Γ' Εθνική: Απόλλων Καλαμαριάς - Κοζάνη 2-1 | φωτο - βίντεο

Στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί το 2016-17 η Κοζάνη μετά την ήττα της με 2-1 στην Καλαμαριά στα πλαίσια της 32ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η Κοζάνη, που έπαιζε με την θηλιά στον λαιμό εδώ και πολλές αγωνιστικές, πάλεψε το παιχνίδι κι έπεσε μαχόμενη σ’ έναν αγώνα που δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για τους ερυθρόλευκους από την νίκη.
Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγιναν πολλές φάσεις, η Κοζάνη είχε μία καλή στιγμή στο 20′ με τον Ηλία που δεν έκανε καλό κοντρόλ ενώ έμπαινε μόνος του στην περιοχή και η Καλαμαριά στο 35′ όταν κεφαλιά του Κανούλα από καλή θέση πέρασε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε με την Κοζάνη να παίρνει πρωτοβουλίες καθώς χρειαζόταν και τους τρεις βαθμούς.
Αντίθετα η Καλαμαριά ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 60′ όταν ο Τσουκάνης βρήκε τον Χρήστο Ευσταθίου μέσα στην περιοχή κι αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Η διπλή αλλαγή της Κοζάνης τρία λεπτά αργότερα (Καπετάνος και Δ. Παπαδόπουλος στις θέσεις των Δινοβίτση και Βουτσιώτη στο 64′) έδωσε ώθηση στην Κοζάνη, η Καλαμαριά όμως στο 66′ έχασε μία διπλή ευκαιρία με τον Κανούλα τον οποίο σταμάτησε ο Τζόρτζεβιτς.
Στο 67′ η Κοζάνη ισοφάρισε με μία φάση διαρκείας, στην αρχή της φάσης οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτυ σε χέρι του Γεωργίου μετά από κόρνερ του Τσικόπουλου, στη συνέχεια από σέντρα του Τσαγκαλίδη ο Κώστας Καπετάνος έπιασε το σουτ η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και στρώθηκε πάλι στον Καπετάνο που με νέο σουτ την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 75′ η Κοζάνη ζήτησε για δεύτερη φορά πέναλτυ όταν ο Ηλίας βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα από πίσω του Ζανέττου αλλά ο διαιτητής συνέχισε τον αγώνα.
Στο 80′ ο Τζόρτζεβιτς σταμάτησε τον Ζανέττου που σούταρε από καλή θέση.
Στα τελευταία δέκα λεπτά η Κοζάνη τα έπαιξε όλα για όλα, πίεσε τον Απόλλωνα και κέρδισε κάποια κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Στο 92′ ο Γιάννης Τσικόπουλος έστρωσε στον Δημ. Παπαδόπουλο που σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή της Κοζάνης να πάρει την νίκη.
Στο 93′ μακρινή μπαλιά τον γηπεδούχων, τραγικό λάθος του Τζόρτζεβιτς που βγήκε έξω από την περιοχή του για να αποκρούσει αλλά βρήκε αέρα κι ο Ευσταθίου σχεδόν μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 και στέλνοντας την Κοζάνη στο τοπικό πρωτάθλημα.
Οι υπόλοιπες δύο αγωνιστικές (στην Κρύα Βρύση και άνευ αγώνος με τον Εθνικό Γαζώρου) έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα για την Κοζάνη καθώς ακόμα κι αν ισοβαθμήσει με τον Καμπανιακό υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Γιάννης Πολλαετίδης): Κωνσταντίνου, Μπουλγουρίδης, Γεωργίου, Νταμαρλής, Μωϋσίδης, Γιαξής, Αμβρ. Παπαδόπουλος (73’ Ζαννέτου), Τσουκάνης, Κανούλας (70’ Μήτσικας), Μωυσιάδης (83’ Μάντζιος), Ευσταθίου.
ΚΟΖΑΝΗ (Γιάννης Παρασκευάς): Τζόρτζεβιτς, Δινοβίτσης (64’ Δημ. Παπαδόπουλος), Τραυλός, Τάχιας, Ηλίας, Ηλίας Τσικόπουλος, Γιάννης Τσικόπουλος, Τσαγκαλίδης (82’ Ζαχαριουδάκης), Δούμας, Βουτσιώτης (64’ Καπετάνος), Χαματάι.


Σχόλια