Α’ ΕΠΣΚ: ΑΕ Κοζάνης – Μακεδονικός Κοζάνης 1-1 | φωτο - βίντεο

Δεν έ(Χ)ασε κανένας  ...έστειλαν μηνύματα συνεργασίας  σε Δήμαρχο και ΟΑΠΝ  Μακεδονικός και ΑΕΚ

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕ Κοζάνης και του Μακεδονικού Κοζάνης που έγινε στο ΔΑΚ λόγω των τελευταίων γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο στρατιωτικό με την αποσυναρμολόγηση των κερκίδων από τον ΟΑΠΝ.


Οι ομάδες θέλοντας να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία. Πριν τον αγώνα παιδιά των ακαδημιών των δύο ομάδων με δύο πανό μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο στέλνοντας δύο μηνύματα συνεργασίας κι όχι αντιπαλότητας  σε  δήμαρχο και ΟΑΠΝ.

“Δήμαρχε θέλουμε συνεργασία κι όχι αντιπαλότητα . Κερκίδες στο στρατιωτικό.”
“Μακεδονικός και ΑΕΚ έχουν ιστορία πρέπει να τη σέβεται του ΟΑΠΝ η κυρία” ήταν τα δύο μηνύματα που έστειλαν οι δύο ομάδες.

Στα αγωνιστικά τώρα ο  Μακεδονικός ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του αφού κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία κυριολεκτικά φάση του παιχνιδιού στο 96΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζαχαριάδη.

Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί  στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο δεύτερο μέρος με τον Καραγεώργο στο 77΄ κόντρα στην ροή του παιχνιδιού κι όταν ο Μακεδονικός είχε την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες με το μέρος του.
Να σημειωθεί η άψογη συμπεριφορά όλων των ποδοσφαιριστών των δύο προπονητών των παραγόντων αλλά και όλων των φιλάθλων που παρά την κρισιμότητα και την εξέλιξη του παιχνιδιού έδειξαν ποδοσφαιρικό ήθος .

Το φιλμ του αγώνα

Στο 10′ ο Σαριόγλου έκανε την σέντρα κι ο Μαντζώλας σε καλή θέση δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.

Στο 12΄φάουλ Νικολάου η μπάλα θα σκάσει στο έδαφος και θα περάσει λίγο έξω

Στο 17′ αντεπίθεση του Μακεδονικού, ο Φωλίνας μπήκε επικίνδυνα αλλά σούταρε άστοχα.

Στο 25′ συρτή σέντρα του Ματούλα, αδύναμο σουτ του Κουτούλα στα χέρια του Ζηνόβιου.

Στο 30′ επικίνδυνο γύρισμα του Αρνίδη, οι αμυντικοί απομάκρυναν.

Στο 34′ πάσα του Καραγεώργου στον κενό χώρο στον Σαριόγλου που έβγαλε την σέντρα από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του Σακαλή πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός έχασε καλές ευκαιρίες, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Σταύρο Ζηνόβιο να δείχνει την κλάση του σε κάποιες περιπτώσεις.

Στο 55′ ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσαρσιταλίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Πάντου.

Στο 63′ μακρινό πλάγιο του Αργυρόπουλου, κεφαλιά-πάσα του Κοτταρίδη, νέα κεφαλιά του Παρτάλη απέκρουσε σωτήρια ο Ζηνόβιος.

Στο 68′ σέντρα του Αργυρόπουλου, διαγώνιο βολέ του Παρτάλη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 70′ πάσα του Ζαχαριάδη στον ακάλυπτο Κουτούλα που σούταρε μόλις άουτ χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία.

Στο 73′ φαλτσαριστό κόρνερ του Νικολάου στο κάθετο δοκάρι 

Στο 75′ αντεπίθεση της ΑΕΚ, σέντρα του Στεργίου κατέληξε στον αρχηγό Χρήστο Καραγεώργο που με αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 78′ καλό φάουλ του Κιβρακίδη λίγο έξω από την περιοχή, νέα σωτήρια επέμβαση του Ζηνόβιου χαμηλά στη γωνία του.

Στο 83′ αντεπίθεση της ΑΕΚ, πάσα του Καραγεώργου στον Σακαλή που μπήκε από δεξιά κι έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 85΄επικίνδυνο κόρνερ Νικολάου διώχνει  με τα πόδια πάλι ο Ζηνόβιος

Στο 95′ γέμισμα του Αντωνόπουλου, ο Μαντζώλας έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε τον Σαριόγλου και κατέληξε στο Ματούλα που ανατράπηκε από τον εξερχόμενο Ζηνόβιο.

Το πέναλτι χτύπησε ψύχραιμα ο Λεωνίδας Ζαχαριάδης δίνοντας έναν πολύτιμο πόντο στην ομάδα του στην εκπνοή του αγώνα.


ΑΕ Κοζάνης (Παπαδόπουλος Θ.): Ζηνόβιος, Αρνίδης (53′ Χατζάκης, 75′ Στεργίου), Μαυρόπουλος, Μαντζώλας, Σαριόγλου, Αβραμίδης, Σακαλής, Μπαλίτσας, Τσαρσιταλίδης (66′ Σαλονικίδης), Καραγεώργος, Νάννος.

Μακεδονικός Κοζάνης ( Καραθανάσης): Πάντος, Θωμαϊδης (85′ Αντωνόπουλος), Κιβρακίδης, Ματούλας, Αργυρόπουλος (81′ Ζιαζιάς), Νικολάου, Ζαχαριάδης, Κουτούλας, Κοτταρίδης, Φωλίνας (58′ Παρτάλης), Λέκα.

Διαιτητής: Ζούγρας
Βοηθοί: Μπαλιάκας, Γεωργιάδης

δηλώσεις των προέδρων των ομάδων πριν το παιχνίδι 


στιγμιότυπα του αγώνα 

άλμπουμ φωτογραφιών 

ρεπορτάζ: Ματιές στα σπορ 

Σχόλια