Β' ΕΠΣΚ: Ακαδημία Βοΐου - Δόξα Μικροκάστρου 2-2 | φωτο - βίντεο


Τοπικό ντέρμπι με τα όλα του διεξήχθη τα Σάββατο 15/10/2016 στη Νεάπολη μεταξύ της Ακαδημίας Βοίου και Δόξας Μικροκάστρου. Ένα παιχνίδι με 4 γκολ, ένταση, πάθος, ανατροπή στο σκορ και κατάμεστες κερκίδες.



Ο διαιτητής Τσιμεντερίδης δεν είχε εύκολο έργο αλλά διαχειρίστηκε το παιχνίδι καλά σε γενικές γραμμές εκτέθηκε όμως σε κάποιες φάσεις από τους δύο επόπτες. Αντιδράσεις και των δύο ομάδων προκάλεσαν και κάποια σφυρίγματα του, το σημαντικότερο ήταν το φάουλ που σφυρίχτηκε υπέρ των γηπεδούχων από το όποιο προήρθε πρώτο τους τέρμα.

Το σκορ άνοιξε στο 3’ μετά σέντρα του Δάρδα και κεφαλιά στην κίνηση του Μπούρτσου. Το γρήγορο γκολ άλλαξε νωρίς τα πλάνα των δύο προπονητών Πασχάλη και Χατζή, οι μεν γηπεδούχοι πίεσαν και οι δε φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή χωρίς ουσία όμως αφού οι επιθέσεις ανακόπτονταν από την καλά στημένη άμυνα της Δόξας. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη είχαν λιγότερες επιθέσεις και σε μια από αυτές ο Θωμάς Νούσιος έκανε το 0-2 στο 44’ με δυνατό μακρινό σουτ. 

Στην επανάληψη είχαμε καλύτερο ρυθμό και περισσότερες φάσεις. Ότι δεν κατάφεραν οι παίχτες της Νεάπολης με οργανωμένες επιθέσεις το πέτυχαν με ένα στημένο και μια “αναμπουμπούλα”. Συγκεκριμένα στο 75’ ο Ηλίας εκτέλεσε φάουλ, που προήρθε από “σφύριγμα έδρας”, και ο Παπουτσίδης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Στο 93’ από εκτέλεση πλάγιου η μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή του Μικροκάστρου, στρώθηκε στον Τουλιόπουλο που ισοφάρισε.

Ακαδημία Βοϊου (Πασχάλης) Μακρής, Σκαμάγκας (66’ Bashalli), Τζακόπουλος, Τουλιόπουλος, Αλεξίου, Ελευθεριάδης. Καραγιάννης, Hyka, Φασούλας, Παπουτσίδης, Ηλίας.

ΔΟΞΑ Μικροκάστρου (Χατζής) Τσότσος, Καλαμπούκας, Νιανιάκας, Μυλωνάς (78’ Δελαπάσχος), Δάρδας, Μπούρτσος, Τσιούκρας, Κηπηρτίδης (27’ Ζαχαράκης), Νούσιος (75’ Σελέτης), Τζίλιας.



Δόξα Μικροκάστρου

Σχόλια