Γ' ΕΠΣΚ: ΑΕ Καισαρειάς - Αίας Μικροβάλτου | φωτο - βίντεο

Μετά από ένα δυνατό και θεαματικό παιχνίδι μεταξύ δύο επίδοξων ομάδων για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία, ο Αίας Μικροβάλτου κατάφερε να πάρει τους βαθμούς της νίκης απέναντι στη ΑΕ Καισαρειάς-Κήπου-Σπάρτου, στον αγώνα που έγινε το ηλιόλουστο απόγευμα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016 στο γήπεδο της Αιανής, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της γ’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης.








Στο πρώτο ημίχρονο η φιλοξενούμενη ομάδα, παρά τις απουσίες βασικών παικτών της, παρουσιάστηκε πολύ ψυχωμένη και δυνατή, είχε την κατοχή και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων. Παρά την υπεροχή του Μικροβάλτου, η Καισαρειά ήταν αυτή που δημιούργησε και έχασε στο 20λεπτο δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες. 


Η πρώτη στο 9’ όταν ο Μπούκος πλάσαρε από δεξιά στην κενή εστία και ενώ ο τερματοφύλακας του Μικροβάλτου είχε εξουδετερωθεί, ο Μαρκόπουλος πρόλαβε την τελευταία στιγμή με προβολή να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, και η δεύτερη στο 19’ όταν μετά από γέμισμα, ο Σαΐτης που βρέθηκε ανενόχλητος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πλάγια αριστερά σούταρε με δύναμη πάνω από τα δοκάρια του Δισερή.

 Οι καλύτερες στιγμές για το Μικρόβαλτο στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Μουλάι στο 27’ από το ύψος της περιοχής που έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι και η φάση στο 34’ όταν ο Πάσχου βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Καισαρειάς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, με την ομάδα της Καισαρειάς να μπαίνει καλύτερα και να δημιουργεί δυο καλές φάσεις για γκολ (47’ δυνατό σουτ του Κούτσιανου μέσα από την περιοχή άουτ και στο 51’ όταν από ευνοϊκή θέση ο Βαβλιάρας δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και να την προωθήσει προς την εστία του Δισερή). 

Το Μικρόβαλτο αντέδρασε και «προειδοποίησε» στο 60’ με τον Κύρινα, όταν με δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής, ανάγκασε τον τερματοφύλακα να κάνει την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας τη μπάλα με τα ακροδάκτυλα, στη συνέχεια να χτυπάει στο δοκάρι και να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, με τη φάση να λήγει κατόπιν υπόδειξης για οφσάιντ του Πάσχου που διεκδίκησε το ριμπάουντ. 

Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημειώθηκε στο 66’, όταν ο Πάσχου με τον Μουλάι συνεργάστηκαν από αριστερά, με τον δεύτερο να πασάρει στον Ορέστη Μάντση που βρίσκονταν στη γωνία της μεγάλης περιοχής και ο οποίος με πλασεδάκι έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Πουρνάρα που προσπάθησε να αποκρούσει με τα πόδια, αλλά δεν τα κατάφερε.

Μετά το 75’ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημεία κόπωσης, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά για την ισοφάριση, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, αφού στο 88’ ο Χατζόπουλος στο 87’ απέκρουσε με κεφαλιά  τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του Μικροβάλτου και στο 89’ ακυρώθηκε -αδιαμαρτύρητα- γκολ του Σαΐτη που φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι του. 

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες και τους φιλάθλους του Μικροβάλτου να πανηγυρίζουν έξαλλα, θεωρώντας αυτή τη νίκη κλειδί για την μετέπειτα πορεία της ομάδας για την άνοδο στη β’ κατηγορία.

Ο Αίας Μικροβάλτου έδειξε πιο ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με βάση τις κλασικές ευκαιρίες των δυο ομάδων, το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
Πολύ καλή η διαιτησία των Ντούλε, Βάββου, Κρικέλη σε ένα κρίσιμο και πολύ δυνατό αλλά σε αθλητικά πλαίσια παιχνίδι, όπου πολύ δουλειά είχε ο …γιατρός του αγώνα Γιάννης Κουϊμτζίδης, που σε πολλές περιπτώσεις -περισσότερες από δέκα!- χρειάστηκε να εισέλθει στον αγωνιστικό για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ευτυχώς χωρίς κάτι σοβαρό για τους παίκτες.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΕ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΚΗΠΟΥ-ΣΠΑΡΤΟΥ (Ρουσόπουλος): Πουρνάρας Β., Κούτσιανος Λ., Γκλούμπος Α., Τρομπούκης Λ. (81’ Ντίνας Ε.), Τσαγκαδούρας Δ. (Γκουτζηκώστας Δ.), Μπούκος Η., Τζέλλος Γ., Τρουμπούκης Λ., Βίλδος Π. (Ευαγγελόπουλος Ε.), Βαβλιάρας Ν., Σαΐτης Γ.
Στην αποστολή ήταν ακόμη οι, Τσιάμης, Κουτσώνας, Κύρινας και Γαύρος.

ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ (Σταθόπουλος): Δισερής Γ., Χατζόπουλος Β., Καπρίνης Σ., Βλαχάβας Π., Μαρκόπουλος Β., Χαρισόπουλος Φ., Μάντσης Ορ., Μουλάι Ε., Γιαννόπουλος Α., Κύρινας Α. (87 Haka L.), Πάσχου Ν. (89’ Θεοδουλίδης K).
Στην αποστολή του Μικροβάλτου ήταν ακόμη οι, Αντ. Γιαννόπουλος (επανεμφάνιση μετά από πολύ καιρό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του Αίαντα), Γιαν. Χαρισόπουλος (παλιά «καραβάνα» του Μικροβαλτινού ποδοσφαίρου και βασικός ιδρυτής του Αίαντα), και Χ. Λάμπρος.
  


Γιώργος Μαστρογιανόπουλος - mikrovalto.gr

















Ο Zisis Rous πρόσθεσε 138 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: A.E. ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΑΙΑΣ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ από τους Αθλητική Ένωση Καισαρειάς και Zisis Rous — στην τοποθεσία αιανη κοζανη.

Σχόλια