Ο Κυριάκος Κιβρακίδης: Με ένα... ποδήλατο στο δρόμο για την κορυφή! - «Κρούση» Παναθηναϊκού για Κιβρακίδη!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόκτηση του Κυριάκου Κιβρακίδη από τον Ατρόμητο και το SDNA σας παρουσιάζει τον 24χρονο μπακ. Τον σκιαγραφεί ο Τόλης Αποστόλου, ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την απόκτησή του από τον Αιγινιακό.


Ο Κυριάκος Κιβρακίδης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νέο ποδοσφαιριστή που παλεύει να ζήσει το όνειρό του.
Παιδί μεταναστών της Γερμανίας, ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, δούλεψε σκληρά, βρήκε ανθρώπους που τον πίστεψαν και πλέον είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα της καριέρας του.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται ερασιτεχνικά σε μια ομάδα του χωριού του, στους Ακρίτες Κοζάνης, σε ηλικία 11 ετών. Ακολούθησαν ο Εθνικός Βατερού, η ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, ο Ηρακλής και στη συνέχεια ο Αιγινιακός. Ο Κιβρακίδης συνάντησε αρκετές δυσκολίες καθώς από μικρός έμαθε να μένει μακριά από τους γονείς του που εργάζονται στη Γερμανία.

Η επαφή του με τον Ατρόμητο χρονολογείται λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2013. Συγκεκριμένα επί ημερών Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Ατρομήτου, τον ανακάλυψε ο Τεχνικός Διευθυντής  Υποδομών της ΠΑΕ, Τόλης Αποστόλου, ο οποίος με το που τον είδε να αγωνίζεται εισηγήθηκε αμέσως την απόκτησή του. Τον ξαναείδε λίγες μέρες αργότερα σε ένα ματς με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο, στο οποίο αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες. Ωστόσο, ο Τεχνικός Διευθυντής  Υποδομών του Ατρομήτου, είχε διακρίνει τα στοιχεία που ήθελε. Ο Παράσχος με τη σειρά του άναψε το πράσινό φως για τη μεταγραφή και από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους.


Πράγματι τον Ιανουάριο του 2014, ο Κιβρακίδης ανακοινώθηκε από τους Περιστεριώτες, με τον Ατρόμητο να δίνει το ποσό των 30.000 ευρώ στον Αιγινιακό για να τον αποκτήσει, την ώρα που ομάδες όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικό και ο ΠΑΣ Γιάννινα τον παρακολουθούσαν.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μετεγγραφή του Κυριάκου Κιβρακίδη. Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού αμυντικού βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών».

Η απόκτηση του έγινε μέσα από τη διαδικασία του scouting και την πορεία του, τους έξι τελευταίους μήνες στον Αιγινιακό πετυχαίνοντας μάλιστα πέντε γκολ.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Κυριάκος Κιβρακίδης δήλωσε τα εξής:« Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το άλμα στην καριέρα μου και περίμενα από καιρό. Ο Ατρόμητος είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλο και Αποστόλου που με πίστεψαν και μου δίνουν την ευκαιρία να παίξω στον Ατρόμητο.

Θέλω να μπω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα πλάνα του κυρίου Παράσχου και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου, ίσως όμως να χρειαστώ λίγο χρόνο για να εγκλιματιστώ περισσότερο. Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη για εμένα αλλά ήταν ένας από τους στόχους που είχα βάλει και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής.

Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Αιγινιακό και να ευχαριστήσω τον κύριο Γιάννη Νιόπα για την στήριξη του και για το λόγο που με πίστεψε όπως και το τεχνικό επιτελείο που δούλεψε μαζί μου».

Το ντεμπούτο του, οι δυσκολίες και η καθιέρωση
Στον Ατρόμητο εκείνης της περιόδου τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα ήταν για τον Κιβρακίδη, καθώς στη θέση του (δεξί μπακ) υπήρχε ο έμπειρος Βαγγέλης Νάστος, ο πολλά υποσχόμενος Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος αλλά και ο Σωκράτης Φυτανίδης που συχνά ο Γιώργος Παράσχος τον επιστράτευε να βοηθήσει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το ντεμπούτο του στον Ατρόμητο συνοδεύτηκε με μια μεγάλη εμφάνιση της ομάδας, στο 4-0 επί του Πανιωνίου στο Περιστέρι. Ο Κιβρακίδης έπαιξε τα πρώτα του 6 λεπτά στη Σούπερ Λίγκα, μπαίνοντας στη θέση του Μπρίτο στο 84'. Στις 6 Απριλίου του 2014, πήρε εκ νέου τη θέση του Μπρίτο στο 90΄ της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ, όπου ο Ατρόμητος γνώρισε την ήττα με 2-0.

Το Σεπτέμβρη του 2014 ο Γιώργος Παράσχος αποχώρησε από τον πάγκο του Ατρομήτου και τη θέση του πήρε ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος δειλά δειλά άρχισε να του δίνει ευκαιρίες αρχής γενομένης από το ματς με τον Εργοτέλη στο Περιστέρι. Από εκείνο το ματς και μετά ο Κιβρακίδης κέρδισε με το σπαθί του την φανέλα βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας του «αστεριού». Στην πρώτη του ουσιαστικά γεμάτη σεζόν στον Ατρόμητο, έπαιξε σε 25 ματς και ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις των Περιστεριωτών. Τη φετινή σεζόν είχε 21 συμμετοχές και παρότι η ομάδα του πραγματοποίησε μια μέτρια χρονιά, κατάφερε να ξεχωρίσει με αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.


Μαχητικός και ταπεινός
Δύο από τα κύρια χαρακτηριστικά για τα οποία τον θεωρούν παράδειγμα προς μίμηση στον Ατρόμητο είναι η μαχητικότητά του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και η σεμνότητα που τον διακρίνει. Θα σκύψει το κεφάλι και θα δουλέψει. Παιδί χαμηλών τόνων, αλλά με ισχυρή προσωπικότητα θα δώσει και το 110% μέσα στο γήπεδο. Είναι ο παίκτης που λέμε ότι «ματώνει τη φανέλα».

Όταν ήρθε στον Ατρόμητο, έμενε στο Μπουρνάζι και κυκλοφορούσε με ποδήλατο δηλώνοντας φαν της οικολογίας και του αθλητικού πνεύματος. «Το ποδήλατο με κάνει να χαλαρώνω,να ξεχνιέμαι αλλά ταυτόχρονα με βοηθάει στο να κάνω τις δουλειές για το σπίτι!  Παράλληλα με γυμνάζει κιόλας. Κάνω πάντως πολύ κοντινές αποστάσεις γιατί ο προπονητής μας δεν με αφήνει. Οδηγώ φυσικά με πολύ μεγάλη προσοχή. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι υποστηρικτές του ποδηλάτου», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του στο peristerisports.

Με εκείνον που κόλλησε όταν πήγε στον Ατρόμητο ήταν ο Αντρέι Γκορμπούνοφ. Με τον Λευκορώσο τερματοφύλακα συγκατοικούσε στο ίδιο σπίτι για 2-3 μήνες, αλλά μοιράζονταν και το ίδιο δωμάτιο στις αποστολές. Πλέον ο «κολλητός» του είναι ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Βασίλης Μπάρκας, με τον οποίο έχουν γίνει αχώριστοι φίλοι. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την περυσινή θητεία του Κώστα Κατσουράνη στον Ατρόμητο, ο νεαρός μπακ είχε κερδίσει την συμπάθεια και την εκτίμηση του έμπειρου μέσου, ο οποίος συχνά εκθείαζε το ταλέντο του.


Αποστόλου: «Πάρ' τον χθες»
Το SDNA επικοινώνησε με τον Τεχνικό Διευθυντή  Υποδομών της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλη Αποστόλου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε και με την εισήγησή του άνοιξε ο δρόμος για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο.

«Επί των ημερών Παράσχου, είχα πάει να τον δω σε ένα ματς του Αιγινιακού με την Ζάκυνθο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013. Στο ημίχρονο πήρα τον Γιώργο Παράσχο τηλέφωνο και του είπα επί λέξη 'παρ΄τον χθες!'. Ο κ. Παράσχος με εμπιστεύθηκε και στη συνέχεια ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο όπου ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση και με ιδιαίτερους χειρισμούς τον έφερε στο Περιστέρι. Νωρίτερα τον είχαμε δει και σε ένα ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Σε εκείνο το ματς ο Κιβρακίδης αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, αλλά τόσο εγώ όσο και ο κ. Παράσχος είχαμε διακρίνει το ταλέντο του».

Τι σας είχε κάνει εντύπωση στο παιχνίδι του και τι θα πρέπει να προσέξει;

«Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η τρομερή ταχύτητά του και το υπερβολικό πάθος του. Όταν τον πρωτοείδα, ρώτησα έναν δικό μου άνθρωπο, τον Παναγιώτη Τσακιρίδη που τον ήξερε από την Κοζάνη και παρόλο που δεν λέει εύκολα μεγάλα λόγια, μου μίλησε κολακευτικά για το ταλέντο του. Επειδή έχει υπερβολικό πάθος, πολλές φορές χάνει την αυτοσυγκράτησή του, ιδιαίτερα όταν βγαίνει στην επίθεση. Νομίζω πως αυτό θα πρέπει να προσέξει για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει καριέρα στον Παναθηναϊκό;


«Το πιστεύω ναι. Είναι ένας παίκτης με τρομερή ταχύτητα και πάθος, στοιχεία απαραίτητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αν είχε λίγο παραπάνω ύψος θα ήταν για πολύ μεγαλύτερα πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα και ένα παιδί που δεν σταματά ποτέ να δουλεύει και να βελτιώνεται. Η περίπτωσή του θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά. Περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία και την άρπαξε από τα μαλλιά. Δεν τα παράτησε και τώρα δικαιώνεται».

Σχόλια