Αρίων Πτολεμαΐδας και Παναιτωλικός στην Α1 χάντμπολ γυναικών | φωτο - βίντεο

Αρίων Πτολεμαΐδας 
Η πρωταθλήτρια ομάδα (Αρίων ) έκλαιγε από χαρά αλλά κι απογοήτευση για την ανώδυνη  ήττα, η δευτεραθλήτρια (Παναιτωλικός) πανηγύριζε για την άνοδο που κέρδισε εις βάρος του Άρη  ενώ η τρίτη (Άρης) έφευγε απογοητευμένη χάνοντας στις λεπτομέρειες την μάχη της ανόδου. 

 Αρίων Πτολεμαΐδας και Παναιτωλικός πανηγύρισαν τελικά την άνοδό τους στην Α1 κατηγορία  γυναικών. 
4 ομάδες βρέθηκαν στην Κοζάνη το Σαββατοκύριακο 7/8 -5 για να δώσουν την μάχη και να κερδίσουν δύο απ αυτές  την  άνοδο  στην Α1. 

Αρίων Πτολεμαΐδας , Παναιτωλικός, Άρης και Δράμα έδωσαν τη δική τους μάχη ανόδου με την Δράμα να μοιάζει πιό αδύναμη και τις δύο πρώτες να παίρνουν το εισητήριο ανόδου αφήνοντας τρίτη την ομάδα του Άρη.

Στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ του Αρίωνα και του Παναιτωλικού έσπασαν καρδιές στην κυριολεξία. 
Ο Παναιτωλικός πήρε την νίκη 28-27 και πέταξε στους ουρανούς 
Το παιχνίδι ήταν  θρίλερ αλλά στο τέλος φάνηκε το μεγαλείο  και η ομορφιά του αγνού αθλητισμού και να εξηγήσουμε.

Ο Αρίων για να έχανε την  άνοδο έπρεπε να χάσει με 11 γκολ διαφορά πράγμα αδύνατον στην περίπτωση αυτή την άνοδο θα έπαιρνε ο Παναιτωλικός και ο Αρης . 
Αν ο Αρίων κέρδιζε μ ένα γκολ διαφορά η το παιχνίδι έληγε ισόπαλο την άνοδο θα έπαιρναν Αρίων και Άρης.

Ο Αρίων 'στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό έπαιξε για τη νίκη τη διεκδίκησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο , αλλά η τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έκανε την απόκρουση της ζωής της , κράτησε τη νίκη 28-27 κι έδωσε τ ν άνοδο στην ομάδα της . 

Η κόρνα της λήξης βρήκε τα κορίτσια του Παναιτωλικού δευτεραθλήτριες να πανηγυρίζουν και τα κορίτσια του Αρίων πρωταθλήτριες  στα πρώτα τουλάχιστον λεπτά απογοητευμένα για την ήττα τους. Αμέσως όμως μετά ξέσπασε τρελό πανηγύρι κι από τις δύο ομάδες.


Παναιτωλικός – Αρίων Πτολεμαΐδας 28-27
Τα πεντάλεπτα: 02-02, 04-03, 06-06, 09-08, 12-11, 16-14 (ημ.)
18-18, 21-20, 24-22, 25-23, 25-24, 28-27 (τελ.)

Διαιτητές: Καζαντζίδης – Κυριακού

Οι συνθέσεις και τα γκολ των ομάδων

Παναιτωλικός: Σιάσιου, Αργύρη, Κορομηλά 5, Κολοβού, Δήμου 3, Θεοδώρου, Παυλίδου, Σωτηρίου, Παπαδοπούλου 7, Παύλου 1, Καγγελάρη 2, Κωνσταντινίδου 9, Λουμπαρδιά 1,Αποστολοπούλου.

Αρίων Πτολεμαΐδας (Βακάλης-Παπουλίδης): Πουμπουλίδου, Χατζηιωάννου 2, Γιώβη 8, Τσερέπη Δημ. 4, Αθανασίου, Εσκιτζή, Αμανατίδου 3, Θεοφυλακτίδου 1, Μάλγαρη, Τσερέπη Δεσπ. 3, Ευσταθιάδου, Πετρίδου , Ζώρου, Τσαναξίδου 2, Νικολαΐδου 4, Παπαδοπούλου 1.

Βαθμολογία
Αρίων                                    4 93-67 (+5)
Παναιτωλικός                       4 76-66 (-1) 
Άρης Θες.                              4 65-58 (-4)
Δράμα                                    0 51-82






Σχόλια