Ο Πήγασος Κοζάνης στην Α2 - Φιέστα ανόδου | φωτο - βίντεο

Το όνειρο της Α2 είναι πλέον πραγματικότητα για τον Πήγασο Κοζάνης . Στο παιχνίδι φιέστα νίκησε τον Ίκαρο Έδεσσας με 3-0 σετ (25-15, 25 -18 , 25-21) και πανηγύρισε την είσοδό του στα σαλόνια της Α2. 


Μια δικαίωση   για τους αθλητές τον προπονητή κ. Παναγιώτη Λαβαντσιώτη και τη διοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά  που ομάδα της Κοζάνης ήταν στην Α2 ήταν το 1996  με τις γυναίκες του Γυμναστικού και παλαιότερα βέβαια με τον μεγάλο Εθνικό Κοζάνης στους άνδρες που έπαιξε στην Α1 κατηγορία.

Αναλυτικό ρεπορτάζ

Μια αγωνιστική πριν τελειώσει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής του Ε΄ Ομίλου, ο ΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ εξασφάλισε την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία των ανδρών κερδίζοντας τον ΠΑΣ Ίκαρο Έδεσσας με σκορ 3-0 και ξέφυγε με εννιά βαθμούς διαφορά από τον σημερινό του αντίπαλο και τον ΕΓΣ Ζαφειράκη Νάουσας και το τελευταίο παιχνίδι με τον Πιερικό στην Κατερίνη θα έχει τυπικό χαρακτήρα για να ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής.
Κόντρα αυτά τα παιδιά, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ, κατάφεραν από την πρώτη χρονιά με την ομάδα του ΑΣ Πήγασου Κοζάνης, να ανέβουν σε μεγαλύτερη κατηγορία δικαιώνοντας όλους τους φίλους του βόλεϊ ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.
Στο παιχνίδι του κλειστού γυμναστηρίου Κοζάνης η ομάδα μας από το πρώτο σετ έδειξε ότι είναι η μακράν η καλύτερη ομάδα και το πήρε με 25-15. 
Με την ίδια ταχύτητα και στο δεύτερο πάρθηκε το σετ με 25-18 και πλέον όλα είχαν τελειώσει γιατί η ομάδα χρειαζόνταν έναν μόλις βαθμό (ανεξάρτητα από το τελευταίο παιχνίδι) για να στεφθεί πρωταθλητής. 
Στο τριτο σετ και με τον αέρα του πρωταθλητή και αφού χρησιμοποιήθηκαν και αθλητές από το Εφηβικό τμήμα (Ασημόπουλος Δημήτρης, Ασημόπουλος Κώστας, Μπαλδεράνης Δημήτρης ήρθε η νίκη με 25-21, εν μέσω πανηγυρισμών αθλητών, προπονητών, παραγόντων και όλων των φίλων του βόλεϊ που ήρθαν να ενισχύσουν την ομάδα.

ΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Ιωαννίδης Πρόδρομος, Πινδώνης Άγγελος, Σολωμονίδης Θεόδωρος, Γκιούρας Ιωάννης, Μαμαλίγκας Παναγιώτης, Γκιαούρης Αριστοτέλης, Hysa Retzino, Τσιάνος Κων/νος, Καραγκιόζης Αθανάσιος, Κούρτης Κων/νος, Μήλιος Δημήτριος , Ασημόπουλος Δημήτριος, Ασημόπουλος Κων/νος, και Μπαλδεράνης Δημήτριος.

Τα αποτελέσματα των αγώνων
ΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 3-0
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 0-3
ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1-3
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 3-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13η αγωνιστική)
Σύλλογος Βαθμοί
1 ΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 37
2 ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 28
3 ΕΓΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 28
4 ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20
5 ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 17
6 ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 17
7 ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 9

8 ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 0









Σχόλια