Δικονομικό... λάθος Κοντονή, στον αέρα το βούλευμα της «Κάρτας Υγείας»!

Αποτέλεσμα εικόνας για κοντονης ΜΑτιες στα σπορ
Ο υφυπουργός Αθλητισμού το έλαβε πριν από τους εμπλεκομένους κι έτσι παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα τους, με συνέπεια να είναι άκυρη η διαδικασία και να μην έχει ξεκινήσει να μετρά η προθεσμία της διαπιστωτικής πράξης 



* To a-sports.gr έχει όλο το ρεπορτάζ
Γκάφα ή απλά βιασύνη Κοντονή; Ό,τι και από τα δύο να ισχύει, η ουσία είναι ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, αν και γύρισε… Γη και ουρανό για να τρέξει ταχύτατα τη διαδικασία με το βούλευμα της «Κάρτας Υγείας» και να μπλοκάρει την υποψηφιότητα του Γκιρτζίκη στις εκλογές της ΕΠΟ, άθελά του κάνει το αντίθετο. Δηλαδή, χάνει πολύτιμο χρόνο εν όψει της 1ης Οκτωβρίου, που είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής υπέπεσε σε δικονομικό λάθος (για να μην πούμε παραβίαση), όπως χαρακτηριστικά επιβεβαίωσε στο a-sports.gr κορυφαίος ποινικολόγος εκτός ΕΠΟ…
Ο υφυπουργός Αθλητισμού έλαβε (άγνωστο πώς…) πρώτος το βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη τον Γκιρτζίκη και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Κάρτας Υγείας» και τα κοινοποίησε δημοσίως μέσω της ανακοίνωσής του την Παρασκευή (26/8) αλλά και σε ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ.

Έτσι, παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα των κατηγορουμένων και οι δικονομικοί κανονισμοί, με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι άκυρη. Και αυτό διότι σε αυτές τις περιπτώσεις απαραιτήτως πρώτα γνώση λαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι και στη συνέχεια οποιοσδήποτε τρίτος.

Αυτό το λάθος, λοιπόν, προκαλεί σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές στα δεδομένα της υπόθεσης.
Το κυριότερο είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει να μετρά η προθεσμία για να προκύψει το 15ήμερο, μετά το πέρας του οποίου ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού να αποκτήσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης, ώστε να κηρυχθεί έκπτωτος ο Γκιρτζίκης και τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ με απώτερο σκοπό να μην μπορούν να είναι υποψήφια στις εκλογές.

Και υπάρχει και συνέχεια… Η υπόθεση της «Κάρτας Υγείας» με τις κατηγορίες κακουργήματος για απιστία (αν και αυτό στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, γιατί δεν υπήρχε δημόσιο χρήμα, αλλά ιδιωτική διαφορά ανάμεσα σε μια εταιρεία και στην ΕΠΟ) είναι ποινική. Και αυτό σημαίνει ότι η επίδοση του βουλεύματος στους κατηγορουμένους πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο από δημόσιο λειτουργό δικαστικό επιμελητή. Θα έπρεπε να γίνει εν προκειμένω από δικαστικό επιμελητή της Εισαγγελίας Αθηνών (όχι από απλό δικαστικό επιμελητή, όπως γίνεται σε αστικές διαφορές, όπως π.χ. μια αγωγή) και, εφόσον δεν συνέβη αυτό, το βούλευμα καθίσταται αυτομάτως ανυπόστατο και στην πραγματικότητα είναι σαν να μην επιδόθηκε ποτέ!

Και αυτή η παράμετρος δίνει την εξήγηση γιατί από την ΕΠΟ οι εμπλεκόμενοι υποστήριζαν ότι δεν είχαν λάβει μέχρι και τη Δευτέρα (29/8) το βούλευμα για την «Κάρτα Υγείας»!
Ως εκ τούτου, η όλη υπόθεση είναι στον… αέρα και προφανώς στο υφυπουργείο βιάστηκαν να ανοίξουν… σαμπάνιες, αφού τα επεισόδια με την ΕΠΟ θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Σχόλια