Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης – Α’ φάση: Ελπίδες Ελλησπόντου - Μ. Αλ. Χαραυγής 1-1 κ.α. 1-2 παράταση - τελικό | φωτο


Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Κλώτσησε "Τρομακτικές" Ευκαιρίες ειδικά στο α' ημίχρονο που αποδείχθηκαν μοιραίες και του στέρησαν την πρόκριση, χάνοντας το παιχνίδι στην παράταση.


Ο Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής με δύο στημένες φάσεις κατάφερε να πάρει την πρόκριση μέσα στην "καυτή" έδρα της ομάδας του Ελλησπόντου όπου παραβρέθηκαν πάνω από 150 φίλαθλοι στο γήπεδο της Ακρινής και από της δύο ομάδες .

Στο 6' μετά από κόρνερ σε φάση που δεν φαινόταν ότι θα κινδυνέψει η εστία του γκολκίπερ Τεντσογλίδη μετά από κόντρα ο Θ. Πουτογλίδης άνοιξε το σκορ για την Χαραυγή στο 8' κεφάλια του Χατζαβερίδη δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τεντσογλίδη.


Στο 22' μπαλιά ακριβείας του Βασιλειάδη στο ξεμαρκάριστο Σίμο Πάτση από πλεονεκτική θέση πλασάρει σύριζα από το κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ της Χαραυγής Παναγιωτίδη.

Στο 30' δεύτερη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Ελλησπόντου ο Δ. Γεωργιάδης πλασάρει μόλις άουτ.

Στο 42' τρίτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ελλήσποντο αυτή την φορά με τον Χ. Παταρίδης πλασάρει και η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι αφού σταματάει στο κάθετο δοκάρι του Παναγιωτίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις στα δύο καρέ με τον Ελλήσποντο να αναζητά το γκολ σε δύο περιπτώσεις και της δύο φορές με τον Δ. Γεωργιάδη που στο 70' μετά από πάσα παίρνει μπροστά του την μπάλα και με πλασέ ο Γεωργιάδης φέρνει το ματς στα ίσα 1-1,στο 75' η ομάδα του Ελλησπόντου ζητάει πέναλτι σε μια φάση που είναι δύσκολο να δει ο διαιτητής κ. Ζούγρας σίγουρα χρειαζόταν την βοήθεια του βοηθού σε ανατροπή μέσα στην μεγάλη περιοχή Τερματοφύλακας και αμυντικός ανατρέπουν τον Χ. Παταρίδη χωρίς να σημειωθεί καμιά παράβαση.

Στο 87' σέντρα από αριστερά του Γ. Κουσαλίδη στον πάντα επικίνδυνο Γεωργιάδη πιάνει αέρα ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ και χάνει την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του Ελλησπόντου.

Στην παράταση ανέβασε ρυθμό η ομάδα της Χαραυγής και κέρδισε το ματς στο 104 με δεύτερη στημένη φάση μετά από φάουλ από δεξιά πιάνει την κεφαλιά ο Χατζής και στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία του γκολκίπερ Τεντσογλίδη γράφοντας το 1-2 για την ομάδα της Χαραυγής, χάνοντας στο 115' και στο 118' δύο καλές ευκαιρίες με τον Κοτζαντίσογλου η ομάδα της Χαραυγής.

Η διοίκηση της ομάδας Ελπίδες Ελλησπόντου εύχεται στην ομάδα της Χαραυγής καλή συνέχεια στην διοργάνωση του κυπέλλου και στην νέα για φέτος κατηγορία όπου θα αγωνίζεται στη Α' κατηγορία της ΕΠΣ Κοζάνης να εκπληρώσει τους στόχους της.

 

Τον αγώνα σφύριξε ο έμπειρος διαιτητής της ΕΠΣ Κοζάνης κυρ. Διονύσης Ζούγρας με βοηθούς τους κ.κ.  Ιωαννίδη και Συμεωνίδη.


Συνθέσεις ομάδων
Ελπίδες Ελλησπόντου (Καλλιανίδης):  Τεντσογλίδης, Αραπίδης, Κουσαλίδης, Μουρατίδης, Περισανίδης, Τεντζίδης, Ποσινακίδης Ηλίας, Τσαυταρίδης, Βασιλειάδης, Γεωργιάδης Δ, Πάτσης.
Αλλαγή πέρασαν στο παιχνίδι ο Παταρίδης, Ποσινακίδης Δημήτρης, Ποσινακίδης Αθανάσιος.

Μ. Αλεξ.  Χαραυγής (Ζαφειριου): Παναγιωτίδης, Σαββίδης, Κουμπούρας, Θωμαΐδης, Ποζίδης, Δήμτσιος, Χατζαβερίδης, Ναθαναηλίδης, Πουτογλίδης, Χατζαβερίδης, Θεοδωρίδης.
Αλλαγή πέρασαν στο παιχνίδι Αποστολίδης, Κοτζαντίσογλου, Χατζής.

Ρεπορτάζ:Γιάννης Κοτσαλίδης

Φωτογραφίες:Γιάννης Κοτσαλίδης














Σχόλια