Πρωταθλητές στον τελικό FINAL FOUR - εφηβικού ΕΚΑΣΔΥΜ 2015 - 16 ο Πρωτέας Γρεβενών

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Πρωτέας Γρεβενών με ανατροπή πήρε το χρυσό μετάλλιο απέναντι στον Λασσάνη με σκορ 81-74 σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ Κοζάνης που είχε κοντά στα 800 άτομα.


Ο αγώνας από το ξεκίνημά του είχε πολύ γρήγορο ρυθμό και τα καλάθια έμπαιναν βροχή με τις άμυνες να φαντάζουν πολύ  λίγες, το σκορ δεκαλέπτου ήταν στο 26-21.
Με το γκάζι πατημένο συνέχισαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι 2 ομάδες με το σκορ να φτάνει στο 45-34 και τον Πρωτέα να μην μπορεί να σταματήσει τους παίκτες του Λασσάνη.
Στο 2ο ημίχρονο όμως ο κόουτς Χασιώτης είχε ένα κρυφό χαρτί να παίξει και αυτό ήταν η πίεση σε όλο το γήπεδο με άμυνα ζώνης. Το σκορ από το -15 που έφτασε στο 3ο δεκάλεπτο έφτασε και στο +12 κάνοντας μια θεαματική ανατροπή.
Από τον Λασσάνη έλειπε ο παίκτης που θα σηκώσει την ομάδα στους ώμους του και θα κάνει την διαφορά, σε αντίθεση με τα Γρεβενά που είχαν τον Κλωνάρα, ο οποίος σκόραρε, πήρε ριμπάουντ, έκλεψε και έκοψε μπάλες κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι για φέτος.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Λασσάνης έκανε την αντεπίθεσή του αλλά δεν ήταν αρκετή για να πάρει την νίκη.
Ο Πρωτέας Γρεβενών είναι δίκαια ο πρωταθλητής εφήβων της Δυτικής Μακεδονίας και θα εκπροσωπήσει την Δυτική Μακεδονία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Στην καλύτερη πεντάδα ήταν οι: Κρανιάς, Κλωνάρας, Καλιαμπάκας, Τσούκας, Κωσταρελόπουλος
Πρώτος σκόρερ του Final Four: Κλωνάρας
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 19- 13, 11-28, 18-20

Οι δωδεκάδες και οι πόντοι των ομάδων:

Γ.Σ.Κ. Λασσάνης: (Μήτσιαλος) Αθανασιάδης 26, Νανόπουλος 2, Κωτούλας 5, Νανόπουλος Χ., Καλιαμπάκας 19, Παφίλης, Ντερελής 2, Τζήκας, Παφίλης Γ., Πλιάκης 18, Μαχτής 2, Αρβανίτης

Πρωτέας Γρεβενών: (Χασιώτης) Ζήμπρας, Μπαρτζώκας 8, Κλωνάρας 30, Τσούκας 19, Πενλίδης, Νάσιος, Μαρκόπουλος 7, Βαγγέλη, Λαφτσίδης, Παπαθεοδώρου 5, Ασλανίδης 12, Δαδαλής



dioskouroi

Σχόλια