Ξεκίνησε η εκδίκαση της «υπόθεσης Αμανατίδη»

Ατρόμητος Πειραιά και Ηλυσιακός επιχειρηματολόγησαν μπρος στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ – Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση

Περίπου δύο μήνες μετά την υποβολή της, συζητήθηκε σήμερα (17/3) η ένσταση του Ατρόμητου Πειραιά εις βάρος του Ηλυσιακού, αναφορικά με την περιβόητη «υπόθεση Αμανατίδη». 


Οι δικαστές που συνθέτουν την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ άκουσαν με προσοχή τις επιχειρηματολογίες των διάδικων σωματείων, με την πλευρά των «κιτρινόμαυρων» να επισημαίνει ότι ο Σταύρος Αμανατίδης διέθετε μεν ταυτότητα τριετίας που όμως είχε λήξει στις 31/12, επομένως δεν βρισκόταν σε ισχύ από την 1η Γενάρη για να κατατεθεί.

 Από την άλλη, οι Καμινιώτες ισχυρίζονται πως ο αρχηγός του Ηλυσιακού θα έπρεπε να έχει καταθέσει την ταυτότητά του, από τη στιγμή που η ΕΠΟ είχε δώσει παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου στην προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τις ταυτότητες τριετίας.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, οι δικαστές κάλεσαν τα σωματεία να καταθέσουν τα υπομνήματά τους το αργότερο μέχρι τις 14:00 την προσεχή Δευτέρα, ενώ η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής θα εκδοθεί -εκτός απροόπτου- εντός της ερχόμενης εβδομάδας. 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το κατεπείγον του ζητήματος, ο τεράστιος όγκος υποθέσεων που έχουν σωρευτεί στη... διάθεση της Πειθαρχικής Επιτροπής, πιθανόν να σταθεί εμπόδιο στην επίσπευση της εκδίκασης και, κατ' επέκταση, της απόφασης.

 Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως τα σωματεία διατηρούν το δικαίωμα άσκησης έφεσης στην αρχική απόφαση, πράγμα που σημαίνει ότι λογικά θα υπάρξει και δεύτερη διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης από τη (Δευτεροβάθμια) Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στην περίπτωση, πάντως, που η τελική απόφαση είναι ευνοϊκή για τον Ατρόμητο Πειραιά, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων, με πεδίο όλα τα πρωταθλήματα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της χώρας, με ενστάσεις κατά συμμετοχής ποδοσφαιριστών ή ξαφνικούς παροπλισμούς ποδοσφαιριστών με ταυτότητες τριετίας.


Δημήτρης Θεοδώρου 

Σχόλια