Ο τερματισμός του Πόντιου Υπερμαραθωνοδρόμου Γ. Ζαχαριάδη στην Ι.Μ. Παναγίας Γουμερά | φωτο - βίντεο

Ο τερματισμός του Πόντιου Υπερμαραθωνοδρόμου Γιώργου Ζαχαριάδη που έτρεξε από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά (Βέρμιο) έως την Ιερά Μονή Παναγίας Γουμερά στην Μακρυνίτσα Σερρών μια απόσταση 171 χιλ. και αφιέρωσε μαζί με τον Γ. Πουλαντζακλή "Εις Δόξαν Εκείνης", ευχαριστώντας την Παναγία που τον αξίωσε και τον βοήθησε πέρυσι την ίδια εποχή που κατάφερε να τρέξει από την Παναγία Σουμελά (Βέρμιο) μέχρι την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, μία απόσταση 1924 χιλ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Εις Δόξαν Εκείνης, Της Παναγίας μας, Εκείνης που μου έδειξε τον δρόμο για να φτάσω κοντά της, εκεί στα "Πονεμένα Χώματα" του Πόντου,
Εκείνης που μέρα νύχτα ήταν η "Οδηγήτριά μου", Εκείνης που φώτισε και ευλόγησε τον δρόμο μου. Εις Δόξαν Εκείνης λοιπόν, την Τρίτη 5/7/2016,ξεκίνησα από την Ι.Μ.Παναγίας Σουμελά Βερμίου διένυσα 171 χλμ μέχρι την Ι.Μ. Παναγίας Γουμερά Σερρών.  


 Η επιλογή των δύο μοναστηριών δεν είναι τυχαία. Είναι Ι. Μονές που βρίσκονταν στον Πόντο, η μία (Παναγία Σουμελά) στην περιοχή της Τραπεζούντας - Ματσούκα και η άλλη (Παναγία Γουμερά) στην περιοχή Αργυροπόλεως (τόπος καταγωγής των προγόνων μου, οικογ. Θ. Ζαχαριάδη, Ι. Τσελεπίδη από το Αμπρίκ και Ησ. Καραλευθέρη από το Άκτσαλ και Χρ. Αμαραντίδου από Κορόνιξα). Εις μνήμην των προγόνων και εις Δόξαν Εκείνης λίγα χιλιόμετρα αφιερωμένα με αγάπη.....  


Η διαδρομή είναι 171 χλμ, με εκκίνηση την "Παναγία Σουμελά" Βέροιας, και τρέχουμε ως ακολούθως: από τον δρόμο της Καστανιάς κατηφορίζουμε στη Βέροια, συνεχίζουμε από Μακροχώρι Ημαθίας, Αλεξάνδρεια, Λουδία, Χαλκηδόνα, Κουφάλια,Άγιο Πέτρο, Εύρωπο, Αξιούπολη, Πολύκαστρο, Χωρίγι, Δ/ση Χέρσου, Καλίνδρια, Δ/ση Δροσάτου, Αμάραντα, Καστανούσα, Πλατανάκια Μακρυνίτσα, Ι.Μ.Παναγίας Γουμερά. (Νομοί Ημαθίας, Θεσνίκης, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών).


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ την Παναγία μας που με αξίωσε να πραγματοποιήσω αυτήν την διαδρομή. Κοντά μου δύο φίλοι οι οποίοι τα έδωσαν όλα 24 ώρες για να μ' έχουν "όρθιο", ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΑΛΕΓΑΛΙΔΗΣ και ο Κώστας Γεωργιάδης.


Ωραία διαδρομή, ένα τμήμα της γνωστό λόγω της περσινής διαδρομής (έως τη Νέα Χαλκηδόνα), μετά μέσα στη νύχτα με τη δροσιά και στο ξημέρωμα μας έπιασε βροχή και επί 3 ώρες σχεδόν μέχρι την μεγάλη ανηφόρα στο χωριό Χωρύγι.

Μετά συννεφιά για μερικά χλμ και στη συνέχεια.... έπεσαν οι τόνοι λόγω " ψησίματος" μέχρι τη Ι.Μονή.

 Ο φίλος Giorgos Poulantsaklis η ψυχή της εκδήλωσης μας μάγεψε με τις μελωδίες του και μου αφιέρωσε την εκδήλωση.

Τον Ευχαριστώ θερμά για όλα!!!

από το προφίλ του Γιώργου Ζαχαριάδη στο facebook 



Σχόλια