Επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών στο Αμύνταιο


-Σεμινάριο Προπονητών στα πλαίσια των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Παγκορασίδων Β΄ και Mini, που διεξάγονται σε Αμύνταιο και Αετό Φλώρινας, η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ συνεργασία με τον ΣΥΠΧΕ, διοργάνωσαν το πρωί (12:00) του Σαββάτου 02/07 στο ΔΑΚ Αμυνταίου, επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών, το οποίο περιελάβανε 2 θεματικές ενότητες: 
Νέοι Κανονισμοί Διαιτησίας

Ο εισηγητής του θέματος, Στέφανος Αγγελίδης (εκπρόσωπος τις ΚΕΔ), παρουσίασε αναλυτικά τις παρακάτω τροποποιήσεις:
1.Ο τ/φ ως παίκτης γηπέδου: Ο τ/φ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έβδομος παίκτης γηπέδου.

2.Τραυματίας παίκτης: Ένας τραυματίας παίκτης πρέπει να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο αμέσως μετά την παροχή των α βοηθειών σε αυτόν εντός του αγωνιστικού χώρου και μπορεί να επανέλθει αφού η ομάδα 
του ολοκληρώσει τρεις (3) επιθέσεις.

3.Παθητικό παιχνίδι: Μετά την υπόδειξη από τους διαιτητές του προειδοποιητικού σήματος για παθητικό παιχνίδι, η υπόλογη ομάδα έχει στην διάθεσή της έξι (6) πάσες για να πετύχει γκολ.

4.Τελευταίο λεπτό: Στα άρθρα 8:5, 8:6, 8:10γ και 8:10δ, η διατύπωση «στο τελευταίο λεπτό του αγώνα»πρέπει να αντικατασταθεί με την φράση «στα τελευταία 30’’ του αγώνα».

5.Μπλε κάρτα: Οι διαιτητές έχουν μία μπλε κάρτα (εκτός από την κίτρινη και την κόκκινη) προκειμένου να γίνονται πιο σαφείς σχετικώς με την αποβολή ενός παίκτη. Εάν επιδείξουν την μπλε κάρτα, σχετική γραπτή αναφορά και έκθεσή τους θα συνοδεύει το Φύλλο Αγώνος, προκειμένου το αρμόδιο Δικαιοδοτικό Όργανο να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Παρουσίαση Προγράμματος Ανάπτυξης
Εισηγητής του θέματος, ήταν ο υπεύθυνος της Ο.Χ.Ε. , Χρήστος Τζουβάρας, ο οποίος ανέλυσε τον προπονητικό σχεδιασμό ανάπτυξης της ΟΧΕ.
Αρχικά αναφέρθηκε στην Αγωνιστική διάρθρωση (πρωταθλήματα και διοργανώσεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο) και τη Δομή της Ο.Χ.Ε
Στη συνέχεια περιέγραψε:
Την ανάπτυξη του αθλήματος μέσα στη Α’/Βάθμια εκπαίδευση
Τη σημασία του μακροχρόνιου σχεδιασμού
Τον προπονητικό σχεδιασμό: 1 εναντίον 1, μαν του μαν, και αποτελεσματικότητα.
Στον επίλογο της ομιλίας του, παρουσίασε το έργο και τη δομή της ανάπτυξης, που έχουν χρονικό ορίζοντα 8ετίας (2012-2020)

Σχόλια