Άρχισε να σχηματοποιείται το βασικό σχήμα της Δόξας



Η άμυνα και πάλι το γερό χαρτί της ομάδας
Όσο και αν τα τελευταίο φιλικό δεν έβγαλε τα ανάλογα θετικά συμπεράσματα που έδωσε το προηγούμενο δυνατό τεστ των παικτών της Δόξας, κόντρα στον Ηρακλή, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιοτική αλλά και ποσοτική άνοδο της ομάδας σε ότι αφορά το έμψυχο υλικό.


Οι δεσμεύσεις του μεγαλοχορηγού και στυλοβάτη της φετινής προσπάθειας Γιάννη Μύρου πραγματοποιούνται η μία μετά την άλλη. 
Η Δόξα αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πλέον δυνατά φαβορί για την άνοδο. Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι η αναγνώριση από όλους τους μέχρι τώρα αντιπάλους ότι διαθέτει υλικό επιπέδου φούτμπολ λιγκ.

Από τα πέντε φιλικά που έχει παίξει μέχρι τώρα το πρώτο, με τα Τρίκαλα δεν μπορεί να δώσει κάτι για αξιολόγηση καθώς έγινε ελάχιστες μέρες μετά την πρώτη συγκέντρωση. Από εκεί και μετά ακολούθησαν δύο δυνατές αναμετρήσεις με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών (Ηρακλής –Πανθρακικός) και δύο με μικρότερων ( Προσοτσάνη-Δόξα Θεολόγου). 

Σε αυτά ο Κώστας Βασιλακάκης έδωσε –λίγο ως πολύ- το πρώτο στίγμα των προθέσεων του σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα στο οποίο προσανατολίζεται για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το δυνατό χαρτί της Δόξας στο περασμένο πρωτάθλημα ήταν η αμυντική διάταξη της. Όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί και φέτος. Οι προχθεσινές δηλώσεις του Παπαζαχαρία μετά το τέλος του φιλικού με την ομάδα της Θράκης επιβεβαίωσαν αυτή την πρόθεση τόσο του προπονητή όσο και της διοίκησης. Φυσικά χωρίς αυτό να παραπέμπει στο στήσιμο δύο λιγότερο δυνατών γραμμών μπροστά από την άμυνα.

Μάλιστα συμβαίνει το αντίθετο αφού ακόμη και τώρα, μετά τις τόσο εντυπωσιακές προσθήκες που έχουν γίνει, συνεχίζεται η αναζήτηση για δύο ακόμη ποιοτικές μεταγραφικές προσθήκες που θα κάνουν ακόμη πιο έντονη την διαφορά. Προς το παρών αυτές και οι δύο αφορούν την μεσοεπιθετική γραμμή αλλά τίποτε δεν αποκλείει τις άλλες θέσεις εφόσον υπάρχει δηλωμένη ποιοτική αναβάθμιση.

Βελτίωση στον άσσο
Στο φιλικό με τον Πανθρακικό οι δύο τερματοφύλακες που έπαιξαν έδειξαν ότι βρίσκονται σε τροχιά βελτίωσης ή καλύτερα αποσυμπίεσης καθώς ήταν αισθητά τα σημάδια κόπωσης από την έντονη προπόνηση που τους κάνει ο Θόδωρος Παπαδόπουλος. Για τον τεχνικό των τερματοφυλάκων αυτή η περίοδος είναι το χρονικό διάστημα όπου θα τεθούν οι βάσεις για να βγει αξιόλογα όλη η χρονιά. Συνεπώς η επιβάρυνση και για τους τέσσερεις τερματοφύλακες είναι δεδομένη με αναμενόμενη την συγκομιδή των καρπών αυτής της δουλειάς στην ροή του πρωταθλήματος.

Ο Παπαδόπουλος πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών που έχει στην διάθεση του και μάλιστα δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η οποιαδήποτε άλλη προσθήκη. Σίγουρα ένα πολύ ελαφρύ προβάδισμα στο ξεκίνημα το έχει ο Γιώργος Σικαλιάς καθώς θεωρείται πιο έμπειρος από τον εξίσου ικανό Τάσο Καράδαη. Τόσο ο Παπαδόπουλος όσο και ο Βασιλακάκης που έχει την τελική απόφαση στην διαμόρφωση της αρχικής ενδεκάδας δεν δεσμεύονται από κάτι σε ότι αφορά την επιλογή αυτού που θα φορέσει την φανέλα με τον άσσο.

Η καλή δουλειά και οι διάφορες συγκυρίες (αυτές που έφεραν τον Άγγελο Μπόσκο κάτω από τα δοκάρια στο παιχνίδι με την Καβάλα) μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο προς την εστία της Δόξας κάλλιστα και στον Βαγγέλη Παγκάκη που και αυτός δουλεύει καλά και έχει ικανοποιήσει τον Παπαδόπουλο με την αγωνιστική του διάθεση.

Αμυντική τετράδα
Από τα φιλικά αλλά και από την συνολική παρουσία των οκτώ αμυντικών που έχει στην διάθεση του ο Θρακιώτης τεχνικός είναι σχεδόν εμφανής η τετράδα με την οποία θα πάει στην πρεμιέρα. Στις δύο πλευρές τα δεδομένα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα αφού ο Βασίλης Βιτλής και ο Σάκης Μουτεσίδης θα εκτίσουν ποινές δύο και τριών αγωνιστικών αντίστοιχα από το παιχνίδι με την Καβάλα. 

Έτσι ο έμπειρος Κώστας Κουρτεσιώτης θα έχει σίγουρα την αριστερή πλευρά και ο «καμικάζι» (όπως θα χαρακτηρίζονταν σε ρεπορτάζ προηγούμενων δεκαετιών) Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος την δεξιά.
Στα στόπερ υπάρχει μια τετράδα από όπου ο Θωμάς Γκαρακλίδης είναι η αφετηρία στο δίδυμο με τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία να στέκεται δίπλα του με αξιώσεις. 

Από πίσω υπάρχει ο Σωτήρης Παπαζούδης που έχει ξεπεράσει εντελώς το κενό της στράτευσης και έχει πολύ ανοδική πορεία με τον νεαρό Στάβρι Μίτρε που εμπιστεύεται ο Βασιλακάκης. Εξίσου αξιόπιστη λύση είναι η παρουσία στην αριστερή πλευρά του Κουρτεσιώτη που έτσι δίνει χώρο συμμετοχής στον Βιτλή.

Αμυντικά χαφ
Με τη δυάδα των αμυντικών χαφ θωρακίζεται ακόμη περισσότερο η αμυντική λειτουργία και παίρνει την δυνατή ταυτότητα η αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Εδώ εκτός απροόπτου ο Σάκης Πινδώνης, μέτρ στην «βρώμικη» δουλειά, την αθόρυβη κάλυψη των χώρων και ο Εγκούτου Ολίσε με την εμπειρία του και την αγωνιστική ψυχραιμία είναι τα δυνατά χαρτιά, έχοντας από πίσω τον Δημήτρη Κεφαλά τον Στέφανο Πολύζο καθώς και τον Πλούταρχο Μπάμπουρα με τον Μάριο Βουτσινά. Σε εκκρεμότητα είναι η περιπτώσεις του Κώστα Κανετίδη και του Άριαν Ακασού. Μια πλειάδα παικτών για να …πονοκεφαλιάζει ο Βασιλακάκης!

Θολό ακόμη το τοπίο στην επίθεση
Παρότι από τα μέχρι τώρα φιλικά ο Σουάνης με τον Μπουσινάκη και τον Καρλόπουλο δείχνουν να έχουν το προβάδισμα στην επιλογή και οι τρεις βρίσκονται σε αρκετά μέτρια φυσική κατάσταση με πολύ έντονα σημεία κόπωσης και αυτό δημιουργεί ένα σχετικό προβληματισμό.

 Η αντανάκλαση της εικόνας τους φάνηκε έντονα στις ελάχιστες επιθετικές τελικές του προχθεσινού φιλικού. Σίγουρα όσο περνούν οι μέρες και οι παίκτες δουλεύουν σε καθημερινή βάση η κατάσταση βελτιώνεται. 

Βέβαια όταν μαζί με τους προαναφερόμενους έχεις πίσω Μαρκόπουλο Κουμπρόγλου και Ντος Σάντος και την επιστροφή του Δουμάνη τότε τουλάχιστον για τα δεδομένα της κατηγορίας νιώθεις ότι είσαι καλά. Ο μόνος που και εδώ έχει ζήτημα είναι και πάλι ο προπονητής που έχει έναν ακόμη γλυκό … πονοκέφαλο για το κλείσιμο του σχήματος.

Όσο για την αιχμή του δόρατος, όταν έχεις τον Αντώνη Γιόνδη να κάνει σε κάθε φιλικό το …καθήκον του και μαζί έναν σκόρερ σαν τον Δημητρη Γαϊδαρτζή, τότε οποιαδήποτε ενίσχυση στην κορυφή ή στο δεκάρι που ήταν ο αρχικός στόχος, είναι κινήσεις που όντως θα σηκώσουν τα τσιμέντα στον αέρα !!!

-Μετά το ρεπό του δεκαπενταύγουστου οι παίκτες της Δόξας επιστρέφουν στον ρυθμό των προπονήσεων το απόγευμα της Τρίτης ενώ ακολουθεί το επόμενο φιλικό στο Καλαμπάκι την Τετάρτη.

Κανονικά το Αγιονέρι
Η ποιότητα και το επίπεδο της φετινής Γ’ εθνικής θα είναι κατά πολύ υποδεέστερες σε σύγκριση με πέρσι και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός ότι φέτος υποβιβάζονται μόλις δύο ομάδες. Μάλιστα κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν καθώς με την αποχώρηση του Αγιονερίου η επικύνδυνη ζώνη θα αφορούσε μόλις μία θέση.  

Ωστόσο το σκηνικό έχει αλλάξει και πάλι αφού στην ομάδα του Κιλκίς έγιναν ύστατες κινήσεις σωτηρίας! Στην προεδρία γυρνά μετά από μια χρονιά ο Γιώργος Ντόνας ενώ προπονητής θα είναι ο Βασίλης Αντωνιάδης και από σήμερα η ομάδα του Εθνικού ξεκινάει προετοιμασία με παράλληλη μεταγραφική ενίσχυση για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ -  sportdrama.gr

Σχόλια