Β’ ΕΠΣΚ: Ελπίδες ΑΕΚ – Ακρίτες Κοζάνης 1-3 | φωτο - βίντεο


Νίκη με 1-3 πήραν οι Ακρίτες στο Στρατιωτικό Γήπεδο απέναντι στις Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης και πέρασαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας του Α’ Ομίλου της Β’ Κατηγορίας αφού το Πλατανόρεμα ηττήθηκε στον Κρόκο.


Οι Ελπίδες παρέμειναν στην πρότελευταία θέση με 3 βαθμούς (1 νίκη και 6 ήττες).



Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν καλό, με την δουλεμένη ομάδα των Ακριτών να έχει την κατοχή αλλά και τις Ελπίδες να δημιουργούν κάποιες επικίνδυνες φάσεις στην αντίπαλη εστία.


Οι Ελπίδες έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, στο 13′ ο Σταυριανουδάκης πλάσαρε από κοντά αλλά ο Ζιώγας απέκρουσε σωτήρια, στο 25′ κεφαλιά του Σταυριανουδάκη απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Χουϊλίδης και στο 26′ κεφαλιά του Αλατζά από κοντά πέρασε μόλις άουτ.

Οι Ακρίτες από την πλευρά τους είχαν ένα δοκάρι στο 20′ μετά από κεφαλιά-ψαράκι του Κουλαξουζίδη ενώ τους ακυρώθηκε ένα γκολ του Χουϊλίδη στο 35′ ως οφσάϊντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ακρίτες προηγήθηκαν νωρίς με σουτ του Δημήτρη Τζουρμανά στο 50′ και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 61′ με σουτ του Θεοδόση Κουλαξουζίδη από κοντά μετά από ασθενή απόκρουση του Σία σε σέντρα-σουτ του Δ. Τζουρμανά.



Στο 74′ οι Ελπίδες ξαναμπήκαν στο παιχνίδι με γκολ του Γιάννη Κατακαλίδη που πέρασε ωραία τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Ζιώγα μετά από μπαλιά του Κικίδη.

Στο 77′ όμως ο αρχηγός Γιώργος Χουϊλίδης με ωραίο φάουλ έξω από την περιοχή σφράγισε την νίκη των φιλοξενουμένων.

Στο 82′ ο Χουϊλίδης μετά από ωραία ενέργεια σούταρε από κοντά στο δοκάρι των Ελπίδων, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΕΚ (Β. Μαντζώλας): Σίας, Κυρζόπουλος, Τσιφτσής, Αλατζάς (89′ Χεριστανίδης), Μαλόκου, Μεχτερίδης, Κικίδης, Τσολακίδης (46′ Μαθιουδάκης), Κανδυλιώτης (39′ Κατακαλίδης), Σαράφας, Σταυριανουδάκης.

ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Λ. Μαγκάκης): Ζιώγας, Δ. Τζουρμανάς, Χ. Τζουρμανάς, Χουϊλίδης (85′ Σιγηνός), Ταμπάκου, Χαριτωνίδης, Μιχάϊλικ (82′ Μανιάκας), Τσοπανίδης, Κουλαξουζίδης, Μαργαρώνης (65′ Τρούπκος), Βρόϊκος.

Διαιτητής: Δ. Σουλίδης.

Βοηθοί: Α. Σίας, Κ. Σίας

επιμέλεια: Κώστας Τσιώρας 

Σχόλια