Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών – Γυναικών στην Χαλκίδα το Σαββατοκύριακο 2-3/4

Με τη συμμετοχή 312 αθλητών και αθλητριών από 116 σωματεία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου και την Κυριακή 3 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου της Χαλκίδας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταεκβοντό Ανδρών – Γυναικών.

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις του αθλήματος επί ελληνικού εδάφους που παρουσιάζει, όπως είναι φυσικό, μεγάλο ενδιαφέρον.
Επί πλέον ενισχύει στη πράξη για άλλη μια φορά την πεποίθηση της διοίκησης της ΕΛΟΤ για αποκέντρωση του αθλήματος με περισσότερες διοργανώσεις στην περιφέρεια.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του 2015 τη πρώτη θέση στη βαθμολογία κατέκτησε ο ΑΓΣ Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης. Τη δεύτερη θέση πήρε ο ΑΣ Αίαντας Αγ. Δημητρίου ενώ στη τρίτη θέση της κατάταξης ισοβάθμησαν τέσσερα σωματεία, ΑΓΣ Βύρωνα, ΑΟ Τυρνάβου, ΑΓΣ Πρωτέας Σερρών και ΑΣ Έκρηξη Πατρών.

Το Ταεκβοντό πλέον και στα σχολεία της Ελλάδας. 
Ένα όνειρο πολλών ετών των ανθρώπων του αθλήματος και κυρίως των μαθητών και μαθητριών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα.

Κατόπιν προσπαθειών αλλά και συντονισμένων ενεργειών της διοίκησης της ΕΛ.Ο.Τ., σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματός μας έχουμε τη διοργάνωση των 1ων Πανελλήνιων Αγώνων Ταεκβοντό Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ Ελλάδος για την σχολική περίοδο 2015 – 2016. 

Το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε αντίστοιχη ειδοποίηση προς τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, τις ομάδες φυσικής αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες, αναρτώντας την σχετική προκήρυξη των αγώνων.

Η πρώτη αυτή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων με δικαίωμα συμμετοχής μαθητών και μαθητριών γεννηθέντες από 1998 έως 2001.

Ώρα έναρξης 09.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Τ.

Σχόλια