτάλη απέκρουσε σωτήρια ο Ζηνόβιος.
Στο 68′ σέντρα του Αργυρόπουλου, διαγώνιο βολέ του Παρτάλη πέρασε λίγο άουτ.
Στο 70′ πάσα του Ζαχαριάδη στον ακάλυπτο Κουτούλα που σούταρε μόλις άουτ χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία.
Στο 73′ φαλτσαριστό κόρνερ του Νικολάου κι ο Ζηνόβιος απέκρουσε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.
Στο 75′ αντεπίθεση της ΑΕΚ, σέντρα του Στεργίου κατέληξε στον αρχηγό Χρήστο Καραγεώργο που με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 78′ καλό φάουλ του Ζαχαριάδη λίγο έξω από την περιοχή, νέα σωτήρια επέμβαση του Ζηνόβιου χαμηλά στη γωνία του.
Στο 85′ αντεπίθεση της ΑΕΚ, πάσα του Καραγεώργου στον Σακαλή που μπήκε από δεξιά κι έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 95′ γέμισμα του Αντωνόπουλου, ο Μαντζώλας έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε τον Σαριόγλου και κατέληξε στο Ματούλα που ανατράπηκε από τον εξερχόμενο Ζηνόβιο.
Το πέναλτυ χτύπησε ψύχραιμα ο Λεωνίδας Ζαχαριάδης δίνοντας έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του στην εκπνοή του αγώνα.
ΑΕ Κοζάνης (Παπαδόπουλος Θ.): Ζηνόβιος, Αρνίδης (53′ Χατζάκης, 75′ Στεργίου), Μαυρόπουλος, Μαντζώλας, Σαριόγλου, Αβραμίδης, Σακαλής, Μπαλίτσας, Τσαρσιταλίδης (66′ Σαλονικίδης), Καραγεώργος, Νάννος.

Μακεδονικός Κοζάνης ( Καραθανάσης): Πάντος, Θωμαϊδης (85′ Αντωνόπουλος), Κιβρακίδης, Ματούλας, Αργυρόπουλος (81′ Ζιαζιάς), Νικολάου, Ζαχαριάδης, Κουτούλας, Κοτταρίδης, Φωλίνας (58′ Παρτάλης), Λέκα.


Διαιτητής: Ζούγρας

Βοηθοί: Μπαλιάκας, Γεωργιάδης
aekozanis.gr



 

Σχόλια